Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, Strašáci mi naskočily na mysl hned při prvních krocích té vesnicko-bratrské bandy. Leč jedná se o skvěle zpracovaný snímek s opravdu dobrými herci, v popředí pan Oldman a šéf bandy, dva opravdu solidní protivníci. Žánr je skutečně někde mezi dobrodružným a westernovým příběhem s lehkou mystikou. Bavil jsem se dobře, vřele doporučuji k shlédnutí. :-) PS: Režisér se zde nezapře, dozvěděl jsem se, že má rád temnou atmosféru-horrory. Skutečně se mu to vyvedlo.! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Eh, ne že bych čekal, že to bude nějaká syrová řežba, již herecké obsazení mi našeptávalo, že se to bude držet trochu zkrátka, ale že až takhle? Příběh by i šel, ale celkově mi vyzněl dost do ztracena, dost šilhal a ještě více šibalsky pomrkával na všechny strany, jednou, že to bude něco buranského, pak, že rape and revenge (vysvlečení Virginie - ne že bych si stěžoval!!! - do spodního prádla mi přišlo neskutečně samoúčelné, prvoplánovité a okaté - potěšilo mě ale, že od dob Saint Ange krásně přibrala), pak naháněcí drama - a nakonec to vlastně nebylo pořádně nic ani jedno a jen se to utopilo v bezduchíém mixu všeho toho bez špetky atmosféry. Ano, absenci atmosféry považuji za asi největší nešvar toho filmu, který nevyváží ani uchvacující příroda (ty lesy jsou fakt parádní), dobrá hudba, sedmesátkové retro (ty zvony, ty zvony), Virginie Ledoyen a povedený výběr herců (Oldman mi ve své roli moc neseděl navíc mě až iritovalo, jak debilně se jeho postava chovala, když utíkala před "lovci" a místo, aby se před nimi schovávala, skákala přímo před ně, jen aby ji viděli). Řekl bych, že se film, ve snaze otevřít se širšímu publiku a moc netlačit na pilu vzdal a promarnil šanci. Vlastně mi u něj chybělo již jen oznámení, že je natočen podle skutečných událostí. ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Španieli majú čím ďalej,tým viac dobrých filmov.A tiež zakončenia ich posledných filmov sú veľmi zvláštne.Tak isto aj tento film.Koniec si musí každý domyslieť sám,lebo z filmu sa to nedá.Prečo je to dievča priviazané ako zviera a správa sa tiež ako zviera,či bolo postihnuté alebo bolo v tom niečo iné.Ale keďže miestny burani sú dosť podivný,tak by sa mohlo jednať aj o incest.Nejaké minulé hriechy.Ktovie čo sa mohlo odohrávať v argentínskej verzii,ktorá mala až 152 minút.Predsa len sa tú jedná o celú hodinu.Škoda.Dej filmu sa odohráva v roku 1976 v Španielsku.Všade dookola samé krásne lesy,paráda.Niekomu môže tento film pripadať dosť ťažkopádny,alebo pomalého tempa.Ale určite je to nadpriemerný film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dnes sa za tradičný hixploitation pokladajú krváky Hory majú oči 2 alebo Carver, kde nejde o nič iné, len čo najbrutálnejšie znásilniť, znetvoriť, zavraždiť a zožrať. Pritom počiatok jedného z mojich najobľúbenejších hororových pod-žánrov nemal s „klasickým“ hororom takmer nič spoločné (Vyslobodenie, Straw Dogs). V TEMNOM LESE pripomína dve v zátvorke spomenuté snímky, pričom paradoxne neparadoxne práve kvôli tomu pôsobí nepríjemne zastarano (pritom VYSLOBODENIE môžem pozerať aj desaťročia od jeho vzniku a stále je super) a miestami ich cituje, kopíruje alebo rovno vykráda (z VYSLOBODENIA zavraždenie útočníka tesne po znásilnení, zo STRAW DOGS relatívne inteligentných „barbarov“). Bohužiaľ, hoci mám tento pod-žáner rád a obdivujem herecké umenie Garyho Oldmana, scenár je zlý, postavy sú prehnane zbabelé, Oldman to sám nemá šancu utiahnuť a po ešte relatívne vydarenej prvej hodinke to prestáva mať vnútornú logiku, postavy konajú nelogicky, herci sú kvôli mdlo napísaným rolám nesympatickí, zloduchom chýba poriadnejšia „šťava“ a vraždiacim scénam zatlačenie na pílu (nemám rád, ak záporná postava umrie „ľahko“). ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Dva roky jsem čekal, jestli se líní čeští ditributoři konečně rozhodnou uvést tenhle film na DVD. Marně. I když je k sehnání snad ve všech našich sousedních státech (myslím kromě Slovenska). Proto mi jej musely dopřát prostředky jiné (vy-víte-které). Zkráceno: úžasná kamera a zvuk - řemeslná práce radost pohledět/poslouchat. Funguje budování napětí, bezchybný střih a dobří herci (Gary Oldman nezklame, za půlkou má jeho postava nejspíš zajímavější příběh než zbytek tlupy). Delší verzi bych si rád někdy sehnal. Prostě moc příjemné překvapení s trošku divným koncem. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama