Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Originál som síce nevidela takže to môžem hodnotiť objektívnejšie a nemusím zrovnávať a hľadať to čo v originále bolo inak. No aj tak to bol pre mňa obyčajný priemerný thriller kde ma presvedčil iba Sean Bean. Zachary je nesympatický herec a snažila som sa ho nevnímať a sústrediť sa na film. No po chvíli som si uvedomila, že nie je sa až tak na čo sústrediť. Vyvraždenie rodiny v aute bolo šokujúce a asi ma z celého filmu najviac zaujala táto scéna aj keď vlastne nič neukázali. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nebudu pátrat, proč má tady tento perfektní remake z produkční dílny Michaela Baye, tak nízké hodnocení a rovnou ve své recenzi napíšu, že tohle není žádná tuctová břečka, ale pekelná jízda. Přejetým zajícem na silnici v úvodu dává režisér Dave Meyers jasně najevo, že se nehodlá s ničím mazlit. Následné seznámení se zamilovaným mladým párem, Zachary Knighton a Sophia Bush (to byla snad poslední scéna, co byli ještě v pohodě a smáli se), vydávajícím se autem na cestu proběhne v klidu, a kdyby hned na to zastavili v noci a v lijáku na kost promočenému a uprostřed silnice stopujícímu Seanu Beanovi, možná by jim poděkoval, na rozloučenou zamával šátečkem a nechal by je být. Jenže nezastavili a v nedalekém motorestu se s ním opětovně setkali. A už se ho vlastně až do konce nezbaví. Psychopat rozjel svou ďábelskou hru plnou brutality, krve, mrtvol a efektně zničených aut. Michael Bay je starý chlípník, a když už má ve filmu takovou krasotinku, jakou je Sophia Bush, tak by byl hřích neplácnout tam scénu, kdy před psychopatem bere roha jen ve spodním prádle. Dave Meyers režíruje zkušeně a velmi umně dokáže udržet napětí a spád až do konce. Rutger Hauer byl v původním filmu oproti Seanu Beanovi trapný šašek z manéže. Bean je mnohem děsivější psychopat a setkat se s ním bych opravdu nechtěl. Dynamický remake. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $16,472,961Tržby Celosvetovo $25,399,945Tržby za predaj DVD v USA $8,899,469 //počet predaných kusov 533,927║ Michael Bay pod jeho producentskou záštitou Platinum Dune, to trošku z tými prerábkami starých či už lepších či o niečo poslabších horrorov preháňa. Hlavne čo sa týka tohto Stopára, ktorý v originálnom prevedení je takmer dokonalosť sama. Určite nápad oživiť túto možno mierne zabudnutú krvavú jazdu nebol zlý, hlavne keď záporáka si tu strihol dosť skúsený Sean Bean, len škoda že ani jeho výkon nenapomáha k tomu aby to bolo aspoň slušná thrillerová jazda naprieč takmer bezľudnatou diaľnicou. Prvá tretina filmu ešte ako tak obstojí ale potom sa to vezie len na peknej tváričke Sophie Bush a potom ani závan o nejakú lepšiu dusivejšiu atmosféru tu proste nenájdeme, všetko čo dej v týchto intervaloch ponúka je len suché odrapkávanie podľa predchodzej kostry príbehu, bez štipky režisérskej invencie a pútavosti. /40%/ ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Sérii HITCHER jsem začal remakem a neudělal jsem dvakrát dobře. Ano obsahuje dobré scény (auto a roztrhnutí těla), ale zbytek klišé. Remake Hitcheru nemá tak hutnou atmosféru jako originál a nemá tak působivého záporáka jménem Rutger Hauer, kdy jsem měl nutkání rožnout světlo, protože jsem pořád ve tmě viděl stín chlápka v kabátu s nožem v ruce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to fajn pocit, že?“ V Hollywoode operujú dve skupiny mocných mužov, orientujúcich sa na výrobu remake starších amerických hororov: Joel Silver + Robert Zemeckis so svojou firmou Dark Castle (13 DUCHOV, MÚZEUM VOSKOVÝCH FIGURÍN) a svorka okolo Michaela Baya a jeho Platinum Dunes (TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU, 3:15 ZOMRIEŠ!). Bay je mi v tomto sympatickejší - na rozdiel od schválne béčkarskej Dark Castle sa aspoň tvári, že myslí strašenie a šokovanie diváka vážne. No i mňa zaskočila správa, že chystá remake len v roku 1986 nakrúteného psychologického pseudo kultového trileru/hororu STOPÁR (r. Eric Red) s pre niekoho životnou rolou Rutgera Hauera ako masovým vrahom Johnom Ryderom. „Nový“ STOPÁR v dobrom ani v zlom neprekvapí – zaujímavý Sean Bean (PÁN PRSTEŇOV: SPOLOČENSTVO PRSTEŇA, Bayov OSTROV) sa snaží budiť v divákovi narastajúce znepokojenie, titulný pár je sympatický, vizuálna stránka odpovedá Bayovej povesti a nechýbajú nekorektné scény (zajac, dieťa). Napriek tomu sa nemôžem zbaviť nie práve najpríjemnejšieho pocitu, že taký zbytočný remake sa len tak nevidí - a to mi spravidla remake ako také neprekážajú. Toto je len otrocký prepis (šerif, rozpolenie) v o čosi novších farbách a s inými hercami. Škoda, že Neal McDonough v nezvyklo kladnej úlohe nedostal ešte širší priestor. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/178250/Stopar-2007-60.html ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama