Reklama

Reklama

Baletka – labuť – tančí ve světle reflektorů sama, pak s partnerem, ze kterého se stane ďábel. Je to sen, který se zdá baletce Nině. Cestou do divadla v metru zahlédne kolegyni Beth. V šatně pak dívky Beth pomlouvají, že je stará. Na zkoušku přijde hlavní dramaturg s tím, že bude nové nastudování Labutího jezera. Beth roli nezíská, je propuštěna z divadla a rozbije část své šatny. Nině se na konkurzu nedaří. Přichází Lilly, nová primabalerína. Nina cestou domů potká dívku, která je jí neuvěřitelně podobná. Doma je Nina smutná, matka ji uklidňuje. Druhý den jde Nina za Leroyem a žádá ho o roli černé labutě. Leroy říká, že jako bílá labuť je dokonalá – ale na černou labuť ještě nemá. Ninna tvrdí, že chce být dokonalá, a Leroy chce, aby se uvolnila, a políbí ji. Nina ho kousne a on jí řekne, že si na roli vybral Veroniku. Když ale dojde na rozpis rolí, Nina zjistí vidí, že Leroy dal roli přece jen jí. Okamžitě to volá matce z toalety. Když vyjde, vidí, že na zrcadlo někdo rtěnkou napsal „whorw“ – děvko... Druhý den začínají zkoušky. Nina dře na roli zlé labutě a Leroy jí dává za příklad Lilly. Leroy a Nina jdou společně na večírek s novináři na počest Beth, která na konci sezony končí. Beth se naštve a Lilly se nevhodně zasměje. Nině se zdají divné sny a prolínají se se skutečností. Lilly se na WC chce s Ninou seznámit, ta ji odmítne. Když pak večer čeká na Leroye, přijde za ní opilá Beth a ptá se, co Nina pro roli udělala, když podle Leroye byla vždycky jenom „ta drobná frigidka“. Nina jde k Leroyovi na skleničku a on po ní vyjede. Vyptává se jí na sex, jestli jí baví a tak podobně. Chce, aby šla domů a tam masturbovala, aby trochu ožila a nebyla tak upjatá. Nina večer v posteli masturbuje. Když se otočí, uvidí sebe samu v křesle v černých šatech... (TV Prima)

(více)

Diskuze

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Podobně jako Wrestler (a přesto jiný) velice drsně a surově, ale o to realističtěji natočený film o tom, že život není pohádka a v odvětví jako je balet, který se zdá na první pohled krásný, elegantní a vznešený (jinými slovy PERFEKTNÍ) pro diváky, tak pro samé protagonisty je stejně nelítostný, surový a nebere si servítky a skrývá stejně bolesti a úsilí jako život sám. Oproti Wrestlerovi je ale Black Swan daleko více nervy drásající snímek, který vyniká především v mrazivém napětí a psychologické sondě do hlavy. Wrestler byl a je více dramatickým snímkem o starém, prach bývalé slávy z polic stírajícím Wrestlerovi, který měl v životě jenom Wrestling a ač se snažil sebe více mít normální život, a nebo vztah s dcerou, či dokonce fungující vztah se ženou, tak věděl, že jediné co má je ten Wrestling.

Hees

Hees (hodnocení, recenze)

Black Swan je presne to isté ako Wrestler :) len jedno je pre mužov a druhé je pre ženy.  

na příspěvěk reagoval runner85

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

Natálka má hezká kukadla a vášnivě lesbicky vzdychá, ale neumí baletit...pus´tte si radši opravdový balet, přinese vám to mnohem hezčí zážitek

Dyas

Dyas (hodnocení, recenze)

No teda, teď jsem to zrovna dokoukal a musím říct, že je to fakt dobrý film. Na nádhernou Fontánu to nemá, ale je to taky pěkný kousek. Natalie Portman to zahrála dobře. Aronofsky mi každým filmem dokazuje, že je vynikající režisér. Jestli bude Noah skvostný film, tak si ho budu muset šoupnout do topky režisérů  :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Kobain

Kobain (hodnocení, recenze)

Tady se někdo nedokáže zamyslet. Než abych tenhle film shlídl potřetí ta už snad radši zkusím přetrpět Královu "chci tak strašně Oscara"  řeč. Měl jsem ho rozkoukanýho na třikrát...... myslet to chce, myslet....

viktorka181

viktorka181 (hodnocení, recenze)

Mně se strašně líbí, jak se tady dá sledovat, jak funguje ten fenomém, o kterém jsme se učili ve škole a už si nepamatuju, jak se jmenuje. Ve zkratce: že tendenci hodnotit cokoli mají lidé, kterým se to buď extrémě líbilo, nebo extrémě nelíbilo. A z toho tady vznikají ty vtipně vyhrocené diskuze:-))... Jinak, mně se tohle "extrémě líbilo":-)

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

sankacoffee: proč? mě už se stalo nejednou , že jsem si po práci pustil  několikrát po sobě jeden a ten samej film ve snaze ho dokoukat, ale nepovedlo se mi to. a to  jsem proti tomu filmu nic nemusel ani mít.

sankacoffee

sankacoffee (hodnocení, recenze)

Je pravda, že za víc než jedno zlhlédnutí to nestojí. Ale po třetí se nedodívat? Tady si někdo neváží svého času :-/

PetrVabruscak

PetrVabruscak (hodnocení, recenze)

Kobain: Koukat na takovou depku a bavit se u toho? Někdo se rád bojí, tak kouká na horory a někdo rád depkaří, tak kouká na Aronofskyho.

Arbiter: thumbs up jak sviň

Arbiter

Arbiter (hodnocení, recenze)

Kobain: To musel bejt ukrutnej hype, když se na to koukáš třikrát.

Kobain

Kobain (hodnocení, recenze)

Nejsem jeden z těch co se dívá a nedívá na filmy jen kvůli hercům. A tenhle mě ještě k tomu nalákal hypem snad ještě větším než měl avatar

Kobain

Kobain (hodnocení, recenze)

Verbal má na tenhle film naprosto pravdivej komentář-)) Film jsem ani na po třetí nedokoukal. A že to je nějaký filmařský umění který si zaslouží oskara? Já se na film dívám abych se pobavil a ne abych u něj usínal

Portmanová jako vždy totálně nesympatická a ošklivá. Vy co jste do ní šílený mě nekamenujte, každej má právo na svůj názor....

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

GilEstel: přesně tak, kolikrát matka sama na dceru nestačí :)

GilEstel

GilEstel (hodnocení, recenze)

Slartibarkfast: Určitě. Kdyby měla i otce, tak takhle určitě nedopadla.

Slartibarkfast

Slartibarkfast (hodnocení, recenze)

GilEstel: Vždyť ta matka byla taky solidně jeblá a chtěla si pomocí své holčičky splnit svůj životní sen. I ten konflikt matka x dcera určitě přispěl k jejich duševní nevyrovnanosti..

Adush93

Adush93 (hodnocení, recenze)

yinloveyang: Většinu času si ani prostý divák neuvědomoval, zdali nějaké scény byly jen schozofrenní příznaky, nebo realita. Navíc v tomhle oboru je každá svým způsobem "švihlá". Takže vcelku normálka. :)

GilEstel

GilEstel (hodnocení, recenze)

yinloveyang: No ona ta její schizofrenie byla navenek celou dobu skrývaná. Jediný kdo mohl o jejích potížích vědět víc, byla matka. No a ten vztah mezi nima taky nebyl v pořádku.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Film jsem právě dnes viděla, líbilo se mi to a to jsem k tomu byla skeptická, ale je pravda, že v reálu asi nemožný příběh, to se nikdo nestaral, že hlavní postava je na tom mentálně fakt blbě? Myslím, že by nikdo do baletu neobsadil ženu, co trpí schizofrénií a sama se ničí a nakonec se i pokusí o sebevraždu, i když Natalie řekla, že nezemřela, tak určitě skončila nadobro v baletu. Jinak by na DVD by mělo být napsáno, sledujte jen s dobrou náladou :), protože ani horrory (kterým se tento film v určitých aspektech podobá, i když ve skutečnosti jsou to jen její představy), nejsou tak depresivní jako tento film. No, nedivme se, pak jsem zjistila, že režisér dělal Requiem for a dream, který jsem chtěla jednou vidět, ale nakonec jsem na to zapoměněla. Ovšem musím přiznat, že asi tu Natálii mám ráda i když mezi moje nejoblíbenější herečky se asi nezařadí. Jinak nechápu, co někteří vidí na Mile Kunis, krásná baba to je, ale to je asi tak vše. 3 a půl hvězdy.

Arbiter

Arbiter (hodnocení, recenze)

Bombikovic: Nemůžu si pomoct, ale hodnotit na základě bulváru je horší prasárna.

Bombikovic

Bombikovic (hodnocení, recenze)

Omlouvam se, ale moje hodnoceni odpovida vykonu Natalie Portman, ktera je ocenovana za to, ze vsechno to tancovani za ni natocila dublerka. Nemuzu si pomoct, ale kdyz se chlubi cizim perim a jeste s nim aspiruje na Oscara, tak je to pro me prasarna nejvetsiho razeni, ale neni to poprve, kdy velmi nadejny film troskota na nabubrelosti hlavniho hrdiny...

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

zmiesane pocity, v poslednych minutach to vygradovalo, bolo nad cim rozmyslat, ale celkovo ma to neuspokojilo... 1*

GilEstel

GilEstel (hodnocení, recenze)

Slartibarkfast: Kdo neumí argumentovat, umí alespoň nadávat. Alespoň něco umí každý. Ten svět je tak krásně jednoduchej......

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si hraje na Boha

Aronofsky si hraje na Boha

12.06.2011

Především by chtěl rozpoutat potopu. Konkrétně v „biblické fantasy“ Noah, která má příběh o vyvoleném muži a obrovském korábu plném zvířat podat „drsným, pochmurným a v rámci možností realistickým… (více)

Aronofsky a Clooney versus mimozemšťané

Aronofsky a Clooney versus mimozemšťané

11.05.2011

The Wolverine se mu kvůli katastrofě v Japonsku rozsypal pod rukama, ale Darren Aronofsky nebude mít problém najít si náhradní projekt. Vždyť za 13 milionů dolarů pořízená Černá labuť už vydělala 300… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama