Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 2

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (443)

Fr 

všechny recenze uživatele

Skutečnou hodnotou konfliktu je dluh, který vznikne. Když máte kontrolu nad dluhem, máte kontrolu nad vším!….. Věčně zamračený agent C. Owen v příběhu, ve kterém nezabíjejí jen dluhy, o bance, která je víc než jen ,,bankou pro život“. Solidním tempem zjišťuje, že jsou všichni zkorumpovaní a vy budete nenávidět banky jako celek (slabší povahy zruší účet a dají peníze do madrace již během filmu). Možná bude vadit, že Louis Salinger ,,sežral všechnu moudrost světa“ a N.Watts jen ,,přicmrndává“, ale takhle to asi ve světě chodí. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mrtvý bankéř, dobrý bankéř.. Moderní architektura jako nedílná součást formy, nenasytné finanční instituce, zarputilý agent Interpolu, co si musí najít cestu, jak vymoci právo a jedna krutopřísná přestřelka, která se musí logicky odehrávat v Guggenheimově muzeu, protože je uměleckým dílem. A co si budeme nalhávat, jednu pěticípou akvizici má International jen za to, že připomíná Michaela Claytona.. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se ve zdejších komentářích dočetl tolik důležitých rad a doporučení, jak si tenhle film nejlépe užít.... Jsem rád, že jsem se k těm radám dostal až po zhlédnutí filmu... A jsem rád, že se mi International i navzdory tomu tak pekelně líbil. Tykwerův snímek jsem prostě vnímal jako klasický "špionážní" thriller, který jako by vznikl v tomuto žánru obzvlášť přejících šedesátých či sedmesátých letech. Na to, jakým směrem se pohybují postavy a jakým kamery, jsem se opravdu (alespoň vědomě) nesoustředil, a prostě jsem "jen" sledoval dobře vybrané lokace, napínavý vývoj příběhu, sympaticky ošuntělého Cliva Owena, sympaticky neošuntělou Naomi Watts a mistra Mueller-Stahla, tetelil jsem se blahem, že scénář není tak blbý (považte, ti dva se ne-po-lí-bí!), jako u většiny současných thrillerů.... A to mi vlastně stačilo. Že se v International hodně mluví, není vůbec na škodu, a jedna opravdu akční scéna (bombasitcká přestřelka v Guggenheimově muzeu, které bylo pro tuto sekvenci snad postaveno) také úplně stačí.__P.S. Zkusmo jsem přepnul na dabing a nestačil se divit. To už ten šišlající Zdeněk Mahdal dabuje i Cliva Owena? Ach jo, a pak se má o současném českém dabingu říkat něco dobrého. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

I když to vypadá na akční jízdu, akční to není, když nepočítám přestřelku v galerii, která jako jediná mě opravdu zaujala. Jinak? Nic moc. Dala bych tomu 2*, ale protože to končí docela realisticky a uvěřitelně, vůbec je to takové celé uvěřitelné (viz například jejich zranění - oni opravdu jsou zranení, jdou k lékaři a ze zranění se v následující scéně zázračně nevyléčí). Takže to na tomto snímky opravdu oceňuji. Pak tu také hrál můj oblíbený herec - další plus. Romantika tu nebyla, což je možná pro divákovu pozornost škoda, ale možná i díky tomu film opravdu na uvěřitelnosti nabere... no nic, mrkněte se, pokud máte rádi Clivea a pokud máte rádi, že mravenec chce svrnout nadmraveništní korporaci. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Parádní pomalý upovídaný konspirační špionážní thriller, do kterého je zcela násilně naroubována zběsilá obrstřílečka (což jí ale nic neubíra na kráse). Ale úplně největší marketingový gól je vypůjčení si výbuchu auta z Ghost ridera v traileru, to už přesahuje hranice slušnosti. Ale až na tyhle studiové hnusárny (jsem zvědav jestli po podobných zkušenostech Tykwer ještě někdy zabrousí do podobných komerčnějších vod) si ale nemůžu ztěžovat, sice jsem si film musel párkrát posunout zpět, protože těch jmen je hodně je těžké si je hned přiřadit, ale jinak spokojenost. A ty architektonické orgie, hmm… ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Nájemný vrah pracující pro IBBC, cestující z Itálie pod jménem Timothy M. Sherwood, chodí cvičit do NY Central Gym – nycentralgym.com. Pokud jste tuto adresu ještě nedávno zadali do prohlížeče, byli jste přesměrování na webové stránky distributora filmu. NY Central Gym totiž neexistuje. (JsemPohodlny)
  • Přestřelka uvnitř newyorského Guggenheimova muzea byla natočena ve starém opuštěném skladišti. Budování interiéru zabralo 4 měsíce a byly použity originální plány muzea. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama