Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takové mnohem realističtější Miami Vice z té druhé strany. Mnohem zajímavější a zábavnější, než kdyby podle toho natočili nějaký film. O tom, jak drogy pozvedly a proslavili jedno město. O tom, jak se lidi v Miami baví tím, že přežili 70. a 80. léta. O tom, že drogový trh byl v podstatě jen další součást toho trhu, o němž je nám tolik básněno a kterej je tak vychvalován, že vyřeší vše. Ano, v Miami dokázal udržet vysokou životní úroveň během krize, která požírala zbytek USA. Tady tento trh dokázal vybudovat Miami jak je známe dneska, co na tom, že to je z půlky za drogové prachy, když ten výhled a horizont je tak nádhernej. Inu, jak zaznělo v jednom filmu: „Byznis je byznis, Pope!“ Je to natočený tak dobře, že člověka občas přepadnou i sympatie k těm lidem nebo skrytá závist jejich "bezstarostného" života. Kdo by nechtěl na svém dvorku zakopávat miliony dolarů v pytlích jen proto, že už je prostě nemá kam dávat a neví, co s nima? ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku, keď šlo v podstate len o využitie obrovskej diery v systéme, som ešte Robertsovi a spol. v podstate celkom závidel. Hold, šikovným patrí svet a pri tých peňažných cifrách, čo tu lietajú vzduchom by asi odolal pokušeniu málokto. Zhruba v polke, kedy doprovodnú dvojicu pašerákov doplní "čistič" Rivi a okrem peňazí a kosku sa začnú z každého dobového záberu a fotografie sypať nábojnice a mŕtvoly, padá sánka na podlahu a seriózne tuhne z toho v žilách krv. A to bez akejkoľvek manipulácie s divákom, snahy prifarbovať, či šokovať. Nikto tu nikomu netlačí do hlavy svoje názory, svoje postoje, nikto nič nekritizuje, všetko je len jedno desivé konštatovanie z úst tých "najpovolanejších".... 9/10 ()

Reklama

Romario 

všechny recenze uživatele

Špičkový dokument, poutavě natočeno. Zpočátku, pokud se jedná o snadné výdělky pašeráků v době, kdy po nich nikdo nešel a jediným problémem bylo,za co astronomické příjmy utrácet, včetně vlivu na ekonomiku a rozkvět Miami,téměř zábavné.Druhá půlka, kde jsou už popisovány boje mezi gangy, je vyprávění už drsnější. ()

vincent 

všechny recenze uživatele

Poznate to. Niekto vam donesie nejake filmy na dvd a vy si to napchate do vasho PC alebo laptopu. Tento dokument som bral len ako z jednych, ktore si chcem co najskor pozriet aby som ho mohol vymazat a nezaberal mi miesto na hardisku. No pravda je, ze tam ostal aj po pozreti. Tento dokumnet je vynikajuci. Kope do zadku od zaciatku dokonca. Vynikajuce rozhovory s "kovbojmi", ktori hovoria svoje pribehy o ich ucasti v obchode s kokainom. Samotny zucastneni su otvoreni, dokonca by som povedal, ze sa chvalia, takze vytahuju toho stale viac a viac. Tvorcovia rozhovory zostrihali vynikajuco, a doplnili ich dobovymi zabermi a fotografami. A do toho vsetkeho nam hra dobova elektronicka hudba podobna tej z Palmoveho Scarface. Tomuto dokumentu nie je co vytknut. Zvladnute na 100%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jednou fakt zajímavej dokument. A navíc mi to připomnělo hru G(rand)T(heft)A(uto), fakt úplně stejná atmoška. A samozřejmě taky Miami Vice a Scarface (nejlepší je, jak si na konci Riverito dělá ze Scarface srandu). Špatný na tom bylo to, že to bylo hrozně ukecaný - ti maníci prostě furt mleli a mleli. Jo, vešlo se tam aspoň víc informací, ale myslím, že lepší by bylo to raději protáhnout nebo rozdělit na víc částí. Myslel jsem si, že pode Jona Robertse byl natočen film Kokain, ale asi ne, protože ve filmu zas tak moc o vraždách nebylo. Nejvíc mě dostala Griselda Blanco, která se s tím fakt nesrala. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama