Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Každý dokument má dvě tváře. Ta první, tudíž téma, je zde jasně na plný počet a je podáváno dost jasně a od dost zainteresovaných osob, druhá tvář- forma dokumentu a to jak jsou fakta podsouvány divákům - je zde dost zvláštní a mě to nesedělo. Bla bla bla v takovém tempu, že se nedala naprostá většina informací pojmout a některé důležité tak na úkor "perliček" nepostřehnete, do pozadí záběry z amerických reality show a Miami vice a máme cool dokument pro teens. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud jste se zamilovali do Narcos a kartelu z Cali, budete ohromeni. Ještě před pár lety byla Florida divokým západem, kde každý, kdo něco znamenal dealoval kokain z kolumbijských pralesů. Výpověď hlavního "kata" černé vdovy je natolik interesantní, až se až nechce věřit tomu, že někdo dokáže zabíjet s takovou láskou. 88% ()

Reklama

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Kvalitní chlapská záležitost, jejímž hlavním katalyzátorem je zcela očekávatelně žena. Pokud si ale někdo řiká Godmother, svého syna pojmenuje Michael Corleone a její nejbližší spolupracovník má za životní vzor Dona Corleoneho, tak se asi někde inspiroval. Zakázat ty kmotry všechny, akorát podvracej právní řád USA, kterej pak musí zachraňovat strejda Reagan. A to sou ještě Taliánci oproti Kolumbijcům usmrkaný přizdisráči, který nevražděj tříletý děcka a nechoděj se do kina tlemit Al Pacinovi, že je imbecilní papaláš, kterej nedokáže odkrouhnout šest Kubánců najednou. (Matty: Chápu tvoje rozhořčení, ale vzhledem k tomu, že se kokain většinou nitrožilně neaplikuje, je docela složitý podobný záběry do filmu procpat. Možná si mohli tvůrci nějaký vycucat z prstu, aby ten nablýskanej krám s mrtvejma děckama, rozstřílenejma kubánskejma ksichtama a jednou psychicky labilní děvkou byl tak trochu fucking closer to reality hm?) ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Skvelý dokument, mapujúci bláznivé 70. a 80. roky v Miami Beach. Roky plné marihuany, kokaínu, prisťahovaleckých gangov a vraždenia. Ponúka nám detailné pohľad sprevádzaný rozhovormi s troma rôznymi výraznými postavami tejto doby. Jeden bol pašerák, ktorý sa chopil príležitosti v rozvíjajúcom sa miamskom drogovom priemysle a zacítil možnosť, ako sa dá rozprávkovo zbohatnúť. Druhý bol pilotom lietadla prevážajúceho kokaín z Kolumbie, rodák z Miami. No a posledný bol členom medellinského drogového kartelu, vrahom, ktorý si doteraz odpykáva svoj trest vo väzení. Kým prvá polovica sa venovala hlavne spôsobom pašovania kokaínu na trase z Kolumbie až do Miami a následnému šíreniu tejto drogy, druhá polovica je vyčlenená pre krvavé roky, v ktorých sa vybavovali účty medzi kolumbijskými a kubánskymi skupinami. Celkovo ide o veľmi kvalitný dokumentárny snímok, ktorý ponúka ucelený obraz o danom období. Treba pochváliť Billyho Corbena za skvelú prácu a vytvorenie skvelej atmosféry. Takéto veci jednoducho mám rád. 5/5 ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Pripadalo mi to ako vystrihnuté z akčného filmu... kľud s ktorým o tom hlavní aktéri rozprávali ma taktiež prekvapil no a neviem... aj som im asi trochu fandil. Tento dokument ma zaujal natoľko, že proste tie dve hodiny zbehli ako voda... tieto mafianské praktiky môžem sledovať... samozrejme v domácom teplom prostredí. 8/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno