Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární novinářka Karen White (Dee Wallace Stone) má nezvyklého obdivovatele – Eddieho Quista, sériového vraha a násilníka. Rozhodne se zúčastnit hry na jeho dopadení, ale po jeho zatčení a usmrcení ji začnou pronásledovat nezvyklé noční můry. Na doporučení psycholožky se podrobí rehabilitaci, ale postupně zjišťuje, že propadla stejné závislosti jako kdysi Eddie. S úplňkem se v ní probouzí touha po čerstvé krvi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První a nejlepší část vlkodlačí série. Sympatická D. Wallaceová v roli Karen pátrá tak dlouho po vlkodlacích, až spadne přímo do jejich doupěte. Průměrný příběh se rozjíždí v momentě, kdy nastoupí na scénu vlkodlaci. Mistr speciálních efektů, Rick Baker, zde poprvé předvedl dokonalou proměnu člověka ve vlka, kterou pak vypiloval v Americkém vlkodlakovi v Londýně, za niž dostal Oscara. Svůj poznávací rukopis zanechal i v Michael Jackson: Thriller a podílel se rovněž na Vlkodlakovi (2010). Druhým výrazným specialistou byl Rob Bottin (Hra o trůny, Věc 1982). Ve filmu se objeví dvakrát ukázka z universalské klasiky Vlkodlak (1941). Tajemný les s mlhou, úplněk a mořskou zátoku střídají scény napětí a strachu. Nechybí vlkodlačí sex, jednou z nejlepších akcí je pak pronásledování Kareniny kamarádky Terry (B. Balaskiová) vlčí bestií. O atmosferickou hudbu se postaral skladatel žánru P. Donaggio (Carrie 1976, Trauma 1993). Za připomenutí stojí, že svůdnou vlkodlačici Marshu Quistovou ztvárnila comicsově krásná Elisabeth Brooksová. Po letech opět spokojenost. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

A docela škoda tohleto! Celý film se tvářil hodně povedeně, ale za vyvrcholení teda moc chválit nemůžu. Z pohledu příběhového se tři čtvrtiny stopáže odehrávají ve skvěle seriózním jakoby krimi duchu s postupným odhalováním mysteriózní zápletky. Ano, je to vlkodlak! To by ještě bylo úplně OK, kdyby v závěru nedošlo na vklodlačí cirkus, kterej už, v tomto případě bohužel, spadl do klasického béčka, navíc hned s několika trapnými třešničkami v úplném závěru. Samozřejmě je nutné počítat s efektama příslušného roku, kterých se ale v té době nebáli, takže divák dostane i pár, dnes už dosti močopudných, proměn. Průměr oldschool. 60% ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já nevím no-koukal jsem to, dokoukal jsem to, neurazilo mě to...ale...Je to takové rozpačité..Stejně jako jsem nevěděl jestli jsou ty proměny fajn oldschool, nebo směšný fail, tak stejně nevím jestli je ten film relativně povedená vlkodlačina, nebo pochybný produkt osmdesátek. Něco fajn, něco nuda, pár scén paráda, jiné zase blábol.... Prostě za 3 a poberte si to jak chcete. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Howling 2 byla vtipná blbost s ninjakrytinářem a podobnýma věcma, ale první howling si jakože svou vážnost dokázal udržet, akorát se dost vlekl. Na to že je to tak krátký z toho šlo docela spaní a to hlavně v první půlce, kde se skoro nic neděje. V druhé půlce to zase přehánějí s maskama a animovanýma figurkama a zase pěkně vlekle. Snad v žádným filmu se vlkodlak neproměňuje tak pomaloučku jak tady :). Skoro to teda bylo na ** ale ten konec to vytáhl dost, protože byl vtipnej a byl tam i Wookie s čumáčkem :). ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Začátek dlouhé hororové série. Moderátorka je pronásledována vlkodlakem, což ona neví, ale velice brzo zjistí. A už se jde na věc, nebot je vržena přímo do lůna jejich komunity. jsou tu opravdu krásné záběry na měnící se lidi, moc pěkný triky. Vlci vypadají krásně . Děj je pěkný a pořád se něco děje,vše má dobrý spád a akci, konec je celkem jasný, jak to taky u hororu může jinak dopadnout než dobře.... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (20)

  • V anketě Bravo, 100 Scariest Movie Moments, byl film zařazen na 81. místo. (Chatterer)
  • Obrázek vlka napadajícího stádo ovcí můžeme vidět nad postelí Billa a Karen. (Chatterer)
  • V roce 1980 film vyhrál cenu Saturn Award jako Nejlepší horror. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno