Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Keďže originál s Rutgerom Hauerom patrí k mojim najobľúbenejším filmom žánru psychotriller (Úplné bezvetrie, Kocka, Misery, Tí druhí, Mlčanie Jahniat, Duel atď) nemôžem hodnotiť inak. Sean Bean ani v najmenšom nenaháňa strach, napätie takmer nulové, niektoré repliky od slova doslova prevzaté z originálu a zatiaľ čo pôvodný Stopár disponoval nielen atmosférou ale aj určitou rafinovanosťou a uveriteľnosťou, v tomto filme nenájdete žiadnu scénu dávajúcu zmysel. Videoklipársky štýl takémuto druhu filmov skrátka nesvedčí. 40% (P.S.: výstižnú recenziu k tomuto filmu nájdete v kolónke ext. recenze) ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tajemný stopař Sean Bean, kráska Sophia Bush, soundtrack Stevea Jablonskyho, produkce Michalea Baye a v neposlední řadě docela nápaditá režie Davea Meyerse. Minimálně tohle všechno dělá ze Stopaře stylovou, mrazivou a smrtonosnou jízdu, která bohudík neobsahuje větší logické kiksy a klasických žánrových klišé se dotýká jen okrajově a sahá k nim jen v případech, kdy už není jiná možnost. Velmi "příjemně" strávená hodinka a půl. 75% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Rutger Hauer pro mě bude prostě navždycky Etienne Navarro a všechno co udělal jiného kolem, mě buď mírně oslovilo, nebo neoslovilo vůbec a Stopaře jsem tenkrát prozíval a naproklínal u toho do prdelí uživatelské nadhodnocovače, pač je to prostě mrtka ( ano, s T ).Remake je nekonečně krvavý nářez, který díky výtečný stopáži sviští jako kulka mozkem, Sean Bean je skvělej záporák vždycky a ti dva puberťáci mě sice srali neskutečně, ale díky bohu ten druhej si na konci filmu nemusí už nikdy kupovat boty, ani kalhoty....atd.Krvavá vybíjená, která si na nic nehraje a to večný shazování remaků už mě sere.65%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Von už ten voriginál nebyl žádná echt podívaná, ale přeci jen, bylo to tak blboučký, až to bylo dobrý... docela. Tenhle shit se však bere až moc vážně, vono by vlastně stačilo napsat, že jak před úvodníma titulkama naskočilo ono bájné logo Platinum Dunes a vobjevilo se tam jméno Michael blBay, tak jsem věděl, že jsu regulérně v prdeli. A vono jo. Kašlat na to, škoda keců, dvě hvězdy tomu plácnu za Seana Beana, páč von ty drsný držky házet fakt umí, pak taky za tu úchylnou písničku 'Closer' vod Najn Inč Nejls a samozřejmě taky za teho khůl Pontiaca. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemam rád filmy, kde se postavy chovaj jak úplní idioti. A takhle se tu chovali všichni. Jasně, chtějte po psychopatovi, aby se nechoval jako magor, ale na druhou stranu čeho je moc, toho je příliš. Z velké části postavené na herectví Seana Beana, který si svou roli užíval, ale tím to, až na pár světlých momentů spíše z kategorie gore, končí. Originál neznám, ale po shlédnutí remaku si nejsem jist, že ho chci vidět. 40% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • SPOILERY: Remake skopíroval z originálu niekoľko scén (roztrhnutie kamiónom, vyvraždenie rodinného auta); menšou zmenou je, že hrdinovia sú od začiatku dvaja – v originále sa k mladíkovi pridalo dievča v deji neskôr. Remake zostal originálu verný aj v nevysvetlení, prečo John Ryder vraždí ľudí. (tron)
  • Častý predstaviteľ záporných postáv, americký herec Neal McDonough (Kráčajúca skala) stelesnil po dlhom čase kladnú postavu – poručíka Esteridgea, jediného muža zákona presvedčeného, že za vraždami v kraji nestojí zamilovaný párik, ale tajomný cudzinec (Sean Bean). (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama