Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 2

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (443)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Clive Owen je dobrej...on mně ve filmu v jednu chvíli přišel jak kost a kůže a podruhý jsem přemejšlel, kolik kilo po jedné scéně přibral. Kila lítali a když jsem nakouknou na jeho profil na čsfd, tak jsem se o to víc divil, že ještě nosí brejle a vypadá tam jako hroznej slušňák. Tady zrovna slušně nevypadá, on tady dokonce i vcelku obstojně bouří. International je suprovej thriller, takovej ten typicky politickej, kdy si někdo mastí kapsy miliardama a příjde člověk, kterej jim přetrhne strunu a začne dělat problémy. Ze začátku se tváří, že to je jen neposedné zrnko, ale postupem zruší celou bankovní síť. Hezký, na jednoho člověka, to se musí nechat. Každopádně u mě je těžký udržet pozornost u politickýho thrilleru, jenže tady to šlo, a naprosto v pohodě. Clive Owen totiž řádí jak černá ruka a akce je tu tolik, že jsem kolikrát málem spadnul z křesla. Líbilo se mně to, překvapilo to. A i když to je o takovým míň zajímavým tématu, co se týče politiky, pořád mě to dokáže bavit. To je možná důvod, proč film nemá zase tak velké hodnocení. Ono kdyby šlo o jaderné zbraně, pumy a atomovky, taky se na to kouká jinak. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Úúúúúúú, tí bankári sú ale ZLÍ!!! :-) OMFG! Niečo tak zle napísaného a v konečnom dôsledku stupídneho sa len tak nevidí. Vážne, toto by lepšie zvládli aj Besson s Kamenom. Niežeby mali rôzni Bournovia a Huntovia zložitejšie zápletky - ide ale o to, AKO to podáte. Scenárista tohto filmu považuje diváka za hlupáka a tak mu všetko servíruje priamočiaro, priam prostoducho, a neštíti sa ani tých najzákladnejších scenáristických "podrazov" (základné pravidlo "nie sú prípustné náhody, ktoré hrdinovi výrazne pomôžu, len tie, ktoré mu život skomplikujú" je porušené hneď niekoľkokrát). Clive Owen prejde celým filmom s jedným výrazom tváre bez záchvevu emócií, Naomi Watts iba sem-tam pohodí blond hrivou... a to je všetko. Tak za čo vlastne 2*? Za jednu parádnu prestrelku. A toho sme sa dočkali od tvorcu geniálneho Parfému! ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Clive Owen má chudák prostě smůlu a tu svoji "bondovskou stránku" nám v dobrým filmu asi jen tak nepředvede. Tady je z něj totiž agent Interpolu, kterej se nejdřív aspoň hodinu ptá a až potom střílí. A to vážně není dobře, zvlášť když Tom Tykwer si vzal zrovna asi režijní dovolenou a natočil jenom uspávací dvouhodinovou nudu, ze který mi utkvěla v hlavě jenom dost dobrá přestřelka v muzeu. To je ale bohužel to je jediný a taky jediná akční scéna filmu. Clive Owen to svým charizmatem sám neutáhne zvláště, když ostatní hrajou pod psa a Naomi Watts je tady tak nějak navíc. Fakt zklamání. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem neuviděla na vlastní oči, tak bych neuvěřila tomu, že by Tom Tykwer byl schopen natočit průměrný film! Clive Owen mě tady nijak neuchvátil, Naomi Watts taky ne, zajímavou postavu vytvořil snad jen Armin Mueller - Stahl. Takže celkově jeden z těch mnoha filmů, kdy se v tu chvíli sice nenudíte, ale po třech dnech člověk už neví o čem že to vlastně bylo. Pro mě bylo z filmu asi nejvíc zajímavé, že jsem nahlédla do Guggenheimova muzea v New Yorku (i když ho tu "trošku" rozstříleli). ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mal som obavy, ze by som mohol byt rovnako priemerne sklamany ako pri LABYRINTE LZI (2008) od Ridleyho Scotta, ale nastastie sa reziser Tom Tykwer snazil udrzat ma ako divaka pri trosku komplikovanom ale hlavne nie nudnom deji a podarilo sa mu to. Akcii tam sice nie je az tak vela, za to ale na jednu krvavu prestrelku v galerii urcite dlho nezabudnem, pricom pocas filmu hrala perfektna hudba ako stvorena pre napinave thrillery. Pre bezneho divaka moze byt tento film komplikovanou nudou, pretoze tvorcovia to nenatocili jednoducho, ale na druhej strane tento film dava otazku: ,,Je dnes vobec mozne znicit organizovany zlocin zo vsetkych vplyvnych stran, kde sa tocia obrovske peniaze? Hlavne ked sa jedna o predaj zbrani do tretieho sveta?" Netreba mat velke ocakavania, treba sa nechat prekvapit, pretoze podla mna je Tom Tykwer talentovany reziser. Ved on ma na svedomi uspesny thriller LOLA BEZI O ZIVOT (1998) alebo napriklad historicku dramu PARFEM: PRIBEH VRAHA (2006)... ________ Clive Owen - (Louis Salinger) +++ Naomi Watts - (Eleanor Whitman) +++ Armin Mueller-Stahl - (Wilhelm Wexler) +++ Ulrich Thomsen - (Jonas Skarssen) +++ Brian F. O´Byrne - (Konzultant) +++ Michel Voletti - (Viktor Haas) +++ Hudba: Reinhold Heil, Johnny Klimek, Tom Tykwer +++ (Videl v kine 17.02.2009) +++ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Nájemný vrah pracující pro IBBC, cestující z Itálie pod jménem Timothy M. Sherwood, chodí cvičit do NY Central Gym – nycentralgym.com. Pokud jste tuto adresu ještě nedávno zadali do prohlížeče, byli jste přesměrování na webové stránky distributora filmu. NY Central Gym totiž neexistuje. (JsemPohodlny)
  • Po špatných reakcí na film byla premiéra odsunuta ze srpna 2008 na únor 2009 a přidáno několik akčních scén. Film měl tedy premiéru během jedné z nejhorších bankovních krizí v Americe. (TomikZlesa)
  • Během scény v domě Jonase Skarssens spolu s Cassian Skarssen mluví dánsky, tedy rodným jazykem herců Ulricha Thomsena a Benjamina Wandschneidera. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama