Reklama

Reklama

Fuga

(festivalový název)
  • Švýcarsko Fugue
Krátkometrážní / Animovaný
Švýcarsko, 1998, 7 min

Obsahy(1)

Fuga je dosud jedním z nejfluidnějších autorových snímků. Diváka neustále vybízí k revidování hypotéz o tom, co vlastně sleduje. Měnící se perspektivy, prostředí i barevnost, to vše diváka mate. Princip hudební formy autor vnáší do filmové řeči a využívá vizuální polyfonii. Nakonec se ale ukáže, že je vše vlastně docela jednoduché a za vším je mužův sen. (Anifilm)

(více)

Recenze (6)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Škoda no-kdyby to mělo 90min, myslím, že by to automaticky přimělo šišinku diváka vystříkat trochu toho DMT do oběhu. Takhle je to "jen"krutopřísný art. :) ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Dokonalost!!!! Takhle úžasné, vymakané, nádherné a ještě navíc velice působivé a atmosférické animované hrátky jsem snad ještě neviděl. Úžasná animovaná procházka hyperdimenzionálními prostory a světy, kde se nespoutaná hravost mísí s tíživou metafyzičností. Jo, jo, animovaná avantgarda, to je moje, mňam mňam :-) 10/10 ()

hanakonochi 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade pridávam piatu hviezdičku za absolútne dokonalý hudobný sprievod Michèle Bokanowski, manželky môjho obľúbeného režiséra Patricka Bokanowski. Je pre mňa nepochopiteľné, že o tejto skvelej francúzskej skladateľke tu na čsfd do dnešného dňa nie je ani zmienky. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* po delší době jsem si pustil artový kraťas. Tentokrát od zkušeného švýcarského animátora, který má už toho hodně za sebou a tento se dal z jeho filmografie na netu najít. Je to svěží abstraktní dílko, kde si hraje s objekty, perspektivami, barvami a cykly, takže se Vám z toho může zatočit hlava jako mě. A i když podobných projektů je spousta a sám režisér se v tomto kruhu stále motá, tak si 4 hvězdičky zaslouží. A komu se líbí, tak určitě za pozornost stojí i další jeho tvorba. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: X /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

Podobne ako celá Schwizgebelova tvorba, aj toto dielo sa vyznačuje výbornou kombináciou hudby a obrazu, a hrátkami s perspektívou a viacerými realitami ktoré sa vynárajú a vnáraju jedna do druhej. Výborné. Pre človeka ktorý sa zaujíma hlbšie o fenomén obrazu, sú režisérove filmy určite pútavejšie ako pre bežného diváka. ()

Reklama

Reklama