Reklama

Reklama

Uherská šlechtična Erzebet Bathory je bohatá, obdivovaná… a obávaná. Její krása je údajně draze vykoupena krví nesčetných nevinných obětí, v níž se koupe, aby si uchovala svěžest mládí! Kam až je ochotna zajít pro lásku a kde leží hranice mezi pravdou a mýtem? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pri neznalosti dejín by ma príbeh celkom zaujal a preto som ani nedal nízke hodnotenie. Hlavne je to lepšie natočené ako Jakubiskova verzia. Ale pri znalosti nepopierateľných faktov je podivné, akú kontroverznú frašku si pani režisérka, scenáristka a herečka v jednom zvolila. V podstate z Eržíbet urobil poctivú katolíčku, trochu aj feministku, ktorá len sem tam niekomu podrezala žilky alebo si len tak zarezala do prsníka a strčila tam vlasy svojho milovaného, ale inak celkom pohoďáčka. Všetko navyše je len komplot. Pritom o čo viac by sa preslávila, keby z hodnovernej historky urobila hororový biják. Nič z toho sa nestalo a pritom tak skvelé obsadenie to má. Najmä môj obľúbenec Brühl tu miestami vystupoval ako by to bol herec brigádnik. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Celkově je to nějaké nemastné neslané, idiotsky se tu vražedné běsnění lokalizuje pouze do Čachtic a okolí (přičemž ve skutečnosti právě zde Báthoryová až tak často nepobývala, když jen na Slovensku vlastnila další čtyři výstavnější hrady a valná většina jejích obětí byla zabita na jejích maďarských a rakouských sídlech Sárvár, Keresztúr - dnes Deutsch Kreutz a Léka, nynější Lockenhaus) ale na druhou stranu se Julie Delpy docela podobá hraběnčiným dobovým portrétům a Nádasdy požírající jabko při rozhovoru s panovníkem je celkem zábavný. Vzato kolem a kolem, žádná velká sláva, ale pořád je to lepší než Jakubiskova srdceryvná pohádka o zrazené dobrodějce a jejích bylinkových koupelích. ()

Reklama

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Premna osobne vo výsledku podstatne lepšie než Jakubiskove spracovanie ale zároveň s dosť zbytočným Love Story motívom,ktorý umna mierne kazí výsledný dojem.Inak ale realistické spracovanie s nádhernými lokáciami(ten Čachtický hrad vyzerá ako by tomu skutočnému v stredoveku z oka vypadol),obstojnými hereckými výkonmi(Delpy podstatne lepšia než Friel)a vlastne je vydieť že aj keď tvorcovia spracovali pre nich neznámu historiu,dali si naozaj záležať.Veď v origináli sa spomínajú napríklad miesta ako Beckov alebo Nováky,takže už aj na tomto príklade je vydieť že tvorcovia sa naozaj snažili! ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

A vraj Jakubiskova verzia je zlá ............. Úvod, Erzebetine detstvo a manželstvo nepochopiteľne narýchlo odbité, zato nudnému vzťahu (vačšinou na diaľku) s Turzom je venovaná celá polovica filmu. No a tá druhá je pre zmenu venovaná vraždám, ale že by to bolo zábavnejšie sa nedá povedať.............. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Nelze nesrovnat s Bathory JJ a pak popřemýšlet která verze je podařenější. Pro mě osobně je to Bathory a to pro jistou odvahu být nekomfortní. Čachtická paní je komorní drama, postavené jen na hercích a pár kulisách. Scénář je odveden tak na půli cesty. Problém je zde ve strašlivé okleštěnosti děje v délce ani né 100minut. Vše je zde zbrklé, nedotažené a pořádně se divák o Erzebet Bathory a době ve které žila nic nedozví. Jak jsem již zmínil, jedná se o herecký film a obsazení znělo slibně. Bohužel nikdo zde doopravdy nezazářil, ale nikdo zde opravdu nekazí dojem-výkony protagonistů jsou solidně odvedenou prací (jako komoda v Ikey). Celkově je Čachtická paní solidním, průměrným historickým snímkem, jenž dokáže na televnizní obrazovce diváka zabavit a moc nenudit, rozhodně jej však ničím neohromí, či na něj v paměti po čase nezbyde nějaká významnější vzpomínka, či myšlenka. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Aj napriek tomu, že hrad Čachtice sa nachádza na Slovensku a samotná téma je našincom blízka, sa v tejto francúzsko - nemeckej verzii neobjaví a to ani len v menšej roli herec slovenského pôvodu. (Kristine1)
  • Julie Delpy Čachtickou paní nejen režírovala a zahrála si hlavní roli, ale napsala k filmu i hudbu. (Petulka88)

Reklama

Reklama