Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeff (Seann William Scott) je velmi svérázný mladík. Je mu skoro 30 a je finančně závislý na své rodině. Snaží se vymlouvat na nejrůznější postižení – poruchu soustředění, Tourettův syndrom, problémy s rovnováhou. Dnes má Jeff smolný den. Zpacká pracovní pohovor, málem ho přejede auto a potopí jachtu svého nevlastního otce. Ale také potká Lynn, tu nejkrásnější dívku, jakou kdy viděl. Jenže Lynn je už zadaná… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

honajz 

všechny recenze uživatele

Sean William Scott je znám asi nejvíce ze své účasti v Prci, prci, prcičky, ale vytrvale zkouší svůj pravděpodobně komediální talent v dalších a dalších filmech.   Tentokrát ve snímku, v němž má takový strach postavit se na vlastní nohy, že si raději vymýšlí jedno postižení za druhým - chodí na léčení anonymních alkoholiků, tvrdí, že má poruchu soustředění atd. Když už konečně jde na pracovní pohovor, zvrtá jej tak, že je okamžitě vyhozen. Černá série pokračuje, znepřátelí si svého otce, a nakonec se dokonce zamiluje. Jenže celé je to kdovíproč natočeno zbytečně roztřesenou kamerou, snad kvůli zdání autenticity?, čímž odpadá jakákoliv filmovost a možnost dostat se filmu pod kůži a hlavní postavě fandit. Série skečů, kde hlavní postava má v něčem smůlu, už je sama o sobě časem nudná, není zde žádný vývoj postavy, a celé je to nakonec tak nějak o ničem. Na úvod DVD si můžeme vybrat české, nebo maďarské menu, pak se spustí protipirát a trailery na filmy Hustý myšlenky, Prodám šéfa, zn. spěchá, Sexy párty 2, a jako bonus se zde nachází trailer a fotogalerie. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

V oblasti mainstreamového proudu zábavy je film Můj život idiota osvěžujícím závanem a příjemným zpestřením. Především díky svému formátu výpovědi skupinové terapie. A odvaze zacházet do krajností absurdit života. Herecké výkony jsou ucházející a celkový dojem kazí pouze skutečnost, že i když se tvůrci dokázali posunout ze zmatené teenagerovské představy zábavy dále, ještě stále nedokázali uzavřít svůj transformační proces dospívání skutečnou vyzrálostí, která dokáže důmyslně zapůsobit na bránice diváků. Nicméně, filmová komedie zaujme svou svěžestí a neotřelostí, se kterou si dobírá nedostatečnou vyspělost dospělých mužů a jejich setrvávající pupeční provázanost s matkou. Hlavní postavou příběhu je Jeff Nichols (pozoruhodný Seann William Scott, jako malý Charlie Tahan) v neschopnosti psychického vyzrání a v panickém strachu z jakékoli formy zodpovědnosti, které se na obzoru objevují. Toto prodloužení bezstarostnosti dětství přináší poutavé konflikty a absurdity v konfrontaci s běžným životem jedinců. Hlavní ženskou postavou je Lynn (šarmantní Gretchen Mol) v nadšení z bezelstné upřímnosti i v bezradnosti nezodpovědnosti svého mladého milence. Z dalších rolí: přehnaně starostlivá Jeffova matka Cynthia (Deirdre O'Connell), Jeffův zklamaný nevlastní strýc Bert (Kevin Conway), v abstinenci držící se Jeffův kamarád Lenny (Jeff Garlin), Jeffův laskavý nevlastní otec Mike (Denis O'Hare), rozezlený kapitán rybářské lodi Al (Stephen Adly Guirgis), rozladěná ředitelka školy Shelby (Tonye Patano), či Lynnín seriózní přítel Terry (Ian Buchanan). Formát filmu dodává výsledku osobitý styl a další rozměr, kdy skupinová terapie se pevně zakotvila v nedílnou součást prosperity konzumní společnosti. Zábava funguje, ale většinový divák, i přes zjevný pop-kulturní obsah, s nevázaným provokováním spokojen nebude. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrá komédia o živote jedného povaľača. Našlo sa tu pár bláznivých situácií, ktoré ma pobavili, avšak je tu vidieť, že hlavne ku koncu už filmu trochu dochádza dych a začína byť nudný. Rozhodne sa filmu ale nedá uprieť akási zvláštne tragikomická atmosféra, ktorá ma aspoň na pár okamihov dokázala pohltiť. Zaujímavý je Seann William Scott. Jeho herecký výkon je veľmi presvedčivý. Tento film ma veľmi prekvapil, je to trochu "béčko", ale vidieť Seanna v takejto úlohe ma dostalo. Ale atmosféra, ktorú ten film má je výborná. Všetky situácie sú zaujímavo vykonštruované. A tiež to nie je taká komerčná "Amerika", aspoň nie toľko ako u iných. Rozhodne to nieje nič prevratné a tak sa ani neviem rozhodnúť, či snímku odporučiť, alebo ju pochovať v kope priemernosti. ()

Fulham 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím říct že je to zajímavý film. Ikdyž podle mě by u tohoto filmu napsána komedie být nemusela, ale to není vůbec podstatné... ale strýček Popcorn pobavil... Po skončení filmu jsem se rozhodoval jaké dám hodnocení a jak jsem si to všechno tak zrekapituloval, tak jsem si říkal že dám tak 3*. Jenže pak jsem si uvědomil, že tento film je něčím zvláštní. Prostě jsem si v jednu chvíli říkal že ho vypnu je to nuda, ale na druhou stranu to mělo neco do sebe a prostě to nešlo vypnout... pořád jsem čekal jak to dopadne... nakonec jsem uvážil, že film si ty 4* u mě zaslouží. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Ničím nezajímavý film, který nezachrání ani slušně, i když nikterak výjimečně, hrající S. W. Scott. Docela banální zápletka o ovlivnění života mladého muže mladou slečnou, která má také svoje problémy... ale aspoň se na ně nevymlouvá. Docela mě štvou filmy, které se snaží vyvolat divákovy emoce kvůli hlavní postavě retardovaného člověka, který je okolí na obtíž, a protože on za svoji retardaci nemůže, je třeba ji litovat. Navíc když někdo takový skutečně žije, je příběh o to uvěřitelnější, že... vlezdoprdelkovatost... Celý příběh ale končí trochu jinak než ve filmu Václav (http://www.csfd.cz/film/230528-vaclav), a to je dobře, protože jeho jsem chtěl skoro vraždit, zatímco Jeffovi jsem na konci fandil. Filmařsky je ale Můj život idiota více než průměrný - komedie to moc nebyla a drama taky ne. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama