Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co je to, sakra, za zelenáče ??" To je, krucifix, přece Steven "po sádle ani stopy" Seagal ve svém filmovém debutu a bohužel zároveň i v svém snímku vůbec nejlepším, který vlastně nastavuje zrcadlo celé jeho kariéře !! Výborný biják Andrewa Davise, znovu variující jeho oblíbený motiv spiknutí, jasně ukazuje, proč mnozí Seagalovi prorokovali velkou budoucnost akční hvězdy.. Dvoumetrový bitkař, skutečný bojovník, působil ve svých prvních filmech nesmírně upřímným dojmem, což jej dost odlišovalo, a zároveň se však bral nesmírně vážně, což mu v důsledku později nejvíce ublížilo, na což nakonec v zásadě v souvislosti s dalšími filmy a dalšími kilogramy dojel.. Ovšem sledovat právě zde to jeho účelné a precizní aikido působí jednomu obrovské potěšení.. Stejně jako dnes jeho braky obrovské utrpení.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po vsetkych tych Bulharsko-Rumunskych srackoidnych Seagalovych opusoch som dostal chut pripomenut si jeho starsiu tvorbu. Seagal tu je este superchudy, ale prilis sa mi nepacil jeho uces. Ma tu tak blbo ulizane vlasy. A ani oblecenie nema prilis stylove. Vyzera dost obycajne. Akcia je solidna a rôznoroda. Máme tu prestrelky, nahanacky a hlavne bitky v ktorych Seagal bezchybne predvadza vo filmoch tak malo pouzivane Aikido. Hlavne som si pripomenul, cim boli stare Seagalovky legendarne. Lamanim koncatin na vsetky rôzne spôsoby. Ocenujem, ze v tomto filme Seagal este nebol neznicitelna masina, ale viacmenej obycajny polda a v zavere vyfasuje riadnu nakladacku od hlavneho zaporaka. Skoda, ze filmu podraza kolena tuctovy pribeh, ktory obsahuje dost vela hluchych miest. Urcitu stavu filmu mohol dodat hlavny zaporak. Henry Silva ho sice zahral dostatocne diabolsky, ale bohuzial ma prilis malo priestoru, aby sa poriadne predviedol. Vlastne sa mihne len na par minut. Namiesto toho, aby sme sledovali ako postupne kuje svoj diabolsky plan, musime utrpne sledovat ako Seagal patra po tom co sa vlastne deje a obcas natrafi na particku grazlikov, ktorym nakope zadky. Vysledkom je skôr priemerny akcniak so slusnymi akcnymi scenami. Ale ako prvotina, ktora predstavila novy typ akcneho hrdinu, to funguje dobre a oproti jeho novodobim akcniakom to je ultimativna pecka, ktoru si urcite este niekolkokrat pozriem. Sly alebo Arnie zacinali v horsich filmoch, ale zato to dotiahli ovela dalej. 6/10. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

vidim že na celý csfd je nějaká korporace proti stevenovi.jinak asi neumím vysvětlit proč tak vlažně hodnotíte jeho filmy.nepočítám samozřejmě jeho vepřo knedlo zelový výplody poslední doby.první a pro mě jeden z nejlepších seagalových filmů,zaplatil si ho sám a ukázal světu jak má vypadat neúplatný hrdina který láme ruce na potkání. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vy si myslíte, že ste nad zákonom. Ale nado mnou nie ste." Úplný začiatok ostrých seagaloviek. Je sranda, že Seagala mnohí pokladajú za akčnú hviezdu 80-tych rokov, lebo v skutočnosti debutoval až tesne pred ich koncom. Nico zároveň predstavuje Seagalove prvé, a riadne drsné stretnutie s režisérom Davisom, s ktorým neskôr spráskali kultový trhák Prepadnutie v Pacifiku. Nico je stará škola so siláckymi dialógmi a neopozeranými, surovými, intenzívnymi akčnými scénami. Vysoké hodnotenie 4* udeľujem predovšetkým za to, že vtedy to bolo pre Seagala po prvý raz a tak to podľa mňa treba symbolicky odlíšiť od jeho neskorších snímok, z nich mnohé sa ponášajú jedna na druhú ako (hnilé) vajce (hnilému) vajcu. Treba ale dodať, že 4* si to s prižmúrenými očami fakt zaslúži, pretože akčných scén je veľa a sú skutočne vynikajúce. Dokonca tu Seagal beží. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Steven Segal hrál v jisté době s chutí a rád, prý proto, že pomáhá dobru a trestá zlo. Nikdy se role, ve kterých hraje nespokojí s vyšetřováním nějaké pouliční loupeže či přepadení, ale jdou po něčem velkém! Inu velý akční herec vlastně ani o malou problematiku nestojí. "Víc než zákon" je název jako šitý na míru tomuhle více než chlapáckému herci. A po tomhle debutu už to rozjel konečně jeho tým naplno, protože film měl úspěch. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Seagal sa na filme podieľal aj ako spoluautor scenára a koproducent. (m.a.t.o.)
  • Steven Seagal (Nico Toscani) a Daniel Faraldo (Tony Salvano) sa v rámci prípravy zúčastnili niekoľkých policajných výjazdov. Faraldo neskôr prezradil, že Seagal desil zločincov viac, než chicagskí strážcovia zákona. (juditik)
  • V scéne súboja s mečmi si zahrali študenti Stevena Seagala. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama