Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (620)

Morien 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Fakulta od Roberta Rodrigueze jedna postava říká: "Já jsem se na tu čtyřku fakt nadřel. Byla to moje čtyřka." Kdyby se filmy známkovaly jako ve škole, bylo by to něco jako případ tohoto filmu. Většina parodií je sice očekávaná a některé jsou i trochu (dost) hloupoučké, ale když si vzpomenu na své rage komentáře k filmům, ze kterých je si zde utahováno, tak se intelektuálně propadám někam na základní školu a mám velmi bazální radost z toho, že jak se v těch hloupých vtipech zrcadlí hloupost originálů, viz třeba moje arch nemesis Černá labuť, bože, jak já nenávidím ten film, chi chi. Abych to shrnula, dívala jsem se ve čtyři v noci noci u vyšívání Brada Pitta ve smokingu a chichotala jsem se dostatečně na to, aby film výtečně splnil svůj účel. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to moja chyba. Asi som nemal domov priviesť smrteľne nebezpečné divoké zviera.“ Ako minule, ani teraz nejde o príbeh, dej, postavy a ani logiku. Ide o čo najbrutálnejšie sparodovanie slávnych filmov, ideálne filmov z posledných mesiacov, aby ešte divákovi nevyšumeli z hlavy (takže bude "zaujímavé" pozerať takýto "aktuálny" film dajme tomu v roku 2030). Niektoré vtipy sú vtipné (Matt Damon, poník, hispánska slúžka) a to dokonca aj tie hrubozrnné, ale čím menej vulgárni a nechutní tvorcovia sú, o to je to vtipnejšie (pomerne inteligentný vtip a zároveň super nápad, ako ušetriť: namiesto scény, v ktorej hrdinky idú autom lesnou cestou, je záber na hračkárske autíčko). ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se místy opravdu královsky. Například párty vysavačů bazénů je snad největší úlet co jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Charlie Sheen trošku slabší, celkově to zpočátku celé na mě působilo jako obrovská trapárna, ale k mému údivu se z toho časem vyrýsovala hodně výživná blbina, u které se smích zadržet prostě nedá. 50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Panenko na nebi, celou dobu jsem se modlil (ač jsem nevěřící), aby už raději nikdy nevzniklo další pokračování mé zpočátku oblíbené série, ale bohužel si na ní Zucker vzpomněl, napsal další scénář a tak dal šanci vzniknout dalšímu paskvilu mezi parodiemi. Už ve chvíli kdy jsem zjistil, že tam nebude hrát Anna Faris (údajně nemohla kvůli těhotenství), jsem to pohřbil hned od začátku, ale pak jsem tomu přece jenom dal šanci. Bohužel ani ztroskotanec Sheen to nezachránil, protože on se tu chlapec taky moc neohřál. Natočil s Lindsay jednu scénu a pak je beztak odvezli oba do léčebny. Proto musela naklusat na scénu pitomoučká Ashley Tisdale, která se sice snažila, ale zpívání jí jde o hodně líp (no možná ještě masturbace s květináčem). Co se týká parodování filmů, tak kromě (Mama) jsem nic z toho neviděl, takže jsem nejspíš nebyl pořádně v obraze, ale o Paranormal Activity a The Cabin in the Woods jsem toho slyšel dost (mám je sice doma, ale jaksi ještě nebyla chuť). Občas se tu sice objeví nějaká ta humorná situace či hláška (kupříkladu vysvětlování dětem co je to vibrátor či jakým koncem se cucá zmrzlina), ale jinak pořádně pobavil jen Snoop Dogg a jeho přání šampónu na péra. Pokud si teda nebudeme bavit o lesbických hrátkách Jody a Kendry). Takže s hláškou „Pořád hází hovnama“ dejme od tohoto dílu ruce pryč. Opravdu pěkně slabá podívaná. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Po dvou nepříliš podařených kouskách v podobě 3 a 4 dílu přichází Scary Movie 5, které světe div se, není tak příšerné! Některé scény mi přišli vážně vtipné a dokonce jsem se sem tam i smál a nebyl to ironický úsměv. Asi nějvíc mě pobavila parodie na Zrození planety opic. Pár fajn nápadů, scéna se Snoop Doggem a Cabin in the woods, chytrý Ceasar, to bylo fajn. Ale víc jak dvě hvězdičky si to rozhodně nezaslouží! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Film nebol premietaný pred kritikmi. (ShortyIC)
  • Piaty diel Scary Movie prichádza po siedmich rokoch od uvedenia poslednej časti, čo je najdlhšia prestávka medzi jednotlivými pokračovaniami tejto série. (S3MIR)
  • Věta, která probouzí zlo, "Gort klaatu barada nikto" je věta z filmu Den, kdy se zastavila Země (1951), která má zastavit mimozemského robota Gorta od zničení Země. (Thommy91)

Reklama

Reklama