Reklama

Reklama

Hedvábná cesta

  • Kanada Silk (více)
Trailer

Psala se tehdy šedesátá léta 19. století a šarmantní francouzský bohatý syn starosty Hervé Joncour v podání Michaela Pitta měl všechno, o čem ostatní muži sní. Výnosnou práci, luxusní hřejivý domov a v něm především čarokrásnou milující ženu s tváří Keiry Knightleyové. A přesto nebyl zcela spokojený. Chyběly mu totiž životní výzvy. I z toho důvodu se nakonec vydal do Japonska, v té době téměř nepřístupného cizincům, aby jednal s tamějšími hedvábnými magnáty o možnostech interkontinentální spolupráce a pokusil se zařídit obchod snů. Nakonec ale v zemi vycházejícího slunce nalezl mnohem víc, přičemž možnost propašovat zapovězené hedvábné červy do Evropy byla tím nejmenším. Japonsko nabídlo svému hostu především lásku dívky, konkubíny, jejímuž půvabu navzdory všem kulturním a společenským překážkám Joncour okamžitě propadl. Tím se ale dostal před nevyhnutelnou volbu. Vynikající kamerou a hudební složkou, z pera Ryuichiho Sakamota, působící obrazové romantické drama natočil v roce 2007 kanadský režisér François Girard, jehož unikátní smysl pro poetiku mohlo české publikum ocenit již v roce 1998 v nezapomenutelných Krvavých houslích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásné drama se špetkou romantiky a nevěry. Podívaná je ohromně příjemná a uklidňující, i když to není zrovna procházka růžovým sadem. Keira Knightley předvedla vynikající výkon jako vždy, což se dalo očekávat. Musím uznat, že také Michael Pitt se do role vžil takový způsobem, který bych nečekala. Výborná podívaná. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Dějovou rozvláčnost a nepřítomný výraz Michaela Pitta vynahrazuje okouzlující vizuální stránka filmu, tesklivě krásná hudba Ryuichiho Sakamuta a půvabná Keira, která prosvítí každý okamžik, kdy je na scéně. Tvůrcům se sice až tak úplně nepodařilo navodit "bílou" atmosféru knižní předlohy a z části se tak jedná o promarněnou příležitost, avšak i přesto snímek rozhodně stojí za vidění. P.S. Pokud vás filmové zpracování zaujalo, tak poté vřele doporučuji si přečíst i knižní předlohu pod názvem "Hedvábí" od Alessandra Baricca. Přál bych vám, aby vás okouzlila stejnou měrou, jako mě... ()

Reklama

nigga 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, aby mi byl osud postav tak neuvěřitelně lhostejný. Aby byl romantický film bez emocí, chce pořádnou dávku odvahy, to by ale musel nabídnout ještě něco víc než jen pár pěkných záběrů… bohužel nenabídne, film je o ničem, vleče se nejen díky nevýrazným hercům a ani závěrečná pointa ho u mě nevytáhne z vod podprůměru a filmů, které už v životě nechci vidět. Promarněná šance a absolutně zbytečný film, na který si v budoucnu už asi nevzpomenu. 40% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dost velká nuda. Herecky sice výborné, ale jinak naprosto prázdné a bez emocí. Chemie mezi Pittem a Keirou sice je, ovšem vášeň hlavního hrdiny v japonskou dívku nelze z pár letmých pohledů a jedné noci vyčíst skoro vůbec. Prostě jsem v tom neviděl důvod, aby se tam vůbec vracel, tedy aspoň nebyl dostatečně dobře natočen. Kamera spíše průměrná, režie nevýrazná a celé je to až moc natahované. Promarněná šance. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nudná, nezajímavá, zdlouhavá a ukecaná romantika. Víceméně jsem se na film dival jen kvůli Keiře Knightley a o to víc jsem byl naštvaný když jsem zjsitil, že zde byla odsunuta na vedlejší kolej. Pokud chcete pořádný film s Keirou tak se raději podívejte na "Pokaní", kterému tahle nuda nesahá ani po kotníky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle románu Alessandra Baricca, který v ČR vyšel pod názvem Hedvábí. (Yardak)
  • První zmínky o chovu bource morušového spadají už do 3. tisíciletí př. n. l. Výrobní monopol na hedvábí držela Čína až do 6. století (n. l.), pokus o vývoz technologie se trestal smrtí. (formelin)

Reklama

Reklama