Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, tajemný thriller odehrávající se v temných lesích na severu Španělska v roce 1978. Důkaz, že i tento žánr se dá natočit kvalitně, INTELIGENTNĚ a realisticky. ~ Dva manželské páry (= cizinci) se dostávají do konfliktu s místními vesničany poté, co objeví jejich letité tajemství skrývané mimo civilizaci. Tato skvělá atmosférická / komorní / stylová (retro) podívaná s povedeným (nejasným?) finále nabízí střet dvou odlišných světů a jejich zvyklostí, přičemž – ačkoli se to zprvu nezdá – hranice mezi dobrem a zlem je hodně nejasná. Jak uvádí již jeden z kolegů, vzhledem k místu děje je každý z aktérů zákonem i soudcem. Nedoporučuji těm, kteří nejsou schopni přijmout záměrný nedostatek informací, které by vysvětlovaly některé momenty v ději. Poněkud méně významně potom vypadá manželská krize jednoho z párů, kterou je onen hlavní děj řekněme okořeněn. ~ V promluvách postav se střídá angličtina se španělštinou. Třebaže jsem viděl výjimečně pouze dabovanou verzi, titulky jsou též třeba, jelikož dialogy ve španělštině jsou ponechány v originálním znění. Shrnuto: Ve všech ohledech kvalitní filmařina, včetně filmové hudby a zvuků (vynikající Cohenův soundtrack). ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Velmi nadějná zápletka,atraktivní prostředí a skvostný Gary Oldman.Věčná škoda,že tvůrcům hlavně ve druhé půlce podráží nohy scénář,který se zbytečně snaží o nějaké hlubší uchopení celého schématu a to bohužel na úkor mizejícího napětí.Konec to pak zabil definitivně.Ve výsledku je to velmi slušně odsýpající řemeslo s jednou výbornou písničkou od Leonarda Cohena,s jednou trestuhodně nevyužitou holčičkou a jedním trestuhodně využitým chlapíkem.Potenciál byl větší,ale za zkoušku film i tak stojí. 70 % ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mladý pár, který se na venkově snaží vyřešit manželskou krizi, vesničani, co si rádi zaloví nejen divokou zvěř a jedno znásilnění, které vyvrcholí krvavou odplatou. Zkrátka parádní hixploitation, z něhož Straw Dogs dýchají na každém kroku. K tomu si připočtěte výborné obsazení (Gary Oldman dominuje), krásné exteriéry nebo důmyslnou kameru. Zajímavý je také vývoj několika postav: ten se netýká pouze ústředního "hrdiny", který se ze zbabělce promění na bezcitnou mašinu, co pro jejich ochranu neváhá použít i ty nejtvrdší prostředky, ale i hlavního "padoucha". A Virginie je moje kočička... mňau mňau. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, která ani ne tak obsahově, jak "obrazově" vyloženě reaguje na klasický exploitation kult Straw Dogs (1971), v menší míře pak obsahově i na stejně tak významný kult Deliverance (1972). Dva muži, dvě ženy. Žádní puberťáci určení k zvrhlým hrátkám vesnických buranů, ale dospělí lidé se svými vlastními problémy a osobnostními vlastnostmi. Nalezení malé holčičky v prasečím chlívku je přirozeně vede k její záchraně. Do té doby má film pomalé tempo a chvíli i otravuje vzájemnými hádkami hlavních postav. Návštěva místního hostince je však pro tento typ filmů naprosto typická a ukázková, zde divákovi poprvé vyschne v hrdle ... Dlouho pak ještě ale trvá, než se film rozjede, ale jakmile se tak stane, opravdu nepustí. Jak už z důvodu zvtárnění, což je skutečný skvost - kamera, kamerové záběry, barvy, filtry, osvětlení, prostředí, déšt, vzdálené záběry atd. ... tak z hlediska obsahu -naháněčka po lesích s brokovnicemi/kulovnicemi, napětí, brutalita, násilí, prostřílená břicha durch atd. ... Výborné je pak sledovat drsňáka Gary Oldmana, který drsňákem ve filmu je a zůstane do poslední vteřiny, nijak nevyměkne, jak bychom tradičně očekávali. Stejně tak je zajímavé sledovat šílenou změnu jeho přítele z městského "nekňuby" (skutečně jako by vypadl z oka Dustinu Hoffmanovi ve Straw Dogs ...) v chladné vraždící monstrum ... Vynikající film, ale na plný počet tomu přesto něco chybělo. Možná více té originality a překvapujících scének, přece jen už tady hodně věcí bylo ... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemná žánrovka se skvělým Gary Oldmanem (Jako vždy) v jedné z hlavních rolí. Ačkoliv film nijak nekopíruje, nevykrádá a má svůj vlastní příběh - dost mi připomněl Strašáky (1971) s Dustinem Hoffmanem. Bylo to jistě prostředím opuštěného domu, hustých lesů, podivných venkovanů i námětem se znásilněním od kterého se spouští kolotoč zabíjení.... Tady jde ale o střet kultur, dá - li se to tak říci o Angličanech z města a prostých španělských venkovanech. Škoda toho konce, po skvělé lesní honičce v bouři film začal ztrácet na tempu. Ale i tak jsem se dobře bavil. Dávám tři náboje do brokárny. * * * ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama