Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

VOD (1)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo má rád gangsterky, a počítám, že většina, je tohle povinnost a hlavně libůstka. Stopáží je to plnohodnotný film, který je ale k prasknutí našlapaný faktama, fotkama, detailama, rozhovorama....no prostě jeden z nejlepších dokumentů, a to hlavně pro to, že téma je více než šťavnaté. Doporučuju! ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Poměr/ně zajímavej dokument o velice zajímavém tématu, čímž je samozřejmě kokain, co taky jinýho, že? Člověk se zde dozví poměr/ně dost zajímavejch věcí a zjistí, že obrovská spousta "gangsterských" filmů je inspirována skutečnými životními osudy těchto překupníků, kteří se zasloužili o to, že do té doby poklidné město Miamy bylo svého času sídlo neřesti, vražd a korupce. Velkou měrou přispěl sám Fidel, kterej z Kuby vyhnal svoji nemilovanou smetánku, která se dala do otevřené války s Kolumbijci. Na druhou stranu je zajímavý, že většina mrakodrapů byla postavena díky prachům z prodeje drog, tím vzniklo značné množství pracovních míst atd... Jedno je ale jistý, do té doby než amíci pouze hulili ganžu, tak se nevraždilo a nebylo tolik korupce, to všechno špatný přišlo až s příchodem tohoto bílého prášku, kterej se stal během chvilky abnormálně populární ve všech vrstvách společnosti. Z čehož jednoznačně vyplývá, že tráva je prostě v pohodě, noné? :o). Tyto časy jsou dokonale ukázány v dokonalých filmech Kokain a Goodfellas... Co si ale budu pamatovat asi nejvíc je přezdívka - Godmother :o), jinak ale průměrný, níčím nevybočující dokument. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbil zvolený způsob natočení, kdy všechno vypadalo tak, aby nešlo odlišit od dobových záběrů. Nebo za to možná jen mohla kvalita záznamu? Celé to bylo však docela dynamické a "dobová" hudba tomu dodala docela grády. Problém začal až někde v půlce, kdy dokument podle mého začal dojíždět na relativně přepálenou délku a hlavně na tu kadenci informací, kterou zvolený formát poskytoval. Začalo toho být trochu moc a působilo to hlavně dost repetitivně. Sledovat celou tu proměnu jednoho města bylo i tak poměrně fascinující a děsivé zároveň. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Špičkový dokument, poutavě natočeno. Zpočátku, pokud se jedná o snadné výdělky pašeráků v době, kdy po nich nikdo nešel a jediným problémem bylo,za co astronomické příjmy utrácet, včetně vlivu na ekonomiku a rozkvět Miami,téměř zábavné.Druhá půlka, kde jsou už popisovány boje mezi gangy, je vyprávění už drsnější. ()

sellsakul 

všechny recenze uživatele

Moje meno je John Roberts narodil som sa v New Yorku. Keď som prišiel z New Yorku do Miami, mal som pri sebe 650 dolárov, potom som zarábal 20-30 tisíc dolárov týždenne. Previezol som kokaín v hodnote 2 miliardy dolárov...Perfektný dokument o kokaíne, normálne som závidel ako sa tí ľudia mali a ako o tom v maximálnom kľude rozprávali. Jednoznačne 5*, už sa teším na druhú časť. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama