Reklama

Reklama

Carol Anne bydlí u strýce Bruce a u tety Pat. Její jedinou kamarádkou je její nevlastní sestřenice Donna. Carol Anne chodí do školy pro nadané děti, kterou vede Dr. Seaton. Seaton nevěří, že se Carol Anne někdy setkala s duchy, myslí si, že Carol Anne je jen velmi nadaná manipulátorka. Seaton Carol Anne donutí, aby v hypnóze mluvila o Kaneovi, ale to ho přivede zpět do jejího života... Jednoho večera zůstanou Donna a Carol Anne samy doma, Pat má slavnostní otevření vernisáže, kam ji doprovází i Bruce. Donna touží jít na jeden večírek a Carol Anne slíbí, že to na ni neřekne, takže Donna odejde. Carol Anne ale ten večer začne pronásledovat Kane... Donna se během večera přesune s kamarády z večírku do mrakodrapu, kde s rodinou bydlí a který patří Bruceovi. Donna se dobře baví, ale pak si na bezpečnostní kameře všimne, že Carol Anne před něčím utíká v garážích. Vydá se za ní se svým přítele Scottem a nakonec jsou všichni tři Kanem uneseni na druhou stranu. Bruce se nejprve dozví o nelegálním večírku Donniných kamarádů v bazénu, ale pak mu dojde, že Donna a Carol Anne se pohřešují. Bruce a Pat se vydají do svého bytu, ale ten už ovládá Kane. V tu chvíli dorazí na místo Tangina, která páru pomůže děti opět nalézt. Kane je ale velmi silný a podaří se mu unést i Tanginu. Pak se Donna a Scott vrátí zpět. Nikdo ale netuší, že jsou to jen zlí duchové vydávající se za Donnu a Scotta... (TV Prima)

(více)

Recenze (91)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Gary Sherman se sice pokusil navázat na úspěch svých dvou předchůdců, ale největší klacek do cesty za úspěchem si hodil hlavně on sám. Nejenom že usedl do režisérského křesla, ale i on sám se podílel na napsání scénáře, který prostě moc kvality nepobral. Nechci trojku v žádném případě moc hanit (protože v mých očích jde pořád o průměrnou záležitost), ale divák se tu dočká spíše jen několika kvalitních momentů, než aby vše fungovalo jako celek. Navíc si nejsem jistý, zda změna prostředí dům/mrakodrap byla zrovna tou nejšťastnější. Filmu paradoxně asi nejvíce ublížila doslova chaotická druhá polovina, kdy jednotlivé postavy pořád před něčím (zlem) utíkají, přestože se zde dočkáme několika velice zdařilých scén a speciálních efektů. Přestože triky se tentokrát nedočkali žádné nominace, nebo ocenění – tak mě osobně se to „ledové peklo“ líbilo. Stejně jako zrcadlové hrátky. Jenže horší už to bylo se samotnou atmosférou. Občas na nás zpoza rohu kromě reverenda Kanea vykouklo i ono toužebně očekávané napětí, ale vždy jen na velmi kratičkou chvíli. Jinak jsem se totiž dost často nudil.Takže ač mě trojka svým způsobem zklamala, pořád ji považuji za průměrnou záležitost, kterou nechci zbytečně zatracovat. Dá se zde narazit na několik slušných scén i vizuálních efektů, bohužel však jsou zde i značné nedostatky. RIP Heather O'Rourke. 50% ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Zase tu máme o dva stupně horší díl, než byl ten předešlý. Zatímco nám Heather roste do výšky i do šířky, třetí díl roste do giganticky trapných rozměrů, kde nefunguje naprosto nic. Možná hodnotím kapku přísně, ale s původním dílem to má společného už snad jen tu Heather. Trojka už má jasně televizní nádech a téměř se to nedalo dokoukat do konce, v poslední třetině už jsem odvracela hlavu a bylo mi nějak jedno, jak to dopadne. Absolutně prachobyčejná, uřvaná blbost bez špetky čehokoliv. Mám úplně chuť zvýšit jedničce hodnocení. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem jedničku ani dvojku, ale musím říct, že tenhle Poltergesist se mi docela líbil. Jasně, triky jsou poněkud zvláštní (ze všech se stávají mumie), pak je tam celá řada zvratů (já nejsem já, já jsem zlý duch, bububu), ale i tak mě ta myšlenka s odrazem duchů v zrcadlech naprosto nadchla. Stejně tak se mi líbilo prostředí mrakodrapu, kde se to prosklenými okny a zrcadly jen hemží a duchové (oukej, Kane) jsou pak úplně všude. Poltergeist vůbec není špatný film. Hodnotím třemi hvězdičkami, protože si chci nechat rezervu na jedničku a dvojku. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(13%) Je to prostě má chyba, že jsem se do této trojky pustil. První díl byl ještě v pohodě, ty slušné 3* jsem udělil. A právě dvojka byla totální blbost, že jsem si říkal, jestli vůbec má cenu jít do třetí části. Nějak jsem nevěřil tomu, že by to mohlo dopadnout podobně. Už když jsem byl v půli této trojky, tak jsem to chtěl vypnout, ale já jsem takový divák, že vždy vydržím sledovat snímek od začátku do konce. Přeci jenom nějaká pozitiva se mohou objevit třeba i na konci daného bijáku. Jak teda popsat tuto blbost ? No, nechci to prodlužovat, ale svým způsobem to bylo trapné a pitomé jako ve dvojce, i když zde si drželo nějakou tu snesitelnou úroveň. Problém ale byl, že i když se tu stále něco dělo (nebylo to tak nudné jako ve dvojce), tak mě žádné scény nezaujaly a mnohdy jsem se při nich nudil. Opět to bylo pojato dětsky, takže o hororovou stránku zde vůbec nešlo. No, relativně krátký film a já myslel, že to sleduji tak 3 hodiny – má blbost. Odpad opět nedávám, ale už nikdy víc! ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Najslabsi a najdementnejsi Poltergeist. Reziser Gary Sherman sice nie je vyslovena reziserska lama /mal na konte Mrtvi a Pohrbeni/, ale atmosfera sa nekonala, triky na urovni osobitnej skoly a hereckemu osadenstvu sa zapacila fluktuacia /ako pise kolega Tron podo mnou/ z roznych pricin. No nic : 0 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Zelda Rubinstein (Tangina Barrons) musela opustiť produkciu uprostred nakrúcania filmu, pretože jej umrela matka. (8HitBoy)
  • Ve snímku došlo ke konci k chybě při audio-vizuální synchronizaci. Když Patricia (Nancy Allen) proskočí oknem do zamrzlé místnosti, volá jména všech ostatních, když však vyslovuje jméno Carol Anne, ústa herečky se ani nehnou. (hansel97)
  • Prvý a jediný zo série čo nebol nominovaný na Oscara za vizuálne efekty. (Paldiny)

Reklama

Reklama