Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný remake, ale na kvalitu originálu z roku 1986 to nemá. Ovšem Sean Bean se mi v roli psychopata Johna Ryder líbil více než Rutger Hauer (a to je co říct, protože ten zahrál naprosto báječně) v originálu. Obsazení neokoukaných tváří Zachary Knightona a překrásné Sophie Bush byla dobrá volba a kouká se na ně velmi příjemně. Povedený thriller, který za zkouknutí stojí, ale příště bych dal přednost originálu, který řadím o stupínek výš. Lepší tři hvězdičky...... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jelikož původní Stopař patří mezi moje nejoblíbenější filmy, tak jsem samozřejmě celou dobu srovnával a musím říct, že jsem byl trochu zklamán. Děj byl sice obohacen o dvě hlavní postavy, které pronásleduje šílenec, ale tahle dvojka mi moc neseděla. Zatímco v původním snímku jsem si psychologickou hru kočky s myší užíval, tak tady mě rušila až zbytečně moc protlačovaná akčnost, která mi moc neseděla. Herečka pěkná, ale spíš se hodí do nějakých komedií, než psychothrilleru. A záporák neměl takové kouzlo jako Hauer, byl o třídu horší. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tajemný stopař Sean Bean, kráska Sophia Bush, soundtrack Stevea Jablonskyho, produkce Michalea Baye a v neposlední řadě docela nápaditá režie Davea Meyerse. Minimálně tohle všechno dělá ze Stopaře stylovou, mrazivou a smrtonosnou jízdu, která bohudík neobsahuje větší logické kiksy a klasických žánrových klišé se dotýká jen okrajově a sahá k nim jen v případech, kdy už není jiná možnost. Velmi "příjemně" strávená hodinka a půl. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to fajn pocit, že?“ V Hollywoode operujú dve skupiny mocných mužov, orientujúcich sa na výrobu remake starších amerických hororov: Joel Silver + Robert Zemeckis so svojou firmou Dark Castle (13 DUCHOV, MÚZEUM VOSKOVÝCH FIGURÍN) a svorka okolo Michaela Baya a jeho Platinum Dunes (TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU, 3:15 ZOMRIEŠ!). Bay je mi v tomto sympatickejší - na rozdiel od schválne béčkarskej Dark Castle sa aspoň tvári, že myslí strašenie a šokovanie diváka vážne. No i mňa zaskočila správa, že chystá remake len v roku 1986 nakrúteného psychologického pseudo kultového trileru/hororu STOPÁR (r. Eric Red) s pre niekoho životnou rolou Rutgera Hauera ako masovým vrahom Johnom Ryderom. „Nový“ STOPÁR v dobrom ani v zlom neprekvapí – zaujímavý Sean Bean (PÁN PRSTEŇOV: SPOLOČENSTVO PRSTEŇA, Bayov OSTROV) sa snaží budiť v divákovi narastajúce znepokojenie, titulný pár je sympatický, vizuálna stránka odpovedá Bayovej povesti a nechýbajú nekorektné scény (zajac, dieťa). Napriek tomu sa nemôžem zbaviť nie práve najpríjemnejšieho pocitu, že taký zbytočný remake sa len tak nevidí - a to mi spravidla remake ako také neprekážajú. Toto je len otrocký prepis (šerif, rozpolenie) v o čosi novších farbách a s inými hercami. Škoda, že Neal McDonough v nezvyklo kladnej úlohe nedostal ešte širší priestor. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/178250/Stopar-2007-60.html ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Michael Bay by si za tento hlúpy remake zaslúžil pár faciek. Nebyť relatívne bezchybného hereckého výkonu Seana Beana, film by putoval rovno do ODPADU! Inak, Sophii Bush by som nariadil povinné herecké kurzy alebo by som ju radšej vôbec nepúšťať pred kameru. Predstavuje totiž výrazný deštruktívny element. 30%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Častý predstaviteľ záporných postáv, americký herec Neal McDonough (Kráčajúca skala) stelesnil po dlhom čase kladnú postavu – poručíka Esteridgea, jediného muža zákona presvedčeného, že za vraždami v kraji nestojí zamilovaný párik, ale tajomný cudzinec (Sean Bean). (tron)
  • SPOILERY: Remake skopíroval z originálu niekoľko scén (roztrhnutie kamiónom, vyvraždenie rodinného auta); menšou zmenou je, že hrdinovia sú od začiatku dvaja – v originále sa k mladíkovi pridalo dievča v deji neskôr. Remake zostal originálu verný aj v nevysvetlení, prečo John Ryder vraždí ľudí. (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama