Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Roztomilej klučina zo Sam doma vs. mladý a naivný Frodo. Culkin je riadne démonický parchant, ktorého detské hry zachádzajú za hranice únosnosti. Wood je klučina, ktorý je veľmi milý dobrák, ktorý by ani mouše neublížil a každého by rád chrániť lenže nikto mu neverí lebo všetci skôr veria anjelskej tváričke Culkina. Snímok má dosť zaujímavý koniec lenže predvídateľný. Pre mňa 60% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Kevin šikanuje Froda co více k tomu dodat? Snad jen, že tento Kevin by mokré bandity pohřbil za domem a nikdo by na to nepřišel. Ze začátku to vypadá, že kluci budou kamarádi. Pak jsou zde první náznaky, že vše nebude úplně v pořádku a atmosféra nám postupně houstne a houstne i Culkinovo chování. Scéna kdy se na svůj věk až děsivě promyšleně snaží zbavit své malé sestřičky je skutečně mrazivá a já Culkinovi tleskám protože i když jsem ho zde nazval Kevinem tak tímto filmem jasně dokázal, že je víc než jen jedna postava z kultovní komedie. Paráda. Avšak potřeba pochválit i Wooda. Jasně dokázal, že dřevo má max v příjmení a už tady dokazuje, že hrát umí. A také to není jen Frodo...jen mrkněte na Maniaka. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin hraje oblíbeného hajzlíka a Elijah Wood toho hodného, co mu nikdo nevěří. To je celý námět filmu Dobrý synek. Nutno podotknout, že oba kluci to už za mlada herecky zvládli. Zápletka byla pozoruhodná. Jen sám nevím, jestli dokážou být děti tak vypočítavé a chladně kruté? Někdo říká, že ano. Někdo jen, že říkají, na rozdíl od dospělých, stále pravdu. No, zpět k filmu. Pár scén si pamatuji i po letech, ale potřebu znovu se podívat nějak nemám. Atmosféra na mě působila už tehdy odtažitě a i přes dobré herecké výkony mladých, mě opakování neláká. Nechám tři hvězdy a doporučit můžu těm, kteří mají Culkina zafixovaného jako Kevina ze Sám doma a chtějí si lehce rozšířit obzory. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"NEVĚRÍM NA ZLO." - "MĚLA BYSTE." Výborně pohrocený scénář, pod kterým je podepsaný Ian "Macabre" McEwan a který bych si od něj moc rád přečetl zpracovaný knižně (bohužel v té podobě neexistuje). SPOILERY: Zpočátku nevinné dětské hry přitvrzují, až se hlavní hrdina musí utkat s manipulátorským psychopatickým vrstevníkem s tváří neviňátka a to právě když je sám traumatizován ze smrti své matky a kdy mu právě proto nikdo nevěří hrozná obvinění. A zároveň mu hrozí, že ho psychopat připraví i o zástupnou matku, na kterou se mezitím upnul, a že si tak prožije své trauma podruhé. A zástupná matka si taky během filmu projde slušným psychickým peklem, když přijde o dítě, pak málem o druhé, a nakonec se dozví, že třetí dítě zabilo první (takhle to zní trochu komicky) a musí podstoupit Sofiinu volbu. K tomu přesvědčiví dětští herci, takže je sakra škoda, že režijně je to tak uondané. ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Slušný "rodinný" thriller, dětské duo Culkin, Wood na plátně skvěle šlape, ty klučíci uměj hrát... asi je dobře, že se Joseph Ruben drží dramaticko-thrillerovo-(někdy)hororových filmů, jediné co bych vytknul je až přehnaná hudba, ten kdo jí dělal si fakt vyhrál. Ale ta temná atmosféra a strhující závěr vše dokonale vynahradí. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Původně měl film natáčet režisér Michael Lehmann, ale byl odvolán kvůli neshodám s otcem Macaulay Culkina. (Dartdevil)
  • V roku 1994 vyšla podľa scenára filmu aj rovnomenná kniha, ktorú napísal Todd Strasser. (emdvojka)

Reklama

Reklama