Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Gary 

všechny recenze uživatele

Dva roky jsem čekal, jestli se líní čeští ditributoři konečně rozhodnou uvést tenhle film na DVD. Marně. I když je k sehnání snad ve všech našich sousedních státech (myslím kromě Slovenska). Proto mi jej musely dopřát prostředky jiné (vy-víte-které). Zkráceno: úžasná kamera a zvuk - řemeslná práce radost pohledět/poslouchat. Funguje budování napětí, bezchybný střih a dobří herci (Gary Oldman nezklame, za půlkou má jeho postava nejspíš zajímavější příběh než zbytek tlupy). Delší verzi bych si rád někdy sehnal. Prostě moc příjemné překvapení s trošku divným koncem. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pokus o napodobení filmu "Jako štvaná zvěř "se nevydařil. První polovinu se nic neděje, občas se jedni manželé pohádají, občas kamera rychle přeostří na jinou postavu. Zřejmě aby divák samou nudou neusnul. V druhé polovině se již občas něco přihodí a film začíná být málem i napínavý. Poměrně rychle potom uběhne k pitomé pointě. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak na to, že většina mých oblíbených uživatelů to tady hodnotí kladně, já zase musím vykročit z davu a říct, že mě tenhle film nebavil, byl nemastný, neslaný, postavy jednaly debilně a námět taky nic moc. Kromě Oldmana tam neměl nikdo charakter a bylo to zkrátka dost nezajímavý. Nevím, asi už začínám být vážně náročná na tyhle subžánry, protože mě dlouho nic moc neuctilo. Mohlo tam být aspoň více násilí nebo gore, nebo něčeho, co by utkvělo v paměti, takhle je to jen další meh. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Násilí vedoucí člověka až za "point of no return" aneb baskické hvozdy, Oldman s kartáčem pod nosem a náměty, které už dávno kdosi zpracoval a líp. Zručně natočený thriller doplácející na nejasnosti v logice i motivaci, v němž zaujal (krom Garyho) snad jen westernový závěr s hracím strojkem. Doufám, že za ten nápad dostal režisér pár dolarů navíc.. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu stálo za starou bačkoru. Film začíná pohodovou jízdou autem do španělských hor, ke které hraje hudba z 60. let (mám tuhle muziku rád, ale proč proboha musí být na začátku každého druhého vyvražďovacího hororu?), zde je to aspoň trochu odpustitelná, protože se film odehrává koncem 70. let, ale stejně...No, pak poznáme nějaký podivný nadržený vidláky z hospody, aby teda nakonec naše partička čtyř lidí dorazila do totálně zbourané kamenné chaty, cestou ještě přijde o jedno auto, to je mi náhoda. Zbytek filmu je zoufale nenapínávé zewlování po nijak přirodně zajímavých španělských lesích. Když má být divák napnutý nebo když se má leknout, začne film doprovázat hudba na bonga nebo co to bylo. Film zdobí úplně strašně pitomě zahrané ženské postavy, jejichž hlasový projev se vyrovná polskému lektorovi. Kdyby tvůrci nesehnali Oldmana (jak proboha?) a kdyby nebyla kvalita obrazu i zvuku na úrovni, tak si myslím že koukám na nějakého španělského Zahradníka. 1,5*, a nahoru zvyšuju jen protože posledních deset minut nepatří k nejhorším. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama