Reklama

Reklama

Naruto: Šippúden

(seriál)
  • Japonsko ナルト 疾風伝 (více)
Trailer
Japonsko, (2007–2017), 200 h (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Akeno Watanabe, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Džúróta Kosugi, Ikue Ótani, Jú Asakawa, Júsuke Kamidži (více)
(další profese)

Epizody(500)

Obsahy(1)

Seriál se odehrává dva a půl roku po odchodu Naruta z Konohy. Náš hlavní hrdina zmoudřel a pomalu si začíná získávat přátele. Tým 7 získá náhradního člena za Sasukeho a pokusí se ho dostat ze spárů Orochimara a následně organizace Akatsuki. Podaří se jim Sasukeho zachránit nebo bude dokonce válka ninjů? Bude Sasukemu stačit pomsta nebo bude schopen zajít dále? (Negticek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Naslund 

všechny recenze uživatele

S větším rozpočtem a tedy i o něco lepší animací Naruto pokračuje po několika letech dál. Tentokrát není třeba čekat 30 dílů na rozběhnutí příběhu a pokračuje se v duchu konce 135. dílu Naruta. Bohužel již není takové tempo jaké bylo v původním seriálu. Některé scény jsou zbytečné protahovány a některé přidány. To naštěstí moc neubírá na zábavnosti a díly jako "10 loutek proti 100" jsou dokonalé. Časem však tempo zemřelo. Napočítal jsem, že jeden díl trva 2,5 minuty jejich času a během celé té doby se jen povídalo. Kolem dílu 45 jsem nevydržel a musel přerušit. Každopadné manga stále svěží i po 430 kapitolách. ()

Blacki 

všechny recenze uživatele

Moje druhé nejoblíbenější anime. Oproti první řadě (pokud se tomu tak dá říci) se mi Shippuden líbí mnohem více, asi díky tomu, že jsou všichni starší, mají nové techniky a celkově mi příběh přijde více dospělejší. Fillery se samozřejmě vyskytují, ale i tak si myslím, že to seriálu příliš neubírá. Baví mě a to mi stačí. ()

Reklama

Morzael 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem byl nucen po shlednutí posledních dílů změnit svůj komentář. Nikomu to není více líto než mě, protože jsem velký fanda Naruta, ale toto anime začíná upadat. Příběh je pořád skvělý, ale za to vděčíme manze. Díly anime jsou poslední dobou vyplněny flashbacky, fillery, opakováním scén atd. Prostě to co máte v manze přečteno za 2 minuty se vám snaží natáhnout, seč to jen jde, do 20 minut, někdy úmorné nudy. Jeden díl byl vyloženě poskladaný z flashbacků a to se mi opravdu nelíbí. Shippuuden je dospělejší pokračování plné drsnějších záporňáků, drsnějších soubojů a i naše postavy nám nějak zdrsněly, ale po pravdě... co by byl Naruto Shippuuden bez původní série Naruto. Neustále vás k tomu táhne poutavý příběh, ale jen ten nestačí, když je špatně servírován. S lítostí ubírám jednu * a doufám, že nebudu muset ubrat další... ()

Voorhees 

všechny recenze uživatele

Na Naruto jsem koukal už v deseti kdy jsem o existenci Shippudenů neměl ponětí. A teď po létech jsem je poctivě většinu shlédl. Prohlubuje se tu zápletka původních 220 dílů. Objevuje se víc postav a víc se seznamujeme s celým kontinentem a historií nindžů. Souboje jsou krutější a brutálnější, postavy jsou starší a záporáci jsou neskutečně BADASS. Dialogy už se tu tak zbytečně nenatahujou jako v původním Narutovi a souboje jsou sice delší, ale epičtější a bohatší na techniky. Soundtrack který přesahuje 3 hodiny poslouchám docela pravidelně a celý a musim říct, že je naprosto úžasnej. Často 5 hvězdiček nedávám, ale anime kde je takhle moc naprosto (většinou :D ) originálních postav s originálními propracovanými příběhy, technikami, vesnicemi a všechno si podle mě nic jiného nezaslouží. Lidé rádi peskujou na lidi co koukaj na Naruta a celkově Anime, že je to "kravina" pro děti(chlapík co trhá lidem orgány aby žil dýl neni pro děti) a pak dávaj Shrekovi a Hledá se nemo 5 hvězdiček, ale to je trochu off topic. Každopádně je to moje nejoblíbenější Anime a rozohdně si nezaslouží veliké opovržení. I když ty filery mimo ty s Kakashim mě neskutečně serou! ()

baiskon108 

všechny recenze uživatele

Ninžovský shounen epos! Fillerová vycpávka je sice opravdu strašná, ale co se týče hlavní dějové linie – je úžasná. Samozřejmě musím zmínit organizaci Akatsuki! Zjevují se ti nejlepší zločinci, co se v Naruto světě zatím ukázali a nejvíce mě poznamenal jejich vůdce – PAIN. Postavy jako je tato přímo zbožňuju, protože nejsou tak trapně černobílé, jak nám zločince a hrdiny většinou lidé předhazují. Je prostě tak diskutabilní, ale právě proto, že se nad ním tak zamýšlím, je pro mě důkaz, že je to velmi propracovaná postava. A Painův souboj s Jiraiyou je prostě to nejvíc, co v samotném anime je! Skrytá Deštná vesnice měla tak zvláštní a depresivní atmosféru a samotný souboj v sobě měl všechno – přes ultimátní techniky a promyšlené taktiky boje až po správné míchání naděje s beznadějí (spoiler: poustevník dostal opravdu tu nejhrdinštější smrt). Nadcházející Painův boj s Narutem byl také perfektní a následovný dialog Naruta a Nagata o docílení míru byl vážně nezapomenutelný. Ale pak přišel další příběhový arc s válkou, která působí v příběhu jaksi navíc a zbytečně. Sice bylo celkem zajímavé znovu pozorovat mrtvé postavy v „Edo tensei“ (hlavně předchozí Hokagové) a ano, Madarův hlavní plán „Tsuki no Me“ měl taky něco do sebe, a nesmím zapomenout na epický souboj Guy vs. Madara – ale pořád tu byla nudná Zetsu armáda, přehnaně silný Naruto a nakonec představení nezajímavé Kaguyi, coby nejvetší záporačky, která tento arc definitivně zabila. Ale závěrem se konečně odehrál velmi očekávaný souboj Naruta a Sasukeho – a ten nezklamal. Díl pod jménem „Pečeť smíření“ mě vážně emocionálně dostal a beru ho nejen jako ukončení jejich souboje, ale i celého anime. Je toho vážně moc, co bych mohl vychválit (např. ještě Shikamarovu pomstu), tohle anime je sice mé první, ale i tak si myslím, že už nic lepšího být ani nemůže. Kishimoto se prostě překonal, sice bych chtěl ještě přídavek, ale když vidím navazující pokračování s Borutem, je mi jasné, že už je s pravým Narutem vážně šmytec a tuhle pitomost už neměli vůbec vytvářet. Naruto, změnil jsi hodně lidí. A změnil jsi i mě. ()

Galerie (1 539)

Zajímavosti (22)

  • Od této epizody je seriál v rozlišení 16:9. (CarnTheNunya)
  • Naruto: Shippûden v češtině znamená Naruto: Kronika Hurikánu. (Stegr)
  • K 9.8.2017 obsahoval seriál 219 fillerov (dielov, v ktorých sa dej nikam neposunie) čo je takmer polovica celého seriálu. (Koonix)

Reklama

Reklama