Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 2
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (78)

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Po první sérii chápu, proč se to srovnává s Death Note - a mě osobně to i přes mechy vychází z toho srovnání líp. Po druhé sérii je to určitě lepší než dn, zvlášť konec. A to i přes to, že pro dějové zvraty to občas obětuje přehlednost, logičnost i konzistenci některých postav. Stačí prostě obsadit Noria Wakamota do role, která se v seriálu objeví víc než jednou, a je vymalováno. ()

Marw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím obě řady. Asi jedno z nejlepší anime(řekl bych i seriál), které, jsem kdy viděl. Příběh velmi kvalitní, postavy vynikající, dabing charakterů na nejlepší úrovni, hlavně ústřední dvojka: Jun Fukuyama a Takahiro Sakurai. Velmi kvalitní konec. Stylizace pěkná. Rychlé tempo a přísun informací = náročné na pozornost. Hodně zvratů v ději = nevíte co bude(stane) za půl hodinky. Ohromné množství vedlejších postav cca 20-30 lidí. Viděno dvakrát rozestup dva měsíce. Doporučuji všemi deseti, ale ne jako oddychovou činnost, a není to pro děti, ale na první pohled to může vypadat(ano myslím MECHA souboje a školní prostředí). ()

Reklama

Fordzy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s druhou sérií nejlepší Anime, které jsem v životě viděl. Dokonalé ve všech ohledech a s nejlepším koncem jaký jsem kdy viděl. 50 dílů plné totálního orgasmu zhlédnuty prakticky nonstop bez možnosti vydechnutí. Má to spousty prvků, které miluji: Rytíři, Meče, Prvky z legendy o králi Artušovi, Alternativní historie, Příběh o pomstě, Mecha, Válka, Šlechta, Politické intriky, Vztah otce a syna, nádhernou kresbu od skupiny CLAMP. Viděno 3x. Doporučuji naprosto všem. 110% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož nejsem filmový ani seriálový kritik, tak se nebudu snažit filozofovat nad komplikovaným dějem a zápletkou, která má mezery, nebudu vychvalovat skvěle vykreslené charaktery postav, nebudu básnit o krásných CLAMPovských kresbách(hlavně ani nevím, co to znamená :o), která dělá z hlavních hrdinů ty nejkrásnější lidi na světě a nutí, aby si je všichni zamilovali a nebudu obdivovat propletenost fantasy, mecha-válčení a romantiky. Jediné co udělám je, že zde vyznám lásku Lelouchovi, C.C., Suzakymu, Karin a prostě všem ostatním :o) Zapříčili, že jsem na nich závislá! ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Code Geass sice není tak chytrý jako DN, ale snaží se to dohnat tím, že dodá větší hloubku jednotlivým vztahům mezi hl. postavami i když to už bylo všechno nakonec tak trochu překombinované. Pár postav jsem si oblíbil (C.C, Lelouch), pár jsem jich nenáviděl (Suzaku...). Samotné boje byly strašně nepřehledné, hudba geniální, animace takový průměr, kresba může sednout, ale nemusí (mě osobně nevadila). No... Nedívalo se na to špatně, ale rozhodně to není nejlepší anime všech dob. 7/10 ()

Galerie (985)

Zajímavosti (7)

  • Lelouch měl původně mít bílé vlasy. (fallanga)
  • Slovo Geass pochází z Irska a znamená "dohoda". (fallanga)
  • Pozice šachové partie, ke které v prvním díle Lelouch přisedá, je převzata ze zápasu E. Nikolič - R. Fischer (1968). Ve skutečnosti zahrál Fischer také králem, ale bílý se okamžitě vzdal. (Naslund)

Reklama

Reklama