Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (500)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Vycházet z počtu napsaných románů a natočených filmů, mohli bychom si myslet, že jedinými pomazanými hlavami vládnoucími Albionu v celých jeho dějinách byli Jindra a jeho nejmladší dcerka. Pominu teď fakt, že mi to přijde dost škoda a jak moc bych chtěla někdy vidět na velkém plátně boj Mathildy a Stephena o anglickou korunu a poznamenám jen tolik, že když už teda zvedám nohu na tisíckrát označkovaný plot, měla bych ve vlastním zájmu dbát na to, abych aspoň vykouzlila značku odlišných křivek a pachu. Kupříkladu potisící nezobrazovat Anne tisíce dnů jako vypočítavou prodejnou mrchu, ale jako někoho, kdo diváka aspoň minimálně zaujme a přiměje ho s ním sympatizovat, namísto aby dívající se pokrčil na konci rameny a pronesl: "You had it coming, (other Boleyn) girl." A v duchu politoval Henryho, protože za léta snášení té mrňavé svině by měl vyfasovat svatozář a ne pověst tyrana, protože přiznejme si, já bych jí tu hlavu usekla mnohem dřív a nezatěžovala bych se objednáváním zkušeného kata, od kterého to bude minimálně bolet... Zkrátka Anne je coura, Mary je svatá (z historického hlediska nesmysl, z filmového nuda), král je jakožto pouhý pěšák ve hře obou sester upozaděný, dialogy jsou přiměřeně pitomé, proslovy zapálené, brady odhodlaně vysunuté a celé to je nuda k posrání, pardon my French. Tohle dojení dávno postklimakterické krávy mě rozčiluje víc než vystřižení Cumberbatchových scén a to je co říct. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Á, Boleynovic děvky..“ Královský dvůr Tudorovců plný intrik, sňatků z rozumu i nerozumu a pokládání hlav královen na špalek odměnou za neschopnost zplodit mužského následovníka trůnu. Ideální prostředí pro chytré Boleynovy dcery, které, ač se o nich tolik nemluví, velmi významně otáčely kormidlem Albionu 16.století. V čem má prsty BBC je už tradičně ku prospěchu věci bez rádoby efektních pozlátek a navíc podporované precizními hereckými výkony (za všechny bych jmenovat trojici Thomas, Bana a šestiprstá čarodějnice Portman). Chápu, že byla jiná doba, ale čekání se ztrátou panictví na svatební noc a navíc v košili odkrývající maximálně 10 % těla se mi jeví jako značně nepraktické a buďme rádi, že tento zvyk již prakticky vymizel, neboť se tím vyloučila hrozba zakoupení mrtvého zajíce v pytli.. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Žádná naivní zamilovanost v boji proti nepříznivé době, žádné osudové vyznání, které ve vás navždy zůstane. Králova přízeň se vydává cestou nekompromisnosti, kde jsou romantické ideály udušeny v zárodku, sliby lásky končí jediným rezolutním rozkazem a dítě není vždy jen naplněním vztahu. Beznadějní romantici si proto na projekci musí sehnat lupu, aby si našli to svoje a mohli tak odcházet spokojeni, ale ti, kteří se naladí na vlnu intrik a zoufalé snahy, si tuhle královskou podívanou bezpochyby užijí. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu se nutně nabízí srovnání s The Tudors. A v tomhle soubojí vyhrává na plné čáře televizní verze. Film nedosahuje jejích kvalit ani po obsahové, ani po herecké stránce. Je to prostě nuda, ještě k tomu jak vystřižená z červené knihovny. Ale měla bych dodat, že pokud od toho nečekáte historické intriky a politiku, ale pouhou romantiku ze středověku, tak třeba budete spokojeni. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Svedomie mi nedovolí neporovnávať to so serialovým kolegom "The Tudors"... no a ak to v tomto prípade porovnám "Tudors" vedie minimálne o triedu. Kráľová priazeň nie je zlým snímkom ale nefunguje ako ma... intrigy, zlosť, slasť, podlosť, klamstvo tuna necitím v takom množstve ako som mal možnosť vidieť tam... 6/10 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • Ve skutečnosti byl Thomas Wyatt ženatý s Elizabeth Brookovou (1521). (ČSFD)
  • Náhrdelník, ktorý mala na sebe Anne (šnúra perál s písmenom B a tromi slznými kvapkami), je ten istý náhrdelník ako v seriáli Škaredá Betty (od r. 2006). (Arsenal83)
  • Charlesově manželce Kateřině nebylo v době svatby sedmnáct, ale třináct let a byla nejprve zasnoubená s Charlesovým synem, ale když mu zemřela manželka, zasnoubení zrušil a sám se s Kateřinou oženil, vzal si ji v den, kdy Anna Boleynová rodila Alžbětu. (ČSFD)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno