Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (282)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, Red State je kravina. Mix mezi buranskou vyvrazdovackou (sice tu jsou nabozensky fanatici, ale vyjde to nastejno) a akcnakem o zasahu specialni jednotky. Vysledek je ten, ze se vcelku vtipne skupinka studentu dostane do rukou magoru, ktery si na ne zacnou chystat nadobicko, ale kdyz uz clovek ceka, jak se kdo pokusi zdrhnout, jak kdo nechutne chcipne a podobne, Smith prepne na akcnak a az do konce filmu se vicemene jen strili ze samopalu. Coz o to, rozhodne to je zajimavy spestreni, a je fajn, ze se s nejakejma smrtma Smith moc nesere a i ten sebevetsi sympatak bez milosti chcipne, vetsinou diky kulce do hlavy. Ale proste to jako celek moc nefunguje a spis to pusobi dojmem, ze Smithovi dosli napady, oni ostatne ani dialogy nejsou buhvijaky a to fuckovani se precejen casem omrzi. Ale i tak docela zabavna devadesatiminutovka, ktera na jedno skouknuti v pohode zabavi. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Pestrý příběh ladně střídá i těžko kombinovatelné filmové žánry, přelévá vývoj příběhu z jedné postavy na druhou a rozepisuje charaktery jen proto, aby nás dovedli k těm dalším. Nejde tak o horror, filozofování nad náboženskými sektami, ani policejní drama, je to zkrátka všechno pospolu v přirozeně kompaktním celku. Zajímavě vyznívající koncepce filmu potěší, žádná z přísad výsledného mixu nepoleví a nenudí, naneštěstí ale taky žádná zvlášť nevyčnívá a film zůstává tím, pod čím jej Smith uvedl – fajn počinem bez zvláštních ambicí. ()

Reklama

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Už prešiel nejaký ten piatok odvtedy, čo som videl sektársku píčovinu Camp Hope, no nečakal som, že narazím na trošku "akčnejšiu" píčovinu Camp Hope 2, akurát pod iným názvom. Kto ma pozná vie, čo si myslím o cirkvi, takže si asi viete predstaviť moje utrpenie počas úvodnej tretiny, keď som musel počúvať tie náboženské žvásty. Pomätená sekta sa rozhodla vysporiadať s každým homosexuálom alebo smilníkom, na ktorého narazila. Čiže som si akurát dobre ponadával, a to nie len na tých prijebancov, ale taktiež na blbého teenagera, ktorý namiesto toho, aby tú sektu vystrieľal, radšej utekal so samopalom v ruke preč, až kým ho niečo "netrafilo". Potom sa do toho zamiešali policajti a nastalo asi 35-40 minút nudnej prestrelky. Každý tam len na každého strieľal, a ja som už fakt nevedel, komu držať palce, lebo už som si želal, nech sú všetci vystrieľaní, nech je konečne pokoj. Keby tá sekta v závere spáchala hromadnú samovraždu, možno by som z princípu aspoň jeden bodík dal, ale skončilo to tak neuveriteľne KOKOTSKY, že už ani nemám čo dodať. Horor to teda bol, len trošku v odlišnom význame. (Zase tu nejaký pobožný šaško musí reagovať na môj koment? Jonesovsko/mansonovské kiehoboha? Tí veľkí intelektuáli vyžívajúci sa v cudzích pojmoch, aby vyzerali inteligentne, ma bavia čím ďalej tým viac. No, keď si ma predstavoval, to je pre mňa česť, ja si ho ale radšej predstavovať nebudem). ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Smithův pokus do pro něj neprobádaného žánru nakonec skončil plichtou. Po řemeslné stránce se tomu nedá nic vytknout, protože za ten malý rozpočet se to už z tohodle hlediska už asi líp natočit nedalo. Některé scény jsou správně atmosférické (všechny scény s Parksem), herecky je to taky nečekaně dobré, střílí se tu překvapivě taky dost a nemilosrdné odpravovaní postav mě hodně potěšilo. Bohužel, po scénáristické stránce už to tak slavné není. Kevin Smith toho totiž chce říct zdánlivě hodně, ale kvůli přehršelu témat a motivů neřekne prakticky nic a jeho rejpání do náboženských fanatiků, policie atd. vyplyne do ztracena. Navíc zde ani nemá člověk komu fandit, protože většina postav jsou, i když naprosto úmyslně, slizký nesympatický svině a jenom postava Johna Goodmana nabírá ty kladný body. Ty vlastně nabírá i Kevin Smith, protože je docela dobře, že po nic moc Poldech zkusil trošku něco jinýho. Zvláště když to vůbec není průser. 60% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky. Je to jiný Kevin Smith. Sešel z cesty :) A to je potřeba si uvědomit, a nečekat nic, na co jsme od něj zvyklí. Scénář se snaží stále překvapovat, a byla by škoda cokoliv vyzradit. Určitě se nejedná o Smithův nejlepší film, ale odvaha takhle radikálně odbočit ze zavedených kolejí, podle mě korunovaná úspěchem, stojí za pozornost. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Kevin Smith si ve filmu zahrál muže, který vykřikne poslední větu filmu: “Shut the fuck up.“ (Vlado666)
  • Film nemá žádnou hudbu. Celý soundtrack se skládá z písní zpívaných přímo ve filmu. (montana_cz)
  • Jde o první film Kevina Smithe, který byl kompletně natočen digitální kamerou. Díky tomu mohl Smith vždy aktuálně natočený materiál ještě v tentýž den stříhat. Už dva dny po poslední klapce tak měl připravený první hotový sestřih filmu. (montana_cz)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama