Reklama

Reklama

Na samé hranici mezi anglofonní provincií Ontario a frankofonním Quebecem je objevena mrtvola. Vyšetřováním jsou tedy pověřeni detektivové z obou stran - Martin Ward z Toronta a David Bouchard z Montrealu. Jsou přinuceni spolupracovat, i když mluví jiným jazykem a hlavně jsou oba naprosto rozdílní. Zatímco anglofonní Martin je typem „hodného“ policajta a vše řeší podle litery zákona, frankofonní David je impulzívní ranař – tedy ten „zlý“. To jim ovšem v práci nijak nepřekáží, neboť mají silnou motivaci. Honí zločince, který vraždí osoby z okruhu vrcholového hokeje a na svých obětech zanechává stopu ve formě tetování, které je vodítkem k další vraždě. Média mu přezdívají „Tetující zabiják“, a jak se kruh okolo něj stahuje, začíná se mstít i na rodinách obou detektivů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč tu vlastně máme francouzskýho poldu? To jako mít tady vraždícího magora samo o sobě nestačí?" Kanaďani jsou mé nátuře milejší než Američané. V USA totiž každý chce řešit případ, kdežto v Kanadě stejně jako v ČR ho každý rád postoupí někomu jinému. Takže případ mrtvoly visící na dvou územích zároveň sympaticky nechtěl řešit vůbec nikdo a já jsem se přitom bavil konfrontací angličtiny s francouzštinou, hokejovým tématem a taky tím, že oba detektivové často dostávají do čumáku. Poněkud horší je to, že já jsem kanadskému humoru nikdy úplně nerozuměl a přeměna tragických Quebec Nordiques v sympatické Colorado Avalanche mi nikdy nevadila. Za prodej Gretzkyho z Edmontonu do L. A. by si ovšem Pocklington zasloužil vyhostit do USA. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Popkornový policejní buddy film s námětem, který vždy v tomto žánru fungoval a jak je na tomto snímku vidět, při dobrém scénáři a hereckých výkonech funguje i nyní. Dva charakterově rozdílní vyšetřovatelé musí spolupracovat při odkrývání zločinu. Nejde samozřejmě o nic nového či mimořádného, ale i tak snímek umí divácky oslovit. Kanadští tvůrci se k tomu tentokrát skutečně postavili čelem a podařilo se jim natočit zábavnou akční komedii se vším všudy, co takový buddy film má mít, takže Hollywoodu tímto mohou bez skrupulí konkurovat. Děj je pevný jak skála i ve své jednoznačnosti a jednoduchosti, patřičné klišé a humor z toho vyvěrající dodávají všemu své kouzlo pobavit a zanechat ucelený filmový zážitek. Z kanadské kinematografie tohle není zase až tak časté, ale dá se říci, že toto se jim tentokrát povedlo. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Oba díly kanadské akční buddy komedie s Colmem Feore. Opravdu doporučuju, je to strašně svěží a zábavný. Jasně, má to nižší rozpočet a pohybuje se to někde lehce pod 7/10, ale tohodle subžánru se točí tak málo. Potěšilo finále druhého dílu a taky to, že to dobře využívá 2 jazyky, takže rozhodně bez dabingu! ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol výborný a scéna s bilbordom mi prišla aj vtipná, ale bohužiaľ prešlo pár minút a na film sa praktický nedalo pozerať. Bolo to nezaujímavé aj ako detektívka, ale aj ako komédia. Hlavná dvojica nebola zla a film mal aj potenciál, škoda len, že to tak autori skazili. Jediné pozitívum je úvod. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lacině trapné. 1) Anglicky i francouzsky umím, s quebečtinou jsem přišel do styku, ale to vše mi bylo houby platné, protože jsem sledoval film na kanále, kde jsem byl odkázán čistě na český dabing. Tomu se úspěšně podařilo eliminovat všechny jazykové vtipy, byly-li ve filmu jaké. 2) Ovšem ani dabingový paskvil nedokázal zakrýt, že jde o lacinou a víceméně trapnou záležitost. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama