Reklama

Reklama

Já jsem ty a ty jsi já

  • Kanada It's a Boy Girl Thing (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nell a Woody jsou už odmalička sousedi, kteří se nesnáší. Každý z nich patří do jiného světa. Nell vyrůstá ve slušné rodině a ve škole má dobré výsledky, ale je spíše jen takovou tichou šedou myškou, kdežto ve Woodyho rodině vládne trošku nepořádek a ve škole jeho výsledky nejsou nejlepší, ale přesto je hvězdou školy, jelikož vyniká ve fotbale. Chodí s krásnou a sexy blondýnkou Breannou, která řídí roztleskávačky. Každý si žije svým životem a ani ve snu by je nenapadlo, že se jejich role jednoho dne prohodí. Jejich duše se nějakou náhodou vymění. A tak se stane, že Woody se ráno probudí v těle Nell a obráceně. Oba dva jsou z toho vystrašení a neví, co se děje. Je to pro ně velice těžká situace a jejich nevraživost vůči sobě se ještě prohloubí, když ten jeden dělá věci, které by ten druhý nikdy neudělal. Takto se ze zakřiknuté Nell stane potrhlá a sebevědomá holka a z tvrďáka Woodyho jen uplakaná holčička... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

dopita 

všechny recenze uživatele

Už jsem pár filmů s podobnou zápletkou viděl a od tohohle jsem nečekal nic světobornýho. Doufal jsem aspoň v solidní oddechovku... a tu jsem taky dostal. Film celkem uteče, pobaví a rozhodně neurazí. Ústřední herecká dvojice je symaptická, což je hodně důležitý. V rámci žánru romantické komedie pro mládež je to solidní dílko. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Bohové někdy mají opravdu zvláštní smysl pro humor, a to se zřejmě týká i aztéckých Bohů. Když se totiž v muzeu před sochou aztéckého Boha proměn pohádají dva sousedé a zároveň spolužáci (chlapec a dívka), kteří se vzájemně nesnášejí, vezme to tento aztécký Bůh do svých rukou, a tak se druhý den ráno chlapec probouzí v dívčině těle u ní doma a naopak. Film sám o sobě není ani originální, ani nikterak objevný, ale rozhodně je zajímavý a zábavný. Hlavní hrdinové jsou nesmírně sympatičtí, obzvlášť Kevin Zegers se natolik vcítil do ženské citlivé role, že jsem mu to všechno opravdu věřil a skutečně jsem měl pocit, jakoby si s nějakou holkou prohodil tělo. Ač tohle není první film na téma záměny těl, který jsem viděl, přesto mě dokázal zaujmout a užil jsem si ho od začátku do konce, za což mají tvůrci můj obdiv, protože přijít s něčím, co už tu bylo, a natočit to záživnou a zábavnou formou, to je zajisté umění. Ve výsledku jsem tedy spokojeným divákem, který si film užil, a který ho hodnotí jako mírně nadprůměrný, což obnáší udělení lepších třech hvězdiček. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem měla tyhle filmy neskutečně ráda, ale sakra, je docela možný, že už jsem z nich vyrostla, protože mě to moc nebavilo. Zasmála jsem se jenom jednou a z těhle "vyměňovacích" filmů je to pravděpodobně ten nejhorší co jsem kdy viděla. A ještě jsem celou dobu uvažovala odkud znám hlavní představitele. Teprve až když jsem si je našla mi došlo, že ona byla Anna z O.C. a on byl Damiene z Gossip Girl. 2* ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Začíná to vypadat, že ujíždím na filmech na téma "prohození těl". Já jsem ty a ty jsi já je totiž po Mezi námi děvčaty, Žába k zulíbání a Tenkousei Sayonara Anata v pořadí už čtvrtým filmem, který jsem na toto téma viděla. A všechny se mi v podstatě líbily, přestože Mezi námi děvčaty a Tenkousei Sayonara Anata jsou na vysoké úrovni a Žába k zulíbání a Já jsem ty a ty jsi já naopak na nižší. Když se začneme dívat na Já jsem ty a ty jsi já, skutečně máme pocit, že tento film, stejně jako Žába k zulíbání, vznikl hlavně pro vytvoření komedie, která čerpá především ze vtipnosti situace prohození těl. Při delším sledování si ale možná uvědomíme, že nabízí pár prvků, které dávají celému filmu navrch (aspoň oproti zmíněné Žábě k zulíbání). Zaprvé, z toho, co jsem doteď viděla, tvůrci zatím nepostavili dvě hlavní postavy (aktéry prohození těl) naprosto proti sobě jako nepřátele, kteří se nenávidí. V tomto filmu to bylo poprvé. Zadruhé, není to jen o nich, ale mísí se do toho i situace jejich rozdílných rodin. Zatřetí, líbila se mi docela slušná vyváženost vtipu, který nebyl vyčerpán pouze hned po "prohození", jak se to příhodně naskytuje. Ke konci už to sice díky žánru "romantická komedie" přecejen spadlo do romantické roviny, ale drželo se to docela dlouho. A za poslední, oba hlavní protagonisté mi přišli sympatičtí. Zkrátka příjemná romantická komedie na téma prohození těl. Z nějakého důvodu mě to vážně dokázalo potěšit. ~(3,9)~ (Můj žebříček tedy momentálně vypadá následovně: 1. Mezi námi děvčaty (5 hvězd), 2. Tenkousei Sayonara Anata (5 hvězd), 3. Já jsem ty a ty jsi já (4 hvězdy), 4. Žába k zulíbání (3 hvězdy). Pokud to půjde, ráda bych na toto téma zhlédla něco dalšího. Srovnávání mě začalo bavit, jelikož i když mají filmy téma "prohození těl" společné, odlišnost může být obrovská, žánrově i jinak.) ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Nestrkej do mě mýho ptáka ! Ale hovno lidi, vynechám-li skutečnost, že to je týnejdžrovskej film pro nevím koho... Tak po chvilce přemáhání jsem se v tom našel, a na závěr jsem tleskal naplněn štěstím, radostí a láskou. Samara je k sežrání a ten příběh je .. ou, jak křehké je dnes mé srdíčko... ten příběh je tak dojemný... tak už mi kurwa dáte někdo bod do píči ?! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • V tomto filmu si zahrála Sharon Osbourne. Během plesu je slyšet písnička jejího manžela Ozzyho Osbournea "Goodbye To Romance" a ve škole jeden student nosí tričko s nápisem Ozzy. (HappySmile)
  • Přední strana žádosti na univerzitu Yale, kterou má Nell v pokoji, a taky hlavička dopisu, kterou dostane od Yaleu, jsou pravé. (HappySmile)
  • Hřebcovo auto je Buick Roadmaster Estate Wagon ročník 1991 a Woody s Nelly na konci filmu odjíždí v Oldsmobile Cutlass z roku 1971. (Ruuzha)

Reklama

Reklama