Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pokus o napodobení filmu "Jako štvaná zvěř "se nevydařil. První polovinu se nic neděje, občas se jedni manželé pohádají, občas kamera rychle přeostří na jinou postavu. Zřejmě aby divák samou nudou neusnul. V druhé polovině se již občas něco přihodí a film začíná být málem i napínavý. Poměrně rychle potom uběhne k pitomé pointě. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scénář filmu sice není nikterak originální, ale je nabitý osobitým kouzlem, houstnoucí atmosférou a dobře zvoleným hudebním doprovodem. Možná si řeknete, že jste něco podobného viděli už stokrát, ale není tomu tak. Opět zde sice máme skupinu lidí, kteří nabrknou několik vesnických buranů, kteří je potom budou nahánět po lese jenže španělský režisér do tohoto filmu zasadil především psychologický útok na vaše mozkové buňky, než brutalitu, krvavé cákance a lesní masakr. Nic z toho zde totiž nečekejte, jinak budete dost zklamáni. Základním pilířem je skvěle vybrané prostředí španělského venkova a přilehlých lesů. Tento fakt hodně pomohl i slušně zvládnuté kameře, která byla většinou přesně tam, kde být měla. Atmosféra filmu se postupně měnila z odlehčené po napjatou a skončila psychologickým nátlakem. Na konci filmu sice zůstane spousta nevysvětlených otázek, ale jinak má snímek docela rychlý spád. Bohužel jak už jsem podotkl úplný závěr je dost zmatený a mě osobně se moc nelíbil. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to působí jako dalších tucet thrillerů nebo hororvých subžánrů hixploitation se zabíjáckýma vesničákama a hodnýma turistama,ale zmýlená neplatí, Blackwoods je mnohem víc, postavy nejsou vůbec takhle jednoduchý a ani příběh. Navíc Gary Oldman tu je naprosto úžasnej a nebýt zajímavě pojatý postavy Paddyho Considinea, tak by film byl jen jeho. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Podhodnocený film řekl bych. Film má bezvadnou kameru, zajímavou atmosféru a výborný herce. To všechno je občasně doprovázený zvláštní hudbou. Před více než třiceti lety s něčím podobným přišel Peckinpah s filmem Strow Dogs, což je asi jediná rozumná volba na srovnání. Hitovka od Sama je sice dokonalá, to nic ale nemění na tom, že Bosque de sombras dosahuje stejných kvalit, ba i větších. Hrozně rád bych viděl verzi co má 153 minut. V té kradší je moc znát, že ta hodina tam zkrátka chybí (proč tu holku drželi v tý díře? ptám se! Našel bych i další otázky, který pravděpodobně souvisí s tím utnutím). Až na to je film parádní. A není to horor :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Když jsem na tenhle film tady na ČSFD narazil okamžitě jsem si podle plakátu vybavil obal videokazety, kterou jsem častokrát míjel při návštěvách videopůjčovny. Film jsem si ale nikdy nepůjčil. Možná i proto že v té dobé jsem měl trošku jiný filmový priority(vkus) než dnes. Po dokoukání filmu a před tím nejsem začal psát tenhle komentář jsem si pročítal pár zdejších komentářů. A musím souhlasit, že tenhle film se nechal inspirovat nebo silně připomíná film Straw Dogs(1971). Mimochodem film, kterej jsem si po letech oprášil a nemohl jsem se ubránit zklamání, protože 3/4 filmu pro mě byla těžce stravitelná nuda kde vše zachraňuje až poslední půlhodina. Neříkám, že BackWoods má nějaký závratný tempo i tady je pomalejší rozjezd(ale nenudící) a má rozhodně sympatičtější postavy. Herci zahráli dobře a řekl bych, že film celkem šlapal tak jak měl. Samotnej příběh ale moc originality nepobral. Nepřijde nic co by nebylo k vidění už jinde. Na 3 hvězdy to ale v pohodě stačí. A když už jsem u toho srovnávání tak kdyby měl někdo chuť a chtěl alespoň rámcově něco podobnýho ale s ohodně svižnějším tempem tak doporučuju nedávno viděnej film A Lonely Place to Die(2011). ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama