Reklama

Reklama

Spirit je příběhem zavražděného policisty Dennyho Colta (Gabriel Macht), který se za záhadných okolností vrací na svět jako maskovaný bojovník se zločinem, známý pod pseudonymem Spirit. Ve snaze zbavit Central City zločinu se pouští do boje s těmi nejhoršími kriminálními živly a nezastaví se před ničím, dokud nedojde spravedlnosti ten nejobávanější a nejšílenější z nich – Octopus (Samuel L. Jackson). Spiritovy osudy jsou ale úzce propleteny i s celou řadou půvabných žen, ať už jde o Octopusovu pobočnici Silken Floss (Scarlett Johansson), svůdnou zlodějku Sand Saref (Eva Mendes) či třeba šílenou tanečnici a vrhačku nožů Plaster of Paris (Paz Vega). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (554)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No Miller by se fakt srat do rezie nemel, ale zase tak priserny, aby mel film jen 47%, to nebylo. Ono je tu sice v podstate skoro vsechno spatne, ale ve vysledku to je aspon vcelku zabavny, i kdyz nektery ty infantilni vtipky si mohli odpustit. Problem je, ze tu mame Sin City. Ona ta vizualni stranka neni spatna, jen to pusobi dojmem, ze Miller vykrad Sin City, ale neumel s tim pracovat, takze tak nak beze smyslu je film jednou cernobilej, jindy sedivej, modrej nebo hnedej a do toho je sem tam nekdo barevne, takze to ve vysledku dost srazi coolovost. Jinak pribeh filmu je teda extra jednoduchej, ale to by se jeste dalo, kdyby tu byla aspon naka paradni akce, coz bohuzel neni, sem tam sice nekdo vystreli nebo nekam skoci, pripadne se s nekym porve, ale vetsinu casu se jen hlavni hrdina mota po ulicich a po strechach a vede dlouhy monology o tom, jak je mesto jeho matka. Navic film ani neni napinavej a atmosferu to nevidelo ani z dalky. Ale abych zase nekrivdil, par scen se precejen povedlo. Co se tyce hudby, ta neni spatna, jen sem ji uz slysel vsude mozne a v lepsim. No a herci. Macht je fakt desny hovadko, ani se nedivim, ze jeho jmeno neni mezi hlavnima na plakatech, kam radsi napsali Johansson a Mendes, ktery sice nic moc nehrajou, ale je na ne peknej pohled a obzvlast Mendes ma jednu moc fajn sexy scenu. Jackson sice hraje silence solidne a nejaky to charisma pobral, ale ty jeho oblecky a make-up vypadajici jak slzy je fakt silenej, pripomina nejakou starou kurvu. Ale jako celek film ani moc nenudi, ze zacatku to je sice opruz, ale pak se to jakz takz rozjede a je to docela zabava. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Hýbe se to líp než Sin City, respektive využívá to lépe zákonitostí comicsového média a jeho převoditelnost do filmu. Evidentně to má být taky nějaká persifláž klasických comicsů z 30.-50. let a zároveň sebeironie Millera vůči sobě samému coby "autorovi kultovního Sin City". Jenomže, když neznáme ani Spiritovu původní mytologii, a když film nenabízí srozumitelný příběh, a všechny "vtipy" jsou zbytečně roztahané, tak to čiročirým způsobem nudí. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Spirit mě šíleně zklamal, Sin city miluju a tak jsem se těšil na nářez, a vypadalo to parádně. Ale bohužel něčím mě to zklamalo a nedokážu zpecifikovat čím. Herci byly dobří, hudba se mi líbila, scénář klasickej, stylizace super. tak proč nemůžu dát víc jak 3*? Pro mě je to jen jeden velký otázaník. ()

IQ Tiqe odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná kravina. Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Eva Mendes – čekal jsem jistou úroveň, ale po 20 minutách jsem to vzdal. Jako bych viděl snahu o filmové ztvárnění nějakého hodně stupidího komiksu. Ocenit se dá leda tak forma. A pokud bych měl hodnotit „komediální složku“, tak ta je svým primitivismem ještě za Scary Movie. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Citované z listu nájdeného v smetnom koši pred domom Franka Millera - "Vážený pán Miller. Po tom, čo ste sa pričinili o vznik prinajmenšom pozoruhodného Sin City, som váš prvý sólový projekt očakával s istou dávkou entuziazmu. O komiksovom Spiritovi som pred tým nevedel nič ale po zhliadnutí filmu mám pocit, že o ňom ani nič viac vedieť nechcem. Nepochybujem, že môže byť ďaleko zaujímavejší ako ste ho vylíčili tu, prekvapilo ma však, až aký nevydarený je tento váš film. Je mi jasné, že ste sa zrejme pokúšali o odľahčenú paródiu, ale buď nemám zmysel pre humor alebo mi len proste nesedia rádobyvtipné scény evokujúce parodické "skvosty" s koncovkou "movie". Najviac ma však na Spiritovi irituje, ako ambiciózne sa tvári, štylizovaný vizuál a množstvo známych tvári však ešte kvalitný zážitok nerobia. Aj to hlavný hrdina pôsobí znudeným dojmom a jediný, kto si natáčanie zrejme užíval, je Samuel L. Jackson, ktorý charizmou a zámerným prehrávaním aspoň čiastočne vylepšuje dojem z inak príšerne napísaného záporáka. K deju sa radšej nebudem vyjadrovať, nemám skúsenosti s profesionálnym písaním, ale ste si stopercentne istý, že práve vy ich máte? Neberte to tak, že si z vás uťahujem, som však skrátka smutný akým spôsobom ste zahodili svoju dosť možno životnú šancu. PS: Ak vám náhodou ešte niekedy dovolia sadnúť si na režisérsku stoličku, majte trocha sebareflexie a pre istotu odmietnite. Mám totiž predtuchu že v komiksovom svete sa uplatníte ďaleko lepšie a ak majú váše daľšie filmy vyzerať takto, diváci to zvládnu určite aj bez vás. " ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Film se natáčel kompletně před zeleným pozadím. (Dr Lizal)
  • Herečka Eva Mendes neuměla v době natáčení plavat, a tak se podvodní scény natáčely na souši. (Dr Lizal)
  • Postavu detektiva Dennyho Colta alias Spirita (Gabriel Macht) vymyslel americký kreslíř Will Eisner. První komiks se Spiritem vyšel v roce 1940 pod nakladatelstvím DC comics. (ČSFD)

Související novinky

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

15.02.2009

Všechno se točí kolem Woodyho Allena. No... možná ne tak docela, ale my už jsme si s ním dnešní nálož novinek nějak poslepovali ;-). Takže především je tu Woodyho nový film, který asi nebude tak… (více)

Millerova další komiksová vykopávka

Millerova další komiksová vykopávka

22.12.2008

Byl velkou inspirací pro George Lucase. Jeho první dobrodružství si čtenáři přečetli v roce 1928 v pulpovém magazínu Amazing Stories. Pak se proslavil v dlouholetém komiksovém stripu, později se stal… (více)

Když se nedaří, je dobré začít znova

Když se nedaří, je dobré začít znova

07.08.2008

Věděl to Christopher Nolan a rozhodl se natočit Batmana od začátku. Věděl to i Louis Leterrier a dal novou šanci Hulkovi. A evidentně to ví i Frank Miller a Jason Statham. Na comicsovku Daredevil si… (více)

Reklama

Reklama