Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Pilot mě moc nenadchnul, moc toho totiž nevysvětloval a navíc byl natočen v daleko temnějším hávu, než díly nadcházející. Ale postupem času jsem tomuto seriálu přivykl. Pozorovat městečko-skladiště velkých mozků, jak se vyrovnává s denním životem a hlavně s problémy, které způsobuje jejich výzkum, je docela zábavné a místy i poučné. Kapitánem týmu Eureka je jednoznačně Colin Ferguson, jehož šerif je neuvěřitelně osobitý a jehož hlášky vás zaručeně budou dostávat na kolena. Seriál je to spíše oddychový - trochu (ale opravdu trochu) něco na způsob "My name is Earl". Je až s podivem, kolik kvalitních seriálů najednou vzniká......To to nikoho nenapadlo předtím, natočit zajímavý seriál? ()

matmanX 

všechny recenze uživatele

Heuréka měla neuvěřitelný potenciál a šanci stát se kultem, ale to by ji nesměl už po několika epizodách dojít dech. Snad by prospěla výměna scénáristů, protože aby seriál spadl tak rychle do neustálých klišé, ohraných a repetitivních nápadů, na které se nehrabou ani poslední série Star Gate, to se jen tak nevidí. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +sympaťák Colin Ferguson v hlavní roli, zajímavá Jordan Hinson, povedený dabing, zápletky jednotlivých dílů, slušně se rozvíjející příběh postav -nejsem z toho až tak u vytržení, kupodivu některé postavy mě celkem štvali (Ed Quinn), mohlo to být ještě akčnější/// Po třech sezónách si dovolím hodnotit. Kdy že má být čtvrtá? Heuréka je hodně netypický seriál, je hodně zvláštní, má mnoho svých svérázných obyvatel, kde nenarazíte na nikoho kdo by měl menší IQ než vy a přesto se tito obyvatelé dostanou se svými vynálezy do potíží, ze kterých je tahá náš hlavní hrdina svým selským rozumem. K dobru se musí připsat, že občas scénáristé množstvím kvalitních zápletek překvapí, rovněž pak překvapí následné řešení a taky fakt, že novější díly nemají sestupnou tendenci a drží si svůj standart. Hezký seriál, který by klidně mohl pokračovat./// Celkem 74%/// ()

lukasch 

všechny recenze uživatele

Chce to odvahu porušit všechny fyzikální zákony a vysvětlit to nesmyslným řešením, nad kterým vědci kroutí očima. Ale Colin Ferguson hláškuje a vůbec je mezi hlavními představitely taková chemie, že jsem si připadal, jako bych v Eurece taky bydlel. Bohužel co se ztratil Stark, seriál znatelně upadl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Eureka je město, které možná obyčejný, průměrně vyvynutý občan nikdy neobjeví. Nebo možná objeví, ale nikdy nepochopí jeho strukturu, jeho obyvatelé a už vůbec ne jeho smysl existence. Eureka je totiž jedna velká vědecká laboratoř, ve které žijí největší mozky současnosti a snaží se zde vyvíjet nové a nové technologie. Seriál samotný se snaží držet jistých pravidel a špatný každopádně není. Koneckonců žijeme v době, kdy z Ameriky přichází seriál za seriálem solidních kvalit a stejnak to je s tímto poněkud neobvyklým, ačkoliv nápaditým, vtipným a hlavně povedeným seriálem. Jediné co mi ale nedokázalo sednout je samotný hudební podtext. Snaží se, co nejblíže přiblížit seriálu, jenže bohužel ne příliš zdárně. Chvílemi jako by hudba vypadla ze strategických her tipu Original War, Act of War a jiné. Nemohu si pomoci, tak to prostě je. Neznamená to, že to prostě musí dopadnout špatně. Jenže tady to špatně dle mého mínění dopadlo. Nic na tom ale nemění fakt, že Eureka je vskutku nápaditý seriál, který minimálně skvělými a hlavně drahými efekty předčí řadu jiných seriálů. Jenže je dobře známo, že efekty nedělají seriál seriálem a na to si tvůrci v jistých chvílích musejí dávat pozor. (7/10) ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Seriál měl být původně animovaný. (Hal_Moore)
  • Tvůrci se původně snažili pro hlas S.A.R.A.H. získat Fargovu oblíbenkyni Sarah Michelle Gellar. To však nevyšlo, a tak jí hlas propůjčil samotný představitel Farga Neil Grayston. (Illuminare)
  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)

Reklama

Reklama