Reklama

Reklama

Na samé hranici mezi anglofonní provincií Ontario a frankofonním Quebecem je objevena mrtvola. Vyšetřováním jsou tedy pověřeni detektivové z obou stran - Martin Ward z Toronta a David Bouchard z Montrealu. Jsou přinuceni spolupracovat, i když mluví jiným jazykem a hlavně jsou oba naprosto rozdílní. Zatímco anglofonní Martin je typem „hodného“ policajta a vše řeší podle litery zákona, frankofonní David je impulzívní ranař – tedy ten „zlý“. To jim ovšem v práci nijak nepřekáží, neboť mají silnou motivaci. Honí zločince, který vraždí osoby z okruhu vrcholového hokeje a na svých obětech zanechává stopu ve formě tetování, které je vodítkem k další vraždě. Média mu přezdívají „Tetující zabiják“, a jak se kruh okolo něj stahuje, začíná se mstít i na rodinách obou detektivů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Babulik 

všechny recenze uživatele

Trhnutá krimi-komédia natočená v štýle akčných halyvúdskych trhákov s dynamickou kamerou a rýchlym strihom a bohužiaľ aj s podobnou stupídnou zápletkou-psychopat vraždiaci hokejových funkcionárov. Dôvod? Lebo predávajú najlepších hráčov amíkom...Musím sa ale priznať, že som to tvorcom zožral aj s navijákom. Dvojica neokukaných ksichtov ma celkom slušne pobavila. ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Kanada je hokej a hokej je Kanada. Jenže Kanada je zároveň ve stínu svého výrazně ekonomicky silnějšího jižního souseda. A proto, když je hokejový tým z francouzské provincie Québecu prodán do Colorada, není divu, že odezva nesmiřitelného fanouška na sebe nedá dlouho čekat. První oběť je nalezena na rozmezí provincií Québecu a Ontaria, proto se vyšetřování ujímají zástupci obou policejních týmů, charismatický gentleman Martin Ward a lehkomyslný frajer David Bouchard. Již při pohledu na hlavní dva aktéry je zřejmé, že hlavní pozornost filmu nebude věnována honbě za pomstychtivým vrahem, nýbrž konfrontaci dvou naprosto odlišných charakterů. ● Nejlepší moment z celého filmu: "Vy si snad ze mě děláte srandu? Jak Vás něco takovýho vůbec mohlo napadnout?" ...smích, smích, smích. Kéž bych i já měl takto na háku výdus od svého vedoucího. ║2.8.2010║ ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl dvojku, která se mi líbila jako komedie, ale snímek "Hodnej polda, zlej polda" je ještě lepší v tom, že o trochu lépe funguje jako celkem temná detektivka, kdy hlavní postavy pořád dovedou být vtipné, ale není to ani trochu na úkor napínavého a místy celkem drsného vyšetřování. Navíc je jednička trochu víc sexy. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Popkornový policejní buddy film s námětem, který vždy v tomto žánru fungoval a jak je na tomto snímku vidět, při dobrém scénáři a hereckých výkonech funguje i nyní. Dva charakterově rozdílní vyšetřovatelé musí spolupracovat při odkrývání zločinu. Nejde samozřejmě o nic nového či mimořádného, ale i tak snímek umí divácky oslovit. Kanadští tvůrci se k tomu tentokrát skutečně postavili čelem a podařilo se jim natočit zábavnou akční komedii se vším všudy, co takový buddy film má mít, takže Hollywoodu tímto mohou bez skrupulí konkurovat. Děj je pevný jak skála i ve své jednoznačnosti a jednoduchosti, patřičné klišé a humor z toho vyvěrající dodávají všemu své kouzlo pobavit a zanechat ucelený filmový zážitek. Z kanadské kinematografie tohle není zase až tak časté, ale dá se říci, že toto se jim tentokrát povedlo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda-li to bylo pouze mým naladěním, ale první půlku jsem se opravdu hodně nudil, pak si dal hodinovou přestávku a druhou polovinu jsem si nepoměrně více užil. Kdo někdy viděl Smrtnosnou zbraň či jiné buddy movie, bude jenom zírat, s jakými starými klišé kanaďané přišli, jinak ale hlášky fungujou a hlavní dvojku si po rozkoukání docela oblíbíte. Nakonec 70% a ten sequel si dám. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama