Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem spoustu dokumentů o mafii a drogových kartelech, ale tento byl jeden z nepoutavějších. Perfektně natočen, měl spád a náboj. Přispěli k tomu hodně Mundy, Roberts a "Rivi", kteří o letech ztrávených pašováním drog resp. vraždění na objednávku vyprávěli podrobně a souvisle. Bez debat 5 hvězd. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Prodávat drogy je cool a vynese vám to mraky peněz. Zhruba takhle by si někteří mohli vyložit Kokainové kovboje, jejichž aktéři se sice chvíli dojímají nad jedním zastřeleným miminem, ale na miliony obětí kokainu – ne s ním souvisejících a divácky atraktivnějších mafiánských válek – jaksi zapomínají (ošklivé záběry nitrožilní aplikace by se tvůrcům krom toho nehodily do vyblýskaného krámu). Přednost má vzpomínání, jak hustými týpky tito prošedivělí pánové kdysi byli, kolik milionů prohýřili a kolik policajtů převezli. Pokud přijmete, že si dokument sám na něco hraje, je samozřejmě vše v pořádku, ale pro děcka rozhodující se, čím by chtěla v dospělosti být, to nejvhodnější matroš fakt není. 80% ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Pripadalo mi to ako vystrihnuté z akčného filmu... kľud s ktorým o tom hlavní aktéri rozprávali ma taktiež prekvapil no a neviem... aj som im asi trochu fandil. Tento dokument ma zaujal natoľko, že proste tie dve hodiny zbehli ako voda... tieto mafianské praktiky môžem sledovať... samozrejme v domácom teplom prostredí. 8/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemohu se zbavit pocitu, že zdejší veleúspěšné hodnocení tohoto dokumentu je založeno na skvělém diváckém pocitu, že i obyčejní lidé si mohou při správném podnikatelském záměru vydělat balíky peněz. Mne však hodně štve film, ve kterém se oslavují dealer, pašerák a vrah. Je mi jedno, že jsou to pohodoví sympaťáci, kteří žijí ze svých zakopaných milionů, protože pro mne jsou to pořád jenom paraziti společnosti, bez kterých by mi na světě bylo líp. Pokud se budou chtít všichni vzájemně postřílet, tak si vezmu hypotéku a koupím jim k tomuto účelu opuštěný ostrov, ale podívat se znovu na tento negativitou hýřící dokument mne již nikdo nedonutí. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Poměr/ně zajímavej dokument o velice zajímavém tématu, čímž je samozřejmě kokain, co taky jinýho, že? Člověk se zde dozví poměr/ně dost zajímavejch věcí a zjistí, že obrovská spousta "gangsterských" filmů je inspirována skutečnými životními osudy těchto překupníků, kteří se zasloužili o to, že do té doby poklidné město Miamy bylo svého času sídlo neřesti, vražd a korupce. Velkou měrou přispěl sám Fidel, kterej z Kuby vyhnal svoji nemilovanou smetánku, která se dala do otevřené války s Kolumbijci. Na druhou stranu je zajímavý, že většina mrakodrapů byla postavena díky prachům z prodeje drog, tím vzniklo značné množství pracovních míst atd... Jedno je ale jistý, do té doby než amíci pouze hulili ganžu, tak se nevraždilo a nebylo tolik korupce, to všechno špatný přišlo až s příchodem tohoto bílého prášku, kterej se stal během chvilky abnormálně populární ve všech vrstvách společnosti. Z čehož jednoznačně vyplývá, že tráva je prostě v pohodě, noné? :o). Tyto časy jsou dokonale ukázány v dokonalých filmech Kokain a Goodfellas... Co si ale budu pamatovat asi nejvíc je přezdívka - Godmother :o), jinak ale průměrný, níčím nevybočující dokument. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama