Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V obsahu tady stojí, že nemáme tento film hodnotit, pokud jsme viděli původní korejskou verzi. Tohle je ale podle mě velká blbost. Je jasné, že to ovlivní naše hodnocení, ale u tohoto je opravdu nutné vidět původní korejský film. Pokud totiž jako první zhlédneme původní My sassy girl s herečkou Jeon Ji-hyeon, zjistíme, že Korejci hýří oproti Američanům nápady a přináší do filmu zvláštní atmosféru. Pak se podíváme na americkou verzi a naopak zjistíme, že Američené celou atmosféru zničili, všechny nápady totálně zkopírovali aniž by se vůbec snažili přinést něco svého, a pokud do filmu něco přidali, tak to jsou řeči o sexu, kterým se naopak Korejci úplně vyhnuli. Je mi z Američanů zkrátka na nic.... abych se vrátila zpět, pokud bychom první viděli tuto americkou kopii, řekli bychom si, že to opravdu nebylo špatné a hodnotili bychom to možná dokonce nadprůměrně. Pak se možná někdy podíváme na původní korejský film a zjistíme, že všechny situace jsou tam stejné, protože všechno bylo Američany zkopírované, jen zasazené do amerického prostředí. Tím by se nejspíš pokazil dojem z celého tohoto korejského veledíla a to si přece původní My Sassy Girl nezaslouží, nebo ano? Proto tvrdím: Na tenhle film se nedívejte, raději zhlédněte původní korejskou verzi. ~(0,6)~ ()

Marty89 

všechny recenze uživatele

Před několika dny jsem viděl korejský originál tohoto filmu a musím říct, že tahle americká verze si, co do kvality s původní verzí příliš nezadá. Musím ale říct, že E. Cuthbert se mi tak nějak do role trochu švihlé holky moc nehodila (možná mě moc ovlivnila představitelka korejské verze, které ta role sedla mnohem lépe). Každopádně musím ale konstatovat, že originál je opět lepší než kopie, ačkoli v tomto případě ten rozdíl není až tak závratný. Mé původní verze originálu byly 4*, ale po shlédnutí americké verze musím ještě o jednu * přitlačit. ()

Reklama

Liqid 

všechny recenze uživatele

Začátek byl celkem fajn pokoukání a bylo tam i pár dobrých nápadů, ale jak Jordan začala blbnout a nezřízeně chlastat, tak to šlo do kytek. Ta postava mi byla čím dál tím víc protivnější, až jsem to chtěl vypnout, ale vydržel jsem to až do konce. Ale byla to jen ztráta času, konec je velký dojemný gesto jako snad v každé romantické komedii a sem to prostě nepatřilo. Sice jako celek to není šedý průměr, ale na * * * * to prostě nemá. ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Jesse Bradford nemá na to hrát hlavního hrdinu v něčem takovém a Elisha Cuthbert byla vážně dost protivná, nebo to aspoň skvěle hrála. Vadila mi ta hra "my jsme všichni strašně cool odproštění od reality", už od poloviny filmu mě absolutně nezajímalo, jak to teda dopadne. Zachránila to až ta hra na osud na konci, to já zase ráda... ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Trable sú neprekonateľné- originál videný včera. Takto to nerobte, prosím. Prosím, nepozerajte to vôbec, pokiaľ nemilujete Elishu, PROSÍM! Ja Elishu nemilujem a moja zvedavosť ma krutóóó vyfackovala (nie ako facky v tomto tu, ehhh, i slovo remake je pridobré, fuj!) Elisha z času na čas zaiskrí- tak asi zato je tá jedna *, spolu s pôsobením kúzelnej predlohy, odpad dať proste nejde, nie…- ale Elishina postava má od „ujetosti“ míle ďaleko, proste sebavedomá, odviazaná holka, čo pije, koniec. Mužský predstaviteľ je a tuším, že aj navždy a aj potom :D bude drevo, označila by som to ako za najťažšiu tortúru sledovať jeho drevené prejavy, ale nebola by to pravda! Pravdou je, že najväčšou tortúrou je vidieť, ako sa tu fackujú tie najlepšie scény z kórejského originálu. (Zaslúžite si všetci smrť!!!) Zasmiala som sa jediný raz: Elisha s hokejkou bije chlapíka, čo odhodil na ľad cigaretu, koniec. Naj (-magickejšie, -dojemnejšie, -vtipnejšie, -originálnejšie atď.) scény z predlohy si tu prešli vlastnou Hirošimou, po x-tom raze to začína šklbať mimickými svalmi a začínam túto prerábku z duše preklínať. Bolestivý, limonádový zlepenec scén, ktorý bude o to otravnejší, o čo väčšiu slabosť máte pre predlohu. Oslepujúcou výnimkou je v tomto prípade (moja užívateľská láska) novoten, ktorý v tejto podobe MSG našiel svoje zaľúbenie. ____________ Milý Lukáš, moja povinnosť: neodstreľujem automaticky!!! a neadorujem ázijské originály!!!, dôvod prostý: v romantickej Ázii som stále na štarte, ááno? Závidím ten zážitok, ja som si tých 90 minút pripadala komplet vy-tuh-nu-tá….((( Hnusný koment, že, ale čo s tým?! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy si Charlie (Jesse Bradford) čte dopis od Jordan (Elisha Cuthbert), je v dopise uvedeno, že byl do vody strčen. Charlie (Jesse Bradford) do ni však spadl ze zábradlí. (Jihočech)
  • Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007). (karlik4801)

Reklama

Reklama