Reklama

Reklama

Spirit je příběhem zavražděného policisty Dennyho Colta (Gabriel Macht), který se za záhadných okolností vrací na svět jako maskovaný bojovník se zločinem, známý pod pseudonymem Spirit. Ve snaze zbavit Central City zločinu se pouští do boje s těmi nejhoršími kriminálními živly a nezastaví se před ničím, dokud nedojde spravedlnosti ten nejobávanější a nejšílenější z nich – Octopus (Samuel L. Jackson). Spiritovy osudy jsou ale úzce propleteny i s celou řadou půvabných žen, ať už jde o Octopusovu pobočnici Silken Floss (Scarlett Johansson), svůdnou zlodějku Sand Saref (Eva Mendes) či třeba šílenou tanečnici a vrhačku nožů Plaster of Paris (Paz Vega). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (554)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hodnocení do 50% tomu naprosto odpovídá. Některé pasáže (speciálně začátek) mě neskutečně iritovaly, to dokonce tak, že jsem měl sto chutí film vypnout. Nicméně (možná i proto, že neznám komiksovou předlohu) jinak mě film v pozdějších částech už tolik nenudil a občas i trochu bavil. Nicméně podruhé na to koukat nebudu a ty tři hvězdy jsou ještě dosti slabé... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Frank Miller .. Vrchol povrchnosti a impotence. O comicsu Spirit jsem věděl hovno, a díky comicsové adaptaci od Millera vím stejné ba větší hovno než před tím. Žádná výrazná myšlenka nebo pamětihodná scéna - jen kurevsky hustá nuda a spousta wtf momentů. Ani ty kočičky, které má Miller rád nezlepšují dojem - jsou jen fajn (pokud jde o dvounohé) ovšem kapu nesnášenlivostí (pokud jde o čtyřnohé..). Sračka! ___ Čekejte na WATCHMEN, to je jiná škola!!;-)) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kýble nudy prošpikované vymakanou vizuální stránkou Sin City. Zatímco Sin City v sobě ukrývá silné příběhy, Spirit po většinu času solidně nudí (jednoznačně prim hrají v tomto případě nesmyslné dialogy a monology). Hlavní hrdina je nejmíň charismatický suprhridna co si vzpomínám. Záporák je sice bestiálně dokonale zábavný (S.L. Jackson - takže se není čemu divit), ale tento film není šance zachránit. Slabší komiks v mých očích představuje už pouze Ghost Rider. Nevím jestli je dílem náhody že v obou těchto filmech hrála Eva Mendes. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No Miller by se fakt srat do rezie nemel, ale zase tak priserny, aby mel film jen 47%, to nebylo. Ono je tu sice v podstate skoro vsechno spatne, ale ve vysledku to je aspon vcelku zabavny, i kdyz nektery ty infantilni vtipky si mohli odpustit. Problem je, ze tu mame Sin City. Ona ta vizualni stranka neni spatna, jen to pusobi dojmem, ze Miller vykrad Sin City, ale neumel s tim pracovat, takze tak nak beze smyslu je film jednou cernobilej, jindy sedivej, modrej nebo hnedej a do toho je sem tam nekdo barevne, takze to ve vysledku dost srazi coolovost. Jinak pribeh filmu je teda extra jednoduchej, ale to by se jeste dalo, kdyby tu byla aspon naka paradni akce, coz bohuzel neni, sem tam sice nekdo vystreli nebo nekam skoci, pripadne se s nekym porve, ale vetsinu casu se jen hlavni hrdina mota po ulicich a po strechach a vede dlouhy monology o tom, jak je mesto jeho matka. Navic film ani neni napinavej a atmosferu to nevidelo ani z dalky. Ale abych zase nekrivdil, par scen se precejen povedlo. Co se tyce hudby, ta neni spatna, jen sem ji uz slysel vsude mozne a v lepsim. No a herci. Macht je fakt desny hovadko, ani se nedivim, ze jeho jmeno neni mezi hlavnima na plakatech, kam radsi napsali Johansson a Mendes, ktery sice nic moc nehrajou, ale je na ne peknej pohled a obzvlast Mendes ma jednu moc fajn sexy scenu. Jackson sice hraje silence solidne a nejaky to charisma pobral, ale ty jeho oblecky a make-up vypadajici jak slzy je fakt silenej, pripomina nejakou starou kurvu. Ale jako celek film ani moc nenudi, ze zacatku to je sice opruz, ale pak se to jakz takz rozjede a je to docela zabava. ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Will Eisner se otáčí v hrobě a já kroutím hlavou nad tím, jak může někdo svěřit lamě jako je Miller desítky milionů na film, který nemohl dávat smysl ani na papíře, natož, aby z něj něco vypadlo na plátně. Ve výsledku střídá jedna psychedelická sekvence druhou, divák vůbec nechápe, o čem to je a jen si přeje, aby byl konec dřív, než mu z všudypřítomné nemohoucnosti exploduje mozek. Miller umí nechat hezky nasvítit scénu, občas vykouzlí i zajímavý záběr, ale naprosto neví, jak se vypráví příběh a práce s herci je pro něj španělská vesnice. Přehrávajícímu Jacksonovi to ale muselo být jedno, protože je na hraní v hovadinách zvyklý a katastrofální Gabriel Macht se v nejhorším může vrátit do telenovel či romantických komedií. Náznak sequelu beru jako špatný vtip a doufám, že se mi podaří do pár hodin dostat z hlavy scénu, v níž si Eva Mendes kopíruje prdel. WTF? ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Herečka Eva Mendes neuměla v době natáčení plavat, a tak se podvodní scény natáčely na souši. (Dr Lizal)
  • Malé cameo si ve filmu zahrál i režisér Frank Miller, a to policistu Liebowitze. (Barrymore)
  • Brad Bird už někdy v osmdesátých letech uvažoval o zfilmování Spirita. (Karlos80)

Související novinky

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

15.02.2009

Všechno se točí kolem Woodyho Allena. No... možná ne tak docela, ale my už jsme si s ním dnešní nálož novinek nějak poslepovali ;-). Takže především je tu Woodyho nový film, který asi nebude tak… (více)

Millerova další komiksová vykopávka

Millerova další komiksová vykopávka

22.12.2008

Byl velkou inspirací pro George Lucase. Jeho první dobrodružství si čtenáři přečetli v roce 1928 v pulpovém magazínu Amazing Stories. Pak se proslavil v dlouholetém komiksovém stripu, později se stal… (více)

Když se nedaří, je dobré začít znova

Když se nedaří, je dobré začít znova

07.08.2008

Věděl to Christopher Nolan a rozhodl se natočit Batmana od začátku. Věděl to i Louis Leterrier a dal novou šanci Hulkovi. A evidentně to ví i Frank Miller a Jason Statham. Na comicsovku Daredevil si… (více)

Reklama

Reklama