Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (355)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tahle hororová komedie by se dala brát jako halloweenská klasika, stejně jako je Mrazík klasikou Vánoc. Narozdíl od většiny snímků této žánrové kombinace je zde opravdu komplexní zápletka hned několika příběhů a tvůrcům se podařilo dát tyto jednotlivé dílky skvěle dohromady. Herecké obsazení je příjemné, stejně jako ponurá atmosféra a hudba. Film nepostrádá akci, vtip, napětí, krev a úžasný závěr, takže co víc si přát. Zkrátka snímek, který podle mě splnil svůj účel - pobavit a postrašit v "den, kdy je nejtenčí hranice mezi mrtvými a živými". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Žiadny trhák ako napríklad volebné letáky Oľano, ktoré ľudia hromadne trhajú i pália, za to ale súbor zaujímavých krátkych príbehov s myšlienkou, že halloweenske tradície sa porušovať neoplatí. Najlepšie ani neoslavovať. Je tu neumelecké dielo, na ktoré sa dá pozerať a kde ten žáner "horor" netreba brať úplne vážne. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 Jedna z najatmosférickejších vecí, čo som za poslednú dobu videl, Bryan Singer ako producent vedel, čo robí. Z Trick´n´ Treat ide pohoda (ehm...úchylná a horová:), režisér a zároveň scenárista je poriadne nad vecou, niektoré scény ako zo zlatého hororového fondu. A vôbec nevadí, že kopec scén je tak trochu pripomienkou starých kultov, len zabalených v modernom šate. Nič vážne a hlboké, ale ako pocta žánru je to parádna a vtipná jednohubka, ktorá určite stojí za pozretie... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Halloween je určitě vděčné téma pro horory a strašidelné filmy, a já se velice rád na filmy odehrávající se během tohoto tajemného a skoro až mystického období rád podívám. V případě tohoto filmu zde bylo několik velmi zajímavých věcí a musím říci, že se mu i povedlo vypadat docela strašidelně, obzvláště během scénky se školním autobusem můj strach dosahoval vrcholu, takže po téhle stránce to fungovalo perfektně a film skutečně působil strašidelně a skoro až děsivě, což je příjemné zjištění. Dále hodnotím pozitivně fakt, že se zde vyskytují téměř neznámí herci, ze kterých jsem znal pouze Annu Paquin, které to mimochodem v kostýmu červené Karkulky hodně slušelo, skoro bych řekl že byla k nakousnutí, proto mě dost překvapilo, co se z této krásky nakonec vyklubalo. Takže nakonec asi jediné, s čím mám trochu problém, je fakt, že ty příběhy nedrží pohromadě, každý z těch příběhů by samostatně obstál na výbornou, ale takhle vedle sebe v jednom filmu mi to přišlo, že to prostě nedrží pohromadě. Kdyby to bylo uděláno stylem, že to třeba někdo vypráví u táboráku nebo podobně, tak bych s tím problém neměl, ale tahle forma mi moc neseděla. A pak mi ještě docela vadilo, že ke každému z těch příběhů jsem měl pár otázek a považoval jsem tak každý z těch příběhů ze nedovysvětlený. Tolik tedy k tomu, co mi vadilo, ale jinak jsem vcelku spokojený, jako horor to rozhodně obstálo a já teď jen přemýšlím, jestli udělit tři nebo čtyři hvězdy, protože je to přesně někde mezi, ale nakonec asi zůstanu u těch tří hvězd a časem se mi to možná rozleží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastný Halloween.“ – „Vyser si oko.“ Nečudujem sa, že relatívne atmosférický poviedkový morbídny horor z produkcie Bryana Singera (odohrávajúci sa počas Halloweenu, v Amerike 31. október), americké publikum nezaujal a u nás išiel rovno na video. Je slabý, nudný, priemerný. Čierny humor mi pripadal detinský (SPOILER chlapík na záhrade zakope drzé obézne dieťa, ktoré sa prepcháva sladkosťami a potom s vlastným synom idú „vyrezať oči“ – a čo ako? SPOILER), triky a masky vzhľadom na neveľký rozpočet „nič moc“, herecké výkony nezaujímavé (od Briana Coxa cez Annu Paquinovú po Dylana Bakera), jednotlivé príbehy ma nebavili, takže som bol rád, že to má ledva hodinu a dvadsať minút. Občas dobrý nápad, občas nápaditá kulisa alebo scénka, ale ako celok to na mňa nefungovalo. Asi nemám slabosť pre „halloweenske horory“ (pritom je ich tak málo...). Nepomohlo dokonca ani to, že som si snímku pozrel 31. októbra v sychravé studené skoré ráno. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Celkovo vzniklo až 18 návrhov scenára. (Arsenal83)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Marca Andreyko, ilustrovaného Fionou Staples. (Terva)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama