Reklama

Reklama

Po je mladý nemotorný panda, který vypomáhá otci s roznášením jídla v restauraci, která je vyhlášená svou jedinečnou nudlovou polévkou. Po obdivuje kung-fu, jeho idoly jsou Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije a Tygřice, mistři kung-fu, kteří pod vedením mistra Shifua ochraňují Údolí míru. Říkají si Pět postrachů. Jednoho dne má Shifuův učitel, starý mistr Oogwai, vidění, podle kterého obávaný Tai Lung unikne z vězení a přijde se do údolí pomstít, neboť mu velmistr Oogwai kdysi odmítl předat Dračí svitek, o kterém se říká, že obsahuje tajemství nekonečné síly. Je tedy třeba vybrat nového Dračího bojovníka, který by se Tai Lungovi postavil. K všeobecnému překvapení velmistr Oogwai vybere právě Poa. Po tedy začíná s tréninkem. Mistr Shifu se ho nejprve snaží odradit, stejně jako Pět postrachů, neboť se zdá, že Po není schopen se naučit ani základům bojového umění. Pak se však Shifuovi za pomoci motivace jídlem podaří vypaseného Poa naučit sice improvizovanému, ale účinnému bojovému stylu. Když Tai Lung dorazí, Shifu chce vyjevit Poovi tajemství Dračího svitku, ukáže se však, že svitek je prázdný. Mezitím zkouší Tai Lunga zastavit Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije i Tygřice, ale silný Tai Lung je jednoho po druhém porazí. V zoufalství nařídí mistr Shifu evakuaci údolí s tím, že se pokusí Tai Lunga zadržet tak dlouho, jak jen to půjde. Po se setká se svým otcem, který mu vysvětlí, že věci se stanou výjimečnými, pokud lidé věří, že výjimečné jsou. Po pochopí, že toto je princip Dračího svitku... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (997)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Když pominu avizované původní znění s titulky a z toho vycházející někdy naprosto úděsný český dabing, dostalo se mi povětšinou kvalitní podívané s úžasnou animací. Neustálé výbuchy smíchu diváků a konkrétně jednoho jedince jsem většinu času příliš nechápal a to se v podstatě směju každé hovadině. Pár opravdu vtipných okamžiků by se přesto našlo, zejména při vzájemné konfrontaci Poa a zbytku skvadry. Po druhém zhlédnutí v originálním znění možná zvýším na 4*, takhle jen lehký nadprůměr. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Kung Fu Panda by nenakopala zadek ani tomu nejhoršímu animáku z pixarovské dílny. S Auty by si snad mohla potřást rukou, protože stejně jako čtyřkoloví kamarádi od "lampiček" trpí příběhovou chudokrevností a šablonovitými charaktery. A to, že mě Kung Fu filmy nikdy nebraly, rozhodně Pandě nepomáhá. Omalovánky na sobotní odpoledne. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Film, který od úplné nudy zachraňuje pár spíše umně, než vtipně natočených akcí ala Tygr a drak. Jinak je to o ničem. Hlášky aby člověk pohledal a vizuálním ztvárněním se Panda nemůže svým pixarovským konkurentům rovnat. Veliká škoda je, že Jackie Chan dostal tak málo prostoru, tento velikán akčního filmu mohl svým hlasem film trochu zvednout, ale těch pár replik divák ani nepostřehne. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

There is no secret ingredience, its just you. Veľmi milé prekvapenie. Celý film pôsobí sviežo a neobohrato. Vidieť, že sa tvorcovia pri tvorbe bavili a tá zábava je prenesená aj na diváka. Humor nie je nanútený (ako to bolo v strašne slabom Shrekovi 3), ale je príjemný a dávkovaný v rozumných intervaloch. Je mi veľmi sympatické, že film ako celok sa neberie príliš vážne, množstvo prevarených a už stokrát videných scén je natočených inak a ja osobne som pri filme strávil veľmi príjemný čas. Postavy sú sympatické a ich hlasy hviezdne. Mieša sa tu veľa dobrých nápadov (prostredie, bojové scény...) a celé je to zabalené do veľmi pekného obalu. Záporák je nadmieru vydarený ( čo v rozprávkach nejak zvykom nie je) a hlavný hrdina Po sa stane obľúbencom pre množstvo detí či dospelých ( už len preto, že je to maco:). Animácia, hudba, nápady, postavy, gradácia - to všetko funguje. Podobne ako Legenda o Mulan, je aj Kung Fu Panda veľmi vydarený zábavný animák z prostredia Číny (i keď u mňa slabší)..............Včerajšok je minulosť, zajtrajšok je tajomstvo, ale dnešok je dar!.............80% ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Je osvěžující, když u DreamWorks přestanou tlačit na pilu s vtipy odkazujícími na současnou popkulturu a raději přesedlají na poctivou komedii oslavující kung-fu. Příběh sice není zrovna terno, některé gagy jsou však vypointované bravurně a akční scény vyrážejí dech svou propracovanou choreografií. Celkově nadprůměrné, ale vlastně nijak výjimečné... 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • V záběru, ve kterém se Po (Jack Black) snaží o přeskok s tyčí přes zeď, vrazí do zdi, na níž vznikne několik trhlin. Ty však hned v dalším záběru zmizí. (chleba24)
  • Po prvýkrát sa začalo hovoriť o vzniku filmu v októbri roku 2004, v rovnakom čase, keď vyšla hra na PlayStation 2 s názvom "Ribbit King", ktorá obsahovala postavičku kung-fu pandy menom Pan-Pan. (Blackberry)

Související novinky

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

09.06.2009

Malý test na úvod: Slavný komiksový tvůrce a momentální majitel a šéfredaktor prestižního žánrového magazínu Heavy Metal Kevin Eastman je: a, konzumentem nějaké velmi kvalitní návykové látky; nebo b,… (více)

Zamilovaný Mínotaurus?

Zamilovaný Mínotaurus?

17.05.2009

Momentální posedlost Hollywoodu starořeckými mýty už prosákla i do romantických komedií. Adaptace románu Stevena Sherilla The Minotaur Takes a Cigarette Break pracuje s předpokladem, že netvor z… (více)

Reklama

Reklama