Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

VOD (1)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem spoustu dokumentů o mafii a drogových kartelech, ale tento byl jeden z nepoutavějších. Perfektně natočen, měl spád a náboj. Přispěli k tomu hodně Mundy, Roberts a "Rivi", kteří o letech ztrávených pašováním drog resp. vraždění na objednávku vyprávěli podrobně a souvisle. Bez debat 5 hvězd. ()

vincent 

všechny recenze uživatele

Poznate to. Niekto vam donesie nejake filmy na dvd a vy si to napchate do vasho PC alebo laptopu. Tento dokument som bral len ako z jednych, ktore si chcem co najskor pozriet aby som ho mohol vymazat a nezaberal mi miesto na hardisku. No pravda je, ze tam ostal aj po pozreti. Tento dokumnet je vynikajuci. Kope do zadku od zaciatku dokonca. Vynikajuce rozhovory s "kovbojmi", ktori hovoria svoje pribehy o ich ucasti v obchode s kokainom. Samotny zucastneni su otvoreni, dokonca by som povedal, ze sa chvalia, takze vytahuju toho stale viac a viac. Tvorcovia rozhovory zostrihali vynikajuco, a doplnili ich dobovymi zabermi a fotografami. A do toho vsetkeho nam hra dobova elektronicka hudba podobna tej z Palmoveho Scarface. Tomuto dokumentu nie je co vytknut. Zvladnute na 100%. ()

Reklama

Zik2 

všechny recenze uživatele

Tak to vidíte - kokainoví baroni nebo chcete-li kaubojové pozabíjeli na přelomu 70. a 80. let tisíce lidí, přivezli do USA drogy za hezkých pár miliard, a nakonec, pokud se teda nevyraždili navzájem, dostali pár let a teď v hezkých domech s nostalgickým úsměvem na tváři vzpomínají na to, jak to tehdá zamlada bylo super. A přizvaní odborníci, až na jednoho, se shodnou, že vlastně nebýt mafie, není tady takové hezké panorama, a jede se dál. Film sice ukáže člověku leccos z toho, co neznal, ale nemůžu se zbavit pocitu - a nemůžu ho akceptovat - že z těch grázlů dělá vlastně takové šikovné podnikatele, který jako jóó, děti zabíjet neměli, ale jinak prostě prodávali kokain jako jiný housky. A neberte to, děti, když ten soudní proces se dá nějak ošéfovat. ()

sellsakul 

všechny recenze uživatele

Moje meno je John Roberts narodil som sa v New Yorku. Keď som prišiel z New Yorku do Miami, mal som pri sebe 650 dolárov, potom som zarábal 20-30 tisíc dolárov týždenne. Previezol som kokaín v hodnote 2 miliardy dolárov...Perfektný dokument o kokaíne, normálne som závidel ako sa tí ľudia mali a ako o tom v maximálnom kľude rozprávali. Jednoznačne 5*, už sa teším na druhú časť. ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný a také notně děsivý dokument o drogové situaci, dealerech, zabijácích, poslíčcích i samotných bossech, kteří figurovali v obchodech s drogami v Miami 70. a 80. let.. Ze šokujících výpovědí některých zúčastněných běhá mráz po zádech a to zejména z interview s nájemným vrahem syndikátu, který o své bývalé "profesi" mluví s naprostou otevřeností a přirozeností.. Velké plus Cocaine Cowboys navíc tkví v tom, že tvůrci zůstali naprosto nestrannými a některé pasáže dokonce skoro naznačují jakési sympatie k zúčastněným zločincům.. Asi jediné výraznější minus dokumentu jsem shledal v tom, že nadšení tvůrců bylo až tak velké, že divákovi nedávají ani chvilku odpočinku a neustále na něj chrlí další a další informace a člověk se už v půlce filmu začíná ztrácet v tom, kdo byl kdo a jakou má kdo s kým spojitost atd. I tak jde ale o velmi "výživnou" záležitost, která mrzutě rozesměje, nadchne, překvapí, poučí, šokuje i nažene hrůzu.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama