Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (111)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Musím v první řadě říci, že jméno Igor je pro hlavního hrdinu animovaného filmu celkem nevšední, avšak vzhledem k charakteru a vzezření celkem trefně sedí. Jsem rád, že jsem na tento animák narazil. Je to zase úplně něco jiného, než na co jsme zvyklí u Pixarovek, Disneyovek nebo tvůrců od DreamWorks. Tohle je takové pochmurnější, burtonovské a obraz vůbec nezáří barvami. Ale přeci mě mnoho scének dokázalo opravdu rozesmát (především nesmrtelná králíkokočka se sebevražednými sklony nebo co to je za stvoření, solí jeden hlod za druhým a nehorázně mě baví!). Příběh je také povedený. Akorát si nejsem jistý, jestli tento formát ocení i nejmenší. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Blah! Igor, i když se prvních dvacet minut tváří jako stylově-atmosférický mix Nightmare Before Christmas, Corpse Bride a možná i Dexter's Laboratory, je ve svém výsledku nakonec jen typickou a poměrně nudnou opakovačkou na téma jak chytrý šmudla vyškolil zkažený svět. Takže dvě hvězdy za pár dobrých nápadů a několik vážně skvělých hlášek. I know, right? And she's not even done, yet! ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Príznačne temne štylizovaný ne-burtonovský animák s unikátnou osobitou animáciou, ktorého však ani tých pár skvelých nápadov a jemné zmodernizovanie príbehu klasickej frankensteinovskej postavy z ľahkého nadpriemeru nevytiahne. Prospelo by mierne zoštíhlenie deja (a naopak väčší priestor niektorým postavám) a väčšia pozornosť obsiahnutým vtipom. 60% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Slabší rozjazd, zato lepší finish. Témou sice neohúri, ale kvalitu tento komedionálny animák má, príbeh pekne graduje a nechýbajú komické scény ("múdry" mozog). Mierne nesympatické postavičky a tradičné čiernohumorné klišé nahradzajú pekne vyprofilované charaktery a samozrejme ich komedionálnosť. Hodnotenie: 70% ()

martalini 

všechny recenze uživatele

Zezačátku velice příjemný překvapení, dobrá animace, příběh zasazenej do bezvadnýho světa (i když ano, občas vykrádačky), dobrá myšlenka, celkově vtipný, skvělý postavy (všichni víme o koho jde především, Scamper je prostě nejkrutější) a super namluvený a místy vážně výborný momenty, krásný hříčky a geniální narážky...ale postupem času to upadá, ztrácí dech a zabředá do vod průměrnosti...je to škoda, mohlo to bejt vážně bezva ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Scamper měl být představen při pokusu o oběšení, když se Igor vrací na začátku filmu do zámku. (HellFire)
  • Basil Poledouris měl původně složit k filmu hudbu, bohužel ale zemřel a nahradil ho Patrick Doyle. (akisha)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno