Reklama

Reklama

Carol Anne bydlí u strýce Bruce a u tety Pat. Její jedinou kamarádkou je její nevlastní sestřenice Donna. Carol Anne chodí do školy pro nadané děti, kterou vede Dr. Seaton. Seaton nevěří, že se Carol Anne někdy setkala s duchy, myslí si, že Carol Anne je jen velmi nadaná manipulátorka. Seaton Carol Anne donutí, aby v hypnóze mluvila o Kaneovi, ale to ho přivede zpět do jejího života... Jednoho večera zůstanou Donna a Carol Anne samy doma, Pat má slavnostní otevření vernisáže, kam ji doprovází i Bruce. Donna touží jít na jeden večírek a Carol Anne slíbí, že to na ni neřekne, takže Donna odejde. Carol Anne ale ten večer začne pronásledovat Kane... Donna se během večera přesune s kamarády z večírku do mrakodrapu, kde s rodinou bydlí a který patří Bruceovi. Donna se dobře baví, ale pak si na bezpečnostní kameře všimne, že Carol Anne před něčím utíká v garážích. Vydá se za ní se svým přítele Scottem a nakonec jsou všichni tři Kanem uneseni na druhou stranu. Bruce se nejprve dozví o nelegálním večírku Donniných kamarádů v bazénu, ale pak mu dojde, že Donna a Carol Anne se pohřešují. Bruce a Pat se vydají do svého bytu, ale ten už ovládá Kane. V tu chvíli dorazí na místo Tangina, která páru pomůže děti opět nalézt. Kane je ale velmi silný a podaří se mu unést i Tanginu. Pak se Donna a Scott vrátí zpět. Nikdo ale netuší, že jsou to jen zlí duchové vydávající se za Donnu a Scotta... (TV Prima)

(více)

Recenze (91)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poslední díl je hodně špatný, dá se na to koukat jen díky půvabům Lary Flynn Boyle. Již druhý díl jsem celkově odtrpěl a mé tušení že "Trojka" bude taky "mimořádný" průšvih se potvrdilo. Ani slavní herci nemohli zachránit tuto natahovanou kaši, která měla skončit vydařenou jedničkou. Celkové hodnocení série: nic moc. Spíše takový rodinný horor s nefungujícími lekačkami. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Už dost nudné a otřepané oproti předchozím dílům, film nemá čím nadchnout ani zaujmout. Sice má pár dobrých nápadů, ty zrcadla, která ukazují věci jinak, byly super, ale jinak je to fakt docela strašná kopie předchozích dílů, která působí chaoticky, nevěrohodně (absence celé rodiny Carol Anne) a hloupě. Navíc finále, kdy konečně porazí to zlo, je opravdu o ničem. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Potřetí, zase jinak a s jiným režisérem a zase výborně. Vše to začalo stavbou domu na starém indiánském pohřebišti a od té doby nemohou některé duše nalézt klid. Třeba se vše skončí tady v tom obrovském chicagském mrakodrapu. Poltergeisti se vracejí potřetí a opět nezůstane stát kámen na kameni. Nekonečné množství skla, zrcadel, prolínání dvou světů, magie, mystika, děs, skličující atmosféra - "Poltergeist III" si zkrátka nic nezadá se svými dvěma předchůdci. Tento závěrečný díl je sice ve vzájemném měření o vlásek nejslabší, ale jako ortodoxní fanoušek strašidelných domů s nepokojnými duchy to vidím jasně. 70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Gary Sherman réžijne nezvládol tretie pokračovanie dobre rozbehnutej duchárskej série "Poltergeist". Prvé dve časti považujem za skvelé horrorové snímky s výborným scénarom a mrazivou atmosférou, ktorá je umocnená pôsobivou hudbou. Nič z toho žiaľ nemôžem povedať o treťom diely. Dej sa presunul z vilového predmestia priamo do obrovskej viacúčelovej budovy. Táto radikálna zmena filmu vôbec neprospela. V porovnaní z jeho dvoma predchodcami je "Poltergeist III" hodne slabý. Budem objektívne prísny a dám mu len dve hviezdičky. ** ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Po rodinnom teplúčku a babičkinom prichýlení si tentokrát Carol odskočí ku strýkovi a tete. Tí žijú v Chicagu, presklenenom paneláku aký strýko zhodou okolností sám projektoval. A kde je sklo, je veľa zrkadiel a kde sú zrkadlá má veľa príležitostí neposedný reveretend Kane. Zmenu prostredia iba vítam, tretí Poltergeist prakticky nonstop vsádza na nevyspytateľné zrkadlá, z čoho moc príjemne mrazí. Okrem nich zaujala zamrznutá garáž so štvorkolesovými zabijakmi a výťahová kabínka s bleskovým ťahom. V úlohe pastora sa po tretí raz v malej roličke vracia Tangina, sympatická múdra pani, ktorú čaká neľahký osud a kredit filmu zvyšuje prítomnosť „kapitána Dallasa“ aký síce neskôr pre potreby myšlienky prenecháva štafetu odťažitej manželke, no keď je na plátne, film utiahne kľudne sám. Za mňa tak dôstojné zakončenie kultovej trilógie, ktoré je zručne natočené, len už neprináša nič nové po príbehovej ani odkazovej stránke. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Heather O'Rourke (Carol Anne Freeling) a Zelda Rubinstein (Tangina Barrons) sú jediné dve herečky, ktoré sa objavujú v celej trilógii Poltergeist. (8HitBoy)
  • Meno Juliana Becka možno nájsť v záverečných titulkoch, aj keď v čase nakrúcania bol už po smrti a jeho úlohu prebral iný herec. (8HitBoy)
  • Meno Carol Anne je v tomto filme vyslovené 121-krát. (8HitBoy)

Reklama

Reklama