Reklama

Reklama

Arthur a Maltazardova pomsta

  • Francie Arthur et la vengeance de Maltazard (více)
Trailer 2

Po úspěšném filmu Arthur a Minimojové přichází Luc Besson s pokračováním příběhu o malém hrdinovi… Arthur je natěšený, protože dnes večer se naposledy může vrátit do říše Minimojů a setkat se tak s princeznou Selénií. Minimojové na jeho počest chystají obrovskou hostinu a princezna se chystá obléknout do šatů z růžových okvětních plátků. Arthur ale nečekaně najde zrnko rýže, kde je napsáno SOS. Není pochyb o tom, že princezna Selénia je v nebezpečí! Arthur se dvakrát nerozmýšlí a vydává se ji zachránit. Až na místě ale zjistí, že Minimojové ho o pomoc nevolali. Kdo na mladého hrdinu nastražil tuto léčku? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

Koryntos

všechny recenze uživatele

Zatím jsem sice viděla jen začátek tohoto filmu, ale ten mě přinutil sehnat si díl první, takže snad se mi podaří tenhle díl v blízké době dokoukat. První co mě napadlo, že toto fantasy, co se lidského světa týká svojí barevností a podobným retro stylem připomíná seriál Řekni kdo tě zabil, nemůžu si pomoct i když tady mě děsila nesympatičnost všech postav. Za to mě na první pohled zaujal svět skřítků, vždycky mě zajímalo co se děje v trávě, když jsem si jako malá mohla představovat, co to hemžení malých potvůrek v trávě asi znamená a hrozně mě tu zaujalo, jak letěli na berušce. Kdyby mi bylo kolem 10 let, asi bych také seděla s hubánkem otevřeným dokořán, ale i ta malá znalost zeměpisu, postačila k tomu, aby to na mě společně působilo hrozně rušivě. Nechápala jsem, proč jim úplně běžně po zahradě kdesi v Émerice, běhá parta dvoumetrových negříků v bederních rouškách, úplně bez povšimnutí a učí malého všeználka, jak splynout s přírodou, to jsem nedokázala překousnout. Nechápala jsem proč Minimojové přesídlili z Afriky do Émeriky, když je stejně nikdo nevidí, proč radši nesituovali celý příběh do Afriky kam by jel Athur navštívit svého dědečka a babičku, prostě pro mě jako odrostlejšího chovance (teda uživatele) těchto stránek, to bylo těžce uvěřitelné. Otci a máti malého Arthura, bych povinně zalepila pusu náplastí, to byla hrůza jaké perly z nich padali. ()

Herráček odpad!

všechny recenze uživatele

Ehm... Cože..? Tohle byl snad jen nějakej neuvěřitelně dlouhej prequel, ne..? Vždyť se tam nestalo absolutně nic, co by stálo za zmínku... (Dobře, možná neony pod beruškou...) Za hodinu a půl jsme se vlastně dozvěděli, jak se Maltazard vrátil... A víc..? Není to málo? A navíc ten konec, kterej prostě naznačuje, že další část seriálu se odehraje zítra večer... Hej... to je moc... ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vcelku vysoký ohlas Bessonového prvního animáku dal podnět ke vzniku volného pokračování, které se drží stejného schématu a atmosféře. Je to ale na škodu, protože se tu neobjevuje nic nového. Maltazard zase vyhrožuje, Mimojové jsou v ohrožení a tak se Arthur opět vydá jim na pomoc. A dobrodružství může začít. Kvalita snímku je stejná. Animace je zdařilá a kombinace animovaných sekvencí s těma hranýma funguje dobře. Luc Besson se tentokrát rozhodl pro otevřený konec, což je jediná změna, která předznamenává další pokračování. A snad slibuje něco nového. Maltazar vstoupil do světa lidí, takže to předpovídá nové možnosti. Inu, necháme se překvapit. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Upřímně, celé se to vyvíjelo na tři hvězdičky, ale ten závěr-nezávěr to úplně zabil. V podstatě to má děj, který vede odnikud nikam a ač všechny hlavní i vedlejší postavy znáte, chápete jejich chování, tak nepochopíte důvod vzniku tohoto snímku. Tedy spíše jeho rozdělení na dvě části. Až moc to totiž zavání ždímáním peněz z něčeho, co šlo naservírovat jedním chodem. 50% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný průser. On už první Arthur byl dost na hraně, stále se ale ještě v rámci možností jednalo o relativně zábavný (byť čas od času poněkud haluzoidní a halucinogení) skoro animák. Maltazardova pomsta je ale plná dějového vzduchoprázna, jehož podstata se dá shrnout do pěti minut (což se na konci skutečně stane). V animovaném světe si užíjete tak třetinu filmu (v níž Arthur povětšinou léta na berušce a pak chvíli rotuje krysa ve ventilátoru), většinu děje tvoří jen nesmyslné eskapády Arthurových rodičů (kteří nabourají berana) a zmalovaných černochů pobíhajících po baráku. Jediným světlým momentem je Maltazardův výstup (mimochodem také jediný světlý moment českého dabingu), který ale vyvrcholí TAK STRAŠNĚ NEHORÁZNÝM WTF, že se v sále smáli dokonce i 7 letí diváci. A to už je co říct. Podtrženo, sečteno, Arthur a Maltazardova pomsta je jedno velké filmové OMG WTF dělané na drogách, které nemá v červených číslech vůbec co dělat... ()

Galerie (85)

Reklama

Reklama