Reklama

Reklama

Rodina Freelingových má nový dům i nový život, ale jejich pohoda netrvá příliš dlouho, duchové si je opět najdou... Diane, Steve, Carol Anne a Robbie už měli tu čest potkat zlé duchy, kteří jim zničili dům. Rodina nyní žije u matky Diane, která okamžitě poznala, že Carol Anne má zvláštní dar. Babička se pokouší od svojí dcery zjistit, co se tehdy ve starém domě vlastně stalo, ale Diane o tom nechce příliš mluvit. Toho večera babička umírá, a Carol Anne to dopředu věděla. Carol Anne se v nákupním centru setká s mužem, který ji velmi děsí. V tu dobu se opět začnou v jejich domě odehrávat zvláštní věci, které je děsí... Na pomoc přijede indiánský krotitel duchů Taylor. Steve Taylorovi nejprve nevěří, ale jeho postoj se postupně změní. U jejich dveří se také objeví Kane, což je právě ten muž, který vyděsil Carol Anne v nákupním centru. Kane se chce dostat do domu a do Steveovy přízně, ale on mu odolá. Podle Taylora to byla první vyhraná bitva, ze Stevea je teď bojovník. Taylora jim řekne, že síla jejich rodiny je v lásce, a proto jim radí, aby se nehádali, ale aby se milovali. Taylor také tvrdí, že Kaneovi jde o Carol Anne, ona je nejohroženější. Pak vezme Stevea do pouště, kde s ním provede rituál, aby mohl bojovat se zlem. Podle Taylora se rodina má vrátit na místo, kde stál jejich první dům, a tam musí s duchem bojovat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Šlo to ve stopách jedničky. Abych byl upřímný, spíš jí to teda kompletně kopírovalo a celý druhý díl prakticky jen žije z předchozího příběhu a vysává jeho zbytky do poslední kapky, což fakt nemusím a příběh mě tu docela nudil, ale film úctyhodně šlape po všech zbylých stránkách, takže to nebylo nic příšerného. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První díl je samozřejmě kultovní, ale o trochu více mám raději tenhle. Obsahuje několik památných scén, na něž se nezapomíná - neposlušná zubní rovnátka, kreatura v láhvi a následné dávení, Diane stahovaná pod zem, motýlí hejno, úprk z garáže a finální scéna v podzemí. Nu a samozřejmě Julian Beck v temné roli reverenda. Jeho démonický zjev rozhodně vyděsí. Herecky je vůbec film velmi dobře obsazen. A když Carol Anne říká své babičce, že nikdy nechce vyrůst, člověka až zamrazí, když si uvědomí, jak krutý osud její představitelku potkal... viděno 5x a jistě ne naposledy. Hodnocení ponechávám. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Pribeh a vsetok potencial sa vycerpal uz v jednotke takze na rad muselo prist varenie z vody. Slaby dej, slabe triky. Navyse tie samanske indianske vsuvky ma vyslovene iritovali. Nebyt akcnej zaverecnej 30 minutovky a trochu tej dohasinajucej rodinnej atmosfery bolo by moje hodnotenie este nizsie. Tretiu cast uz s najvacsou pravdepodobnostou vynecham. Btw pride mi zvlastne ze pri tejto serii chyba kolonka mysteriozny a fantasy. P.S: JoBeth Williams mi vyzorovo dost pripominala Kate Capshaw z Chramu skazy. 55% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To teda byla strašná volovina. Že trojka je průser to si matně pamatuju, ale že už dvojka bude utrpení to jsem netušil. Jako malej šulin jsem byl možná zesranej, ale teď už to nějak nepůsobí. Pár dobrých scén se určitě najde a potěší i účast W. Sampson(a). Nejděsivější na tomhle filmu je starouš Kane. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Tedy co si pamatuji, "ten díl Poltergeista s indiánem" se mi kdysi hodně líbil, avšak teď krátce po opětovném zhlédnutí originálu mi, jako celek, až tak suprový nepřijde. Největší problém je asi v tom, že návrat nadpřirozena tu nepůsobí nijak důvěryhodně. Závěr jedničky vše parádně uzavřel. Snaha o prohloubení mytologie (postava Kanea, indián Taylor) je určitě chvályhodná a díky tomu film docela dobře funguje. The Other Side má skvělou atmosféru, úžasné horrorové scény, božskou hudbu Jerryho Goldsmithe (která je tu použita možná ještě lépe než v originále), avšak po dějové stránce to až tak uspokojivé není. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • V izbe malej Carol Anne Freelingovej (Heather O'Rourke) možno vidieť plagát snímky E.T. - Mimozemšťan (1982). Zaujímavé je, že hlavná predstaviteľka tohto filmu, Drew Barrymore, mala pôvodne hrať rolu malej Carol Anne. (8HitBoy)

Reklama

Reklama