Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (110)

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Z toho, co jsem od Tarantina viděl, tak asi zatím pořád to nejslabší. Osobně jsem tam nenašel žádnou vyloženě pamětihodnou scénu, na kterou bych si ještě za pár měsíců vzpomněl. Moc nerozumím tomu kultovnímu statusu tohohle filmu, ale to je možná jenom můj problém.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Trošku mě zaráží, jak tady někteří lidi vysoko hodnotí a přitom sami namítají, že scénář stál za starou bačkoru. Není náhodou scénář to hlavní, kvůli čemu se lidi na filmy dívají? Pokud budu chtít úchvatný vizuál (a že ten se filmu rozhodně vytknout nedá), tak půjdu radši někam do galerie. Jak jsem se na Strange celkem dlouho těšil, tak jsem celkem zklamaný z výsledku. Určitě nejslabší Marvel, který jsem zatím viděl.

plakát

God's Not Dead (2014) 

Hlavní premisa filmu dobrá, ale... postavy se chovají příliš nerealisticky, stavba filmu je krajně nelogická (vypadá to, že některé dějové linie se odehrávají během dvou dnů a některé během dvou týdnů), film je příliš jednostranný a ta agitka na konci... Za každou z těchhle věcí jde hvězdička dolů, takže 1*.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

V mých očích naprosto stejně podbízivé jako loňský Lincoln. Osobně jsem se mnohem více těšil na to, co přijde, až se z toho otroctví skutečně dostane a ono se nestalo nic (což bylo zřejmé už v půlce filmu) a vyskočily titulky. No hlavně, že to zase shrábne Oscary.

plakát

Pod kupolí (2013) (seriál) 

Po pilotu jsem, relativně nadšen, ohodnotil tento seriál 4 hvězdičkami. Po nějakých 10 dalších epizodách ale musím jít chtě nechtě na 3. Proč ale? Odpověď je jednoduchá, objevilo se rozčarování z přílišných odlišností mezi seriálem a knižní předlohou. Je mi jasné, že pointa seriálu může být jiná a přibudou některé zápletky, ale proč měnit věci, které fantasticky fungovaly v knize? Jednou z hlavních je zřejmě možnost/nemožnost komunikace s vnějším světem, která by seriálu přidala novou a zajímavou dimenzi. Další je přílišná změna Barbieho, který je v knize jasně kladná postava, se kterou mají Rennieovi osobní spory, které později vyplývají v ostrý mocenský boj, což je možná nejlepší motiv celé knihy. Abych to shrnul: Seriál měl dobrou šanci být velmi kvalitním, ale pouze jako opravdová adaptace knihy, což by ale vydalo "pouze" na jednu řadu seriálu. To ale podle všeho autorům nevyhovovalo. Bohužel. Po skončení druhé řady snižuji na 2*

plakát

Pilíře Země (2010) (seriál) 

Již dlouho jsem se chystal shlédnout tento seriál, ale nechtěl jsem s tím začít, dokud nebudu mít přečtenou knihu (což při více než 1000 stránkách nešlo až tak rychle - přestože je to velice čtivá kniha). Po dočtení jsem se tedy pustil do sledování a prvních 4 nebo 5 dílů bylo relativně hodně věrných předloze, s čímž jsem byl navýsost spokojen. Poté ale začalo postupně docházet k některým zbytečným zkracováním, které kulminovalo v opravdovém kvapíku posledního dílu. Je to škoda a trochu to kazí dojem z tohoto jinak velice kvalitního seriálu. Mít seriál tak o dva díly více, bylo by to nejspíš jen k prospěchu. I tak ale dávám velmi pěkných 80%.

plakát

Spring Breakers (2012) odpad!

Asi od poloviny filmu přemýšlím, jak bych film okomentoval bez použití sprostých slov (a že se mi jich v hlavě vynořily opravdu spousty) a je to vážně oříšek. Nejdůležitější věc, kterou musím okomentovat, je scénář a režie, které jsou fakticky neexistující. Harmony Korine by se měl jít za tuhle zrůdnost oběsit na prvním stromě, protože něco takhle zvráceného jsem snad ještě neviděl. Samotný scénář, ač nepředvídatelný, nemá žádnou logickou návaznost a neustálé opakování některých řádek mi šlo neskutečně na nervy. Lepší scénář by napsalo průměrně inteligentní dítě na základní škole. Nejlepší na celém filmu byl zřejmě výkon Jamese Franca, který ale svou samotnou účastí na tomto filmu hodně zklamal. Kdo označil tento film za komedii by měl viset na stejném stromě jako Korine. Film bez špetky vtipu si toto označení opravdu nezaslouží. Navíc nechápu některé velenadšené komentáře k tomuhle filmu, asi tito lidé sledovali něco jiného než já. Prostě hodina a půl, kterou už mi nikdo nevrátí. Odpad, řekněte amen.

plakát

Mrtví a neklidní (2013) 

Snad první zombie film, který jsem viděl, ve kterém je "zombie problém" nějak vyřešen do konce. Za to si ode mě jedoznačně ty 4* zaslouží.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Zatím velmi zajímavý seriál. Téma střetu dvou odlišných civilizací v Evropě se v seriálech moc často neobjevuje a za to si ode mě zaslouží palec nahoru :)

plakát

Život Davida Galea (2003) 

Veskrze nadprůměrný film, ale obávám se, že pointu filmu musel průměrně inteligentní divák aspoň o půl hodiny dřív, než hlavní postavy. 4*