Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Srovnání se Strašáky je tady tolik, že se tomu svému plánovanému můžu v klidu vyhnout a rovnou pochválit výbornou atmosféru, kterou má na svědomí především příroda, kamera a zdánlivě poklidné tempo připravené kdykoliv zrychlit, no a samozřejmě Garyho Oldmana. Závěr filmu byl velice sugestivní a zároveň k zamyšlení. Tak to mám rád. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Když jsem na tenhle film tady na ČSFD narazil okamžitě jsem si podle plakátu vybavil obal videokazety, kterou jsem častokrát míjel při návštěvách videopůjčovny. Film jsem si ale nikdy nepůjčil. Možná i proto že v té dobé jsem měl trošku jiný filmový priority(vkus) než dnes. Po dokoukání filmu a před tím nejsem začal psát tenhle komentář jsem si pročítal pár zdejších komentářů. A musím souhlasit, že tenhle film se nechal inspirovat nebo silně připomíná film Straw Dogs(1971). Mimochodem film, kterej jsem si po letech oprášil a nemohl jsem se ubránit zklamání, protože 3/4 filmu pro mě byla těžce stravitelná nuda kde vše zachraňuje až poslední půlhodina. Neříkám, že BackWoods má nějaký závratný tempo i tady je pomalejší rozjezd(ale nenudící) a má rozhodně sympatičtější postavy. Herci zahráli dobře a řekl bych, že film celkem šlapal tak jak měl. Samotnej příběh ale moc originality nepobral. Nepřijde nic co by nebylo k vidění už jinde. Na 3 hvězdy to ale v pohodě stačí. A když už jsem u toho srovnávání tak kdyby měl někdo chuť a chtěl alespoň rámcově něco podobnýho ale s ohodně svižnějším tempem tak doporučuju nedávno viděnej film A Lonely Place to Die(2011). ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to působí jako dalších tucet thrillerů nebo hororvých subžánrů hixploitation se zabíjáckýma vesničákama a hodnýma turistama,ale zmýlená neplatí, Blackwoods je mnohem víc, postavy nejsou vůbec takhle jednoduchý a ani příběh. Navíc Gary Oldman tu je naprosto úžasnej a nebýt zajímavě pojatý postavy Paddyho Considinea, tak by film byl jen jeho. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu stálo za starou bačkoru. Film začíná pohodovou jízdou autem do španělských hor, ke které hraje hudba z 60. let (mám tuhle muziku rád, ale proč proboha musí být na začátku každého druhého vyvražďovacího hororu?), zde je to aspoň trochu odpustitelná, protože se film odehrává koncem 70. let, ale stejně...No, pak poznáme nějaký podivný nadržený vidláky z hospody, aby teda nakonec naše partička čtyř lidí dorazila do totálně zbourané kamenné chaty, cestou ještě přijde o jedno auto, to je mi náhoda. Zbytek filmu je zoufale nenapínávé zewlování po nijak přirodně zajímavých španělských lesích. Když má být divák napnutý nebo když se má leknout, začne film doprovázat hudba na bonga nebo co to bylo. Film zdobí úplně strašně pitomě zahrané ženské postavy, jejichž hlasový projev se vyrovná polskému lektorovi. Kdyby tvůrci nesehnali Oldmana (jak proboha?) a kdyby nebyla kvalita obrazu i zvuku na úrovni, tak si myslím že koukám na nějakého španělského Zahradníka. 1,5*, a nahoru zvyšuju jen protože posledních deset minut nepatří k nejhorším. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Solidní psychologické drama s jemnou příchutí thrilleru: Gary Oldman má kdesi v odlehlé části Španělska starý dům, do kterého kromě své přítelkyně pozve i dvojici známých - manželů na prahu rozvodu. Co najdou muži při lovu v polorozpadlé lesní chatě? Podívejte se sami, rozhodně se nejedná o šťastný nález a místní rodina to chce za každou cenu zpátky... Film klade značný důraz na vztahy a nelze mu vyčítat předvídatelnost, naopak - pár překvapení se najde. Atmosféra izolovaných lesů je příjemná, Gary Oldman je v roli sebevědomého hostitele přirozený, ovšem dvojice manželů se na můj vkus chová nelogicky, hloupě, chvíli bez zjevného důvodu lžou, chvíli jsou zbabělí, chvíli mají zase mesiášské komplexy, provokují a za okamžik jsou neviňátka... Protistrana se rovněž chová podivně a jejich motivace mi nebyla úplně jasná. Celá ta nevyjasněnost a matoucí chování jednotlivých postav mi poněkud lezlo na nervy, nemohu tedy s čistým svědomím udělit čtvrtou hvězdičku, ikdyž bych moc ráda. Ve své podstatě nejde o nijak výjimečný snímek, byť je ve spoustě ohledů sympatický. 66% ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno