Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Tuck Pendleton (Dennis Quaid) je mladý a stejně tak arogantní pilot pracující ve výzkumu miniaturizace. Při jednom experimentu, kdy má být jeho "ponorka" zmenšena na mikrometry a vstříknuta do těla bílého králíka, do laboratoře vtrhne skupina zločinců a snaží se tuto revoluční technologii ukrást. Jeden z vědců s Tuckem uteče, ale je zabit. Okamžik před smrtí ještě vstříkne Tucka do těla Jacka Puttera (Martin Short), neurotického hypochondra. Spolu se poté snaží zjistit, kdo za útokem stojí a získat potřebné přístroje zpět. A to nejen protože Jack nesnese pomyšlení, že mu tělem rejdí malilinkatý človíček a roznáší tam bacily, ale i protože Tuck nechce zemřít někde v trávícím traktu člověka a nechat tak matku svého budoucího dítěte a svou lásku Lydii Maxwellovou (Meg Ryan) v domnění, že je nejhorším chlapem pod sluncem. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Pokud mám být upřímný, tak mě docela mrzí, že se ke mně Vnitřní vesmír nedostal mnohem dřív, za mých mladých let. To bych ho totiž určitě docenil mnohem víc. Dnes už mě ta všudypřítomná infantilnost spíš štvala, což platí i o Martinu Shortovi v jedné z hlavních rolí. Zato Dennise Quaida a Meg Ryan jsem si užíval každičký okamžik, kdy se objevili na obrazovce. Pochvalu si zaslouží i triky, které vypadají i dnes velmi uvěřitelně, a Goldsmithova hudba a to zejména v těch špageťáckých pasážích. Pokud si mám ovšem vybrat svou oblíbenou komediální sci-fi z osmdesátých let, bez mrknutí oka volím trilogii Návrat do budoucnosti (ta sice zasahuje třetím dílem i do let devadesátých, ale vzhledem k tomu, že ten byl natáčen zároveň s dílem druhým, do osmdesátkového ohraničení se trilogie podle mě stále vejde), kterou miluju bez výhrad. Po příběhové, režijní i herecké stránce (těch sympatických postav je tam jednoduše mnohem, mnohem víc) je na tom prostě Zemeckisovo dílo o dva stupně výš, což se musí logicky odrazit i v mém hodnocení. Ale jak říkám, vidět Vnitřní vesmír před dvaceti lety, mohl z něj být pro mě stejný kult jako Návrat. To už se ale nikdy nedozvím. 70% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nekonfliktní oddychovka s parádními efekty, které však do klasik jako Back to the Future nebo většiny spielbergovek (resp. těch, které přímo režíroval) něco chybí. Možná propracovanější děj a možná i lepší obsazení. Meg Ryan není sympatická ani tady a Martin Short se zase otravně pitvoří a hodně to zachraňuje pohodář Dennis Quaid. Jinak ale fajn nápad a zábavná dobrodružná jízda, která neurazí. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

sladké 80. roky v hollywoode priali šialeným nápadom, všemožnému žánrovému synkretizmu, béčku a na vrchole boli komédie "v pravom" zmysle, horory a sci-fi; a vo veľkom mori toho všetkého je Innerspace z produkčnej dielne pána Spielbrga v réžii otca Gremlinov Joea Dantea tróni Innerspace ako prototyp dokonalej nenáročnej zábavy, geniálnej sci-fi komédie, skvelý humor, výborná choreografia bláznivých akčných scénok a najpodivnejšia buddy dvojka (alebo trojka? alebo koľko ich je?:)) akú ste kedy videli; kráľovská zábava, kráľovské hlášky, krásna mladá meg ryan a sympatický quaid s komickým shortom; klenot osemdesiatych rokov, kedy sa filmári vedeli poriadne odviazať; ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Experiment skape dřív, než bude mít Pendleton čas něco zkurvit." Jsem hravej týpek, takže by mě určitě bavilo rajtovat s ponorkou v krevním oběhu klidnýho králíka nebo neurotickýho Jacka. Já bych teda zvolil králíka, ale s Jackem je to o něco zábavnější. Na můj vkus sice jeho ztřeštěnost často přeskakuje do trapnosti, ale rozhodně mu nemůžu upřít snahu pobavit mě. To pilot Tuck si vystačí s drzým úsměvem a mě bylo hned jasný, že s tímhle sympaťákem bych si klidně skočil na jedno a pokecal o holkách. Prostě jsem se celkem bavil, ale ta akční linie se opravdu moc vážně brát nedala. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale tak proč ne. Je to příjemné, pobavilo mě to a svůj účel to splnilo docela dobře, dokonce bych se na to klidně někdy v budoucnu podíval znova. Akorát se to podle mě zbytečně táhlo, hlavně teda v první polovině a bůhvíjak úžasné to taky není, ale na ty slabé čtyři hvězdy to ještě určitě je. Sice to zachraňovala ta druhá půlka, ale hlavně kvůli té z toho filmu nakonec mám víc, než jen průměrné pocity. A někdy v budoucnu určitě kouknu i na originál. Slabé 4* ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • Martin Short, který při hádance "Eat me, Drink me" správně vyřkne: "Alice in Wonderland!" si o dvanáct let později zahrál Kloboučníka ve stejnojmenném televizním zpracování Alenka v říši divů (1999). (Zdroj: ČSFD)
  • Kovbojova (Robert Picardo) tvář se na tvář Jacka Puttera (Martin Short) s ohledem na trikové provedení mění velmi podobně jako ve filmu Total Recall (1990). Je to proto, že na obou filmech tvořil triky Rob Bottin. Dalším pojítkem obou filmů je sám Robert, který ve druhém jmenovaném propůjčil hlas robotickému taxikáři jménem Johnnycab. (Stejšn)
  • Film byl nominován na cenu Saturn (Akademie sci - fi filmů, fantasy & hororu) za nejlepší režii, nejlepší film a nejlepší speciální efekty. (Terva)

Související novinky

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama