Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná oddychovka o starém bláznu a jeho sbližování s dcerou při honbě za klenotem.. ehm jiný film :) za starým Španělským pokladem. Naštěstí je v jedné z hlavních rolí roztomile šílený Michael Douglas a to vlastně vystačí na celých 90 minut. Komu se podaří neusnout, je na konci odměněn pěkným příběhem. ()

predators 

všechny recenze uživatele

A já těch "pět" dám. Mně se to totiž strašně líbilo. :-) Žádné násilí, války, utrpení, nic podobného. Jen a pouze pohodový fantasy příběh o ztraceném pokladu ze 17. století. A že je Kalifornie místem záhad a tajemství, o tom na konci tohoto dobrodružství nebude přesvědčen jen lehce "vyšinutý" M. Douglas a nádherná E.R. Wood, ale možná i vy. Tedy pokud se rozhodnete uvěřit... 80% ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Film se mi dostal do rukou, aniž bych vůbec věděla, o čem je, nebo kdo v něm hraje. Takže mi chvíli trvalo, než jsem Douglase pod maskou "Čáryfuka" poznala. A dál? Bylo to příjemné, docela vtipné dílko o chlapíkovi, který se ve svém životě snažil, seč mohl - žena mu utekla, dítko na krku, po pokusu o sebevraždu skončil v blázinci, dcera nechala školy a nyní, pracující v McDonaldu, si jej vyzvedne domů a z taťky holt nemůže mít moc radost, protože je trochu cvok, nechává za sebou haldy špinavého nádobí a sní o nálezu dávného pokladu, jehož historii si nastudoval v blázinci...ale otce máme jen jednoho, takže mu dcerka nakonec pomáhá a jak to dopadne, na to už je potřeba se podívat. Vůbec to ale není ztráta času. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevtíravý lehce komediální film (teda až na ten konec, tam sem se smál dost:-) ) o hledání lásky mezi otcem a dcerou a taky teda toho pokladu no:-) Jak říkám pořád, E.R. Wood je prostě nádherná (ani nevíte, jak závidim Marilynu Mansonovi, že má takovouhle lolitku) a Michael Douglas si na chvíli odskočil od jeho typických thrillerových záležitostí. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Kde na tenhle námět Mike Cahill přišel a co všechno je možné natočit, otázky které obsadily mou mysl už po několika málo minutách tohoto filmu (přiznávám se, že jsem si King of California pustil bez jakéhokoliv infa jen kvůli fousatýmu Douglasovi). S větší nadsázkou lze říct že jsou to takový Lovci pokladů, ale pro úplně jinou diváckou skupinu. Michael Douglas má jako zarostlý nefalšovaný pošuk opravdu ránu, jeho role potěšila. Bohužel mi film nenabídl téměř žádné bližší sympatizovaní s hlavníma dvěma postavama (za což může scénář, kterej mi navíc přišel místy prostě až moc "jinej") 50% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Mike Cahill napsal návrh scénáře již v roce 1980. (Terva)
  • Film měl premiéru 24. ledna 2007 na Sundance Film Festival. (Terva)
  • Film byl z rozpočtem 10 000 000 amerických dolarů natočen za 31 dní. (Terva)

Reklama

Reklama