Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

cariada 

všechny recenze uživatele

Jak tady píše řada z vás opravdu pohodový seriál. Který nenudí, má nápad, spousta vtipu a skvělé herce. 1.série má jednu chybu a to že tam není souvislejší děj napříč epizodami. Od 2.série už se to zlepšuje a děj přesahuje do víc epizod, a přitom se v každé řeší nějaká zajímavá věc. Na seriálu musím ocenit to, že byl na rozdíl od řady jiných řádně ukončen, ale přesto dějově nedokončen. Ve 4.série kdy se dostane červí dírou do minulosti a posléze zpátky, ale v jiné časové linii , která je sice téměř stejná, přesto se v některých věcech liší. A už tam zůstanou až do konce seriálu což je podle mě škoda. Kdyby tam aspoň byla zmínka, že zpátky nechtějí, tak neřeknu. Ale to je asi jediná kaňka na jinak povedeném seriálu. Určitě bych si dovedl představit pokračování. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Po první sérii. Seriál mě víceméně baví, má zajímavý sci-fi náměty a prakticky všechny postavy jsou zábavný. Jenže co naplat, připomíná mi to takový vesnický soap opery jako Evervood apod a tyhlety scény ze života lidí z Eureky, co tu jsou sice působí vtipně a pohodově, ale šíleně ředí děj a prakticky ničí jakékoliv napětí. Nevím, nějak mě u toho neláká koukat na deset dílů denně. EDIT po shlédnutí 4. řad své hodnocení neměním. Vědecké zápletky jsou čím dál originálnější, bohužel takovým tím absurdním způsobem a stejně absurdní je, jak Carter vše vyřeší jako superman sám svým selským rozumem, protože přijde na to, co město plné géniů nenapadne. Lehkost a vtipnost a sympatické postavy je bohužel vyváženo neskutečnou řadou vztahů, jejichž neustálé řešení je otravné a ubíjející. Člověk si chvílemi připadá jak když sleduje Beverly Hills. ()

Reklama

deckardx 

všechny recenze uživatele

Dalsi vyborny serial,ale nema to takovou chytlavost jako ty nejlepsi.. Ale hlavni plus je ,ze hlavni role jsou obsazeny vyborne a kazdou postavu jsem si necim zamiloval.. Mozna nejlepsi serifova trhla dcera,ta je fakt sympaticka.. Ted se chystam na druhou radu,doufam ze to bude pokracovat ve stejnem tempu... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Heuréka, vykřikne každý lidský jedinec, když učinil objev, poznání, které mu do té doby scházelo. A náhle vykřikne Heuréka, jakože to a ono pochopil. Všude na světě se tak v civilizovaném světě jedinci ozývají, když dosahují objevů. A právě proto je v tomhle filmu hodně režisérů, hodně krátkých stories, aby tvůrci prostřednictvím herců učinili různé objevy na poli mezilidských vztahů. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tvůrci viditelně mají dost praxe ve filmovém (seriálovém) odvětví, protože seriál Heuréka je mistrovskou přehlídkou skvělé kamery, bezchybného střihu a vypiplané režie - po prvním dílu. Hlavní představitel federálního šerifa je velmi podobný našemu Langmajerovi, takže mě ani nepřekvapilo, že jej zmíněný dabuje. Těším se, na co ve městě divů narazím příště, neboť zatím mě seriál hodně překvapil a bude zde asi hodně tajemství, které je třeba odhalit... ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Seriál měl být ukončen 12. dílem 5. série, ale protože se finální scéna moc nehodila, Jaime Paglia dokázal přemluvit studio, aby se natočila finální epizoda. (Illuminare)
  • Seriál měl být původně animovaný. (Hal_Moore)
  • Ve 4. sérii ve 13. epizodě s názvem „Glimpse“ měl malou roličku Dr. Leeho Stan Lee, který je spoluautorem komiksů jako „Spider-Man“, „X-Men“, „Iron Man“, „Fantastická čtyřka“, „Avengers“, „Hulk“, „Thor“, „Daredevil“, „Doktor Strange“ a dalších. Hraje zde vědce, který experimentuje s efekty gamma radiace, a v průběhu krátkého rozhovoru řekne: "Nechtěj mě rozzlobit, synu. Nechtěl by jsi mě vidět, když jsem rozhněvaný." Což je to narážka na zmíněného „Hulka“. (Rominator)

Reklama

Reklama