Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Arx 

všechny recenze uživatele

Hodně slušněj akční thriller, z kterého je hodně cítit spolupráce s Michaelem Bayem. Výborná akční kamera a úchvatné záběry při jízdě krajinou. Výborně tu hraje Sean Bean v roli totálního psychopata a do toho nádherná sexy herečka Sophie Bush. Film má něco kolem 80 minutách, takže se u něj rozhodně nudit nebudete. Budete se bavit ale druhej den už na Stopaře ani nevzpomenete. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

jou jou jou...prijemne sprijemnenie uprsaneho dna...staci vypnut mozog..nechat sa unasat diabolskym beanom s bayovskou akciou...ale ak cakate nieco viac, tak urcite to nedostanete....je to jednohubka, kt. pobavi, ale nastastie nenazlosti...nahanacka s policajnymi autami a helikopterou nemala chybu... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vziať podozrivo vyzerajúceho týpka do auta, ktorý za daždivej noci uprostred cesty stojí a čaká, či niekto do neho narazí nie je práve najlepší nápad. Presvedčili sa o tom aj dve zaľúbené hrdličky Jim a Geace.... Dejovo slabé, napätím nevýrazné, naproti tomu však pár scénok dokázalo pobaviť. Ovšem záporák v podaní Seana Beana bol urobený veľmi dobre. Škoda, že záverečná scéna s kamiónom a mučením Jima bola ako vystrihnutá z Jazdy do pekiel (2001). 55/100 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Znalost originálu dělá z tohoto remaku jen ubohý a rozmazaný stín. Sean Bean se možná snaží, ale nikdy nenahradí a ani se nepřiblíží k parádnímu výkonu Rutgera Hauera z původního film. To, že je na jedné z producentských židlí napsáno jméno Michael Bay, znamená sice lepší technické zázemí, ale ve filmu se to projeví pouze několika automobilovými karamboly (nutno dodat působivými). Oproti o 20 let staršímu bráškovi, kde šlo skoro na každém kroku zakopnout o hořící objekt, to ale není moc výrazný technický skok kupředu. Výbuch je tu pouze jeden a to ještě takový divný. Co dál?? Pár lekaček, který lze předvídat (kromě jedné výrazně samoúčelné) a rozmáznutý digitální zajíc a letící vážka, toť vše. No dobře, několika prostřelených lebek se dočkáte a pak je tu taky kamión plus tělo mínus utržený nohy na parkovišti... 50% 18,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, musím uznat, že jsem celkem překvapen. Klasickou verzi Stopaře jsem viděl nedávno, takže si ji velice dobře pamatuji a tato "upgradovaná" verze mu rozhodně nedělá ostudu. Nedá se říct, že by remake šel svojí vlastní cestou a ve skutečnosti moc inovace nepřinese ale i tak se jedná o slušnou a dobře natočenou zábavu. A i když Bean (myslím Seana) není tak psychopatický jako Hauer, roli šílence zvládá s přehledem. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • SPOILERY: Remake skopíroval z originálu niekoľko scén (roztrhnutie kamiónom, vyvraždenie rodinného auta); menšou zmenou je, že hrdinovia sú od začiatku dvaja – v originále sa k mladíkovi pridalo dievča v deji neskôr. Remake zostal originálu verný aj v nevysvetlení, prečo John Ryder vraždí ľudí. (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno