Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

tron 

všechny recenze uživatele

Dnes sa za tradičný hixploitation pokladajú krváky Hory majú oči 2 alebo Carver, kde nejde o nič iné, len čo najbrutálnejšie znásilniť, znetvoriť, zavraždiť a zožrať. Pritom počiatok jedného z mojich najobľúbenejších hororových pod-žánrov nemal s „klasickým“ hororom takmer nič spoločné (Vyslobodenie, Straw Dogs). V TEMNOM LESE pripomína dve v zátvorke spomenuté snímky, pričom paradoxne neparadoxne práve kvôli tomu pôsobí nepríjemne zastarano (pritom VYSLOBODENIE môžem pozerať aj desaťročia od jeho vzniku a stále je super) a miestami ich cituje, kopíruje alebo rovno vykráda (z VYSLOBODENIA zavraždenie útočníka tesne po znásilnení, zo STRAW DOGS relatívne inteligentných „barbarov“). Bohužiaľ, hoci mám tento pod-žáner rád a obdivujem herecké umenie Garyho Oldmana, scenár je zlý, postavy sú prehnane zbabelé, Oldman to sám nemá šancu utiahnuť a po ešte relatívne vydarenej prvej hodinke to prestáva mať vnútornú logiku, postavy konajú nelogicky, herci sú kvôli mdlo napísaným rolám nesympatickí, zloduchom chýba poriadnejšia „šťava“ a vraždiacim scénam zatlačenie na pílu (nemám rád, ak záporná postava umrie „ľahko“). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama se skvělým obsazením. Kombinace dabingu (bohužel) se španělštinou byla okouzlující, především v podání vynikajícího Garyho Oldmana. Scénář byl napsán dobře, až (jak již zde bylo zmíněno) na závěrečnou pasáž, kterou si musí divák opravdu domyslet. Každopádně filmu neschází napětí a hutná atmosféra odlehlého lesního prostředí. I přes četná klišé či opakování námětu jsem byl po shlédnutí filmu velice spokojený. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mladý pár, který se na venkově snaží vyřešit manželskou krizi, vesničani, co si rádi zaloví nejen divokou zvěř a jedno znásilnění, které vyvrcholí krvavou odplatou. Zkrátka parádní hixploitation, z něhož Straw Dogs dýchají na každém kroku. K tomu si připočtěte výborné obsazení (Gary Oldman dominuje), krásné exteriéry nebo důmyslnou kameru. Zajímavý je také vývoj několika postav: ten se netýká pouze ústředního "hrdiny", který se ze zbabělce promění na bezcitnou mašinu, co pro jejich ochranu neváhá použít i ty nejtvrdší prostředky, ale i hlavního "padoucha". A Virginie je moje kočička... mňau mňau. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak na to, že většina mých oblíbených uživatelů to tady hodnotí kladně, já zase musím vykročit z davu a říct, že mě tenhle film nebavil, byl nemastný, neslaný, postavy jednaly debilně a námět taky nic moc. Kromě Oldmana tam neměl nikdo charakter a bylo to zkrátka dost nezajímavý. Nevím, asi už začínám být vážně náročná na tyhle subžánry, protože mě dlouho nic moc neuctilo. Mohlo tam být aspoň více násilí nebo gore, nebo něčeho, co by utkvělo v paměti, takhle je to jen další meh. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Scénář příliš nápaditý není. Zkrátka dva páry z města se zapletou do konfliktu s místními vidláky a ti se jim rozhodnou dát za vyučenou. A je jedno, jestli se na ně jen špatně podívali nebo jestli našli v lesích opuštěnou holku. Prostě burani vs. měšťáci. Co dává BackWoods hodnocení nahoru, jsou herci. A to všichni. Jak skupinka španělských křupanů, tak čtveřice naháněných, přičemž prim nehraje z mého pohledu Gary Oldman, ale Virginie Ledoyen. Dalším plusem je deštivá atmosféra, ale jinak to ničím nepřekvapí a už vůbec nenadchne. Taková thrillerová jednohubka na dobrou noc. 60% ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama