Reklama

Reklama

The Oxford Murders

  • Španělsko Los crímenes de Oxford (více)
Trailer

Na Oxfordské univerzitě se profesor společně s absolvujícím studentem pokoušejí zamezit sérii potencionálních vražd, které se zdánlivě řídí podle matematického vzorce. V hlavních rolích John Hurt a Elijah Wood. (Lavran)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně špatné. Kdysi jsem se o logiku a filozofii zajímal, takže mě potěšilo, že scénárista si dal tu práci a pospojoval několik zajímavějších tezí do kriminálního příběh, zde je ale mým pozitivním emocím konec. Už dlouho jsem neviděl tak příšerné herce ve vedlejších rolích - Beth a ruský student podávali tak dramaticky neumělé výkony, až to někdy vypadalo jako karikatura. Přes snahu o zpestření vizuální stránky z toho nakonec vylezl mdlý zelený brčál, rozuzlení je sice trošičku netradičně pojato, ale scénáristické utrpení, které k němu vedlo, na mne zpětně dohlehlo a srazilo hodnocení na velmi slabou dvojku. Díky bohu, že už je to za mnou. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jestli je vaše kafe film o pátrání po sériovém vrahovi s atmosférou hrozby nebo napětím, tenhle film vynechte. Tradičně charizmatický John Hurt vede s nudným Frodem Pytlíkem diskuze o h*vně, do toho přidejte pár postelových scének, naprosto nevzrušivá úmrtí, pár podivínů a jeden ohavný striptýz beznohého dementního matematika. Závěr je poměrně překvapivý, ale za to utrpení to fakt nestálo. Mizérie. Hvězdička navíc za konec, jinak opravdu zbytečný film. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Když pominu onu matematickou problematiku (o které film primárně vlastně ani není), protože, a to se s klidným svědomým přiznám, matematika nikdy nepatřila mezi mé oblíbené předměty, máme tu zajímavou, skoro až sherlockovskou detektivku se zajímavým námětem a slušným twistem na závěr. Velkým plusem je ústřední dvojice, o to spíš, když oba dva patří do vašeho osobního žebříčku oblíbených herců. Dost možná neprávem přehlížený malý film, který, i když byl v lecčems překombinovaný a těžkopádný, si své místo mezi těmi lepšími krimi snímky určitě zaslouží. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Je to trochu podvod na diváka. Podsouvají nám, jak jsme blbí a jak složitou matematickou hru to sledujeme. Omyl. Všechno je smozřejmě jinak. Álexi, celkem průser. Vůbec Tě nepoznávám... Ještě že sis přizval Kika. Jeho všetečná kamera, která šmejdí, hledá, odhaluje..., snad jen ta dává tomu zmatku trochu smysl a napětí. Ale zachránit to nedokáže. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Na film i knížku mě původně nalákal můj oblíbený Oxford, kde jsem před pár lety strávila super léto v jazykovém kursu. Hned na začátku mě navnadila přednáška o Wittgensteinovi (vystudovala jsem filosofii), ale v průběhu se z toho vyklubal jen rádoby mysteriozní příběh o symbolech, který byl tak překombinovaný, až to nudilo. Srovnání film / knížka (Guillermo Martinez) - 5/5. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Když Martin (Eliah Wood) ohlašuje telefonicky na policii první vraždu, tvrdí, že je na 3 Cunliffe Close. Taková ulice v Oxfordu opravdu je, ovšem zcela jinde, než je v dlouhém záběru na začátku naznačeno. Zmiňovaný záběr působí dojmem, že je bez střihu, ve skutečnosti to tak nemůže být, protože místa na něm zobrazená (knihkupectví Blackwell, Bridge of Sighs a dům na Cunliffe Close) jsou od sebe ve skutečnosti podstatně více vzdáleny. (PhillM.)

Související novinky

Britská herecká elita na stopě zločinu

Britská herecká elita na stopě zločinu

10.06.2008

Thrillerem The Oxford Murders s Elijahem Woodem v hlavní roli španělský režisér Álex de la Iglesia kdovíjak rozměrnou díru do světa neudělal, ale my ještě tomuto pošukovi přece jen dáme další šanci … (více)

Reklama

Reklama