Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (458)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Následující komentář se může považovat za spoiler, pokud nejste tak bystrý jako já a nevěděli byste jakým směrem se film bude ubírat, dál nečti. Dřímají ve Vás pochyby, zda-li si pořídit potomka? Snažíte se najít odpovědi na otázky typu: „Jsem už na to připravená/ý?“ , „Budu si vědět rady?“ , „Budu dobrá/ý matka/ táta?“ . Koukněte na tento horůrek a pochybnosti budou rázem pryč. Já už vím, že dokud nějaký Einstein nevynalezne detektor démonů popřípadě nějaký Edison nevymyslí démonovzdorný neopren, matka ze mě nikdy nebude. Co kdyby moje roztomiloučká holčička podělila syndrom Samara nebo dokonce Lillith? Děkuji, necu.. Radši budu vlastnit psí stanici :o) Horory postavené na vraždících holčičkách mě pokaždé pořádně vyděsí. Jodelle Ferland byla perfektní. Are you scared? Bojím! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bublina splaskla. Původní mé zhodnocení se tady neslo ve formě chvalozpěvů na Alvarta. Při druhé repríze ovšem zjišťuju skuečné "kvality" díla. Nechápu co jsem prvně na téhle báchorce viděl. Snímek vypadá rozhodně lépe na papíře než na plátně. Malá Lillith je otřesná a to stejným oceněním bych nazval i zbytek zdejšího osazenstva. Ano, budování napětí zde docela funguje, jenže s blížícím se koncem se vytrácí logika a tak se dočkáme i například zapálení domu. Zaujalo mě jak postavy dokáží otáčet své názory z minuty na minutu. 40% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica, keď nie je jasné, v čom je problém, keď sa film tvári ako psychologický, je v poriadku. S nástupom prvej hororovej scény (spomienka na Candymana) je jasné, akým smerom sa film uberie a čo možno ďalej od neho očakávať. To by bolo tiež v poriadku, ak by mala hlavná postava za sebou nejakú mytológiu, niečo, čoho by sa bolo chytiť. Takto sledujeme iba tupé nezmyselné besnenie v solídnej réžii a za pomoci zainteresovaných hercov, ktorí si myslia, že myšlienky filmu, "treba sa dostatočne starať o deti, ale netreba ich rozmaznávať, zlo je v nás", alebo niečo v tom zmysle, všetok ten humbuk okolo ospravedlňuje. Orphan je po všetkých stránkach podarenejší a hlavne nie je mysteriózny, čiže je uveritelnejší a tým pádom áčkovejší. Pre mňa bol poslednou kvapkou trpezlivosti dvojhlas, ku ktorému výborne pasoval neuveriteľne klišovitý záver. VIDENÉ ZNOVA 4/20: Tak som dal tomuto hororíku novú šancu a veľa sa toho na mojom úsudku nezmenilo. Každopádne zvyšujem hodnotenie vďaka zopár výborným scénam, kde vedie Cooper v kúpeľni, prípadne strašiak v šatníku. Je ale večná škoda, že mladá občas ukáže svoju skutočnú CGI tvár a že sa príbeh nedá vyložiť dvoma spôsobmi, ale je doslovný. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hned v prvních minutách nevyhnutelně padá jedna hvězda dolů za odpudivou a oteklou prasečí hlavu Renée Zellwegerové, která je jednou z nejnesympatičtějších hereček které znám. Role zapšklé a fízlácké sociální pracovnice k jejímu xichtu sedí nadmíru skvěle. Zato ovšem afektovaná malá potvora Lilith (Jodelle Ferland) se mi hodně hodně líbila, typově mi přišla přímo dokonalá, a i její rodiče byli typově vhodně zvolení. Děj filmu je prostý - osamělá žena si vezme do opatrovnictví malou sladkou týranou dívenku - andílka, ze kterého se ovšem brzy počne klubat malý vraždící ďáblík. Kromě vrcholně nesympatické představitelky hlavní ženské role a možná ještě trochu odfláknutého konce nemám k filmu žádné větší výhrady, naopak se mi moc moc líbil, splnil moje očekávání a je určitě srovnatelný s podobně laděným Orphanem. A musím ještě aspoň vyzdvihnout scénu se sršni - ta byla tedy fakt masakrózní. Spokojenost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela slušný thriller mírně srovnatelný s mrazivým "Orphanem". Zde je sice více nadřpirozena a celkově je film více hororovější (ne strašidelnější) ale podoba by určitě byla. Atmosféra je povedená a pár scén se také povedlo dobře vygradovat ale nepřesvědčivý herci, (Renée potěší v netradiční roli ale existuje řada hereček, které by to zvládly lépe a Jodelle Ferland dokáže být roztomilá ale v žádném případě ne děsivá) celková obyčejnost a přímočarost a řada nedostatků (chybí jákékoliv vysvětlení) z filmu dělají jen slušný průměr. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Lilith (Jodelle Ferland) je jméno, které patří i sumerskému démonu, ale vyskytuje se napříč různými náboženstvími. V křesťanství se například jedná o odvrženou milenku Adama, která se stala družkou Samaela, který je levou rukou Lucifera, a stala se tak Paní temnoty. (cze.Oi)
  • Rozpočet činil 27 000 000 $. Film se natáčel v Burbanku v Kalifornii a ve Vancouveru a Coquitlamu v Kanadě. (beran-ek)
  • První plánovaná premiéra filmu se měla konat v únoru 2008, ale byla ještě několikrát odložena. (Chatterer)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama